Dolar 32,5991
Euro 34,7375
Altın 2.498,06
BİST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 13°C
Hafif Yağmurlu
Muğla
13°C
Hafif Yağmurlu
Cts 18°C
Paz 19°C
Pts 23°C
Sal 22°C

Dalaman Lydai Antik Kentinin tanıtımı yapıldı

Dalaman Lydai Antik Kentinin tanıtımı yapıldı
REKLAM ALANI
Ağustos 23, 2017 12:29 pm
2.182
A+
A-

Dalaman Lydai Antik Kentinin tanıtımı yapıldı

18-20 Ağustos 2017 tarihinde Dalaman Belediyesi, Kariayolu Derneği ve ÜniKamp paydaşlarıyla ortaklaşa düzenlenen Dalaman Sarsala koyundaki  Karia kampı etkinliğine 500 yakın doğa sever   katıldı.

kamp - Dalaman Lydai Antik Kentinin tanıtımı yapıldı

Kariayolu Derneği Geçici Yönetim Kurulu Başkanı Turan Bulut yaptığı yazılı açıklamada, Karia coğrafyasının, Karia yolunun tanıtımı ve alternatif sürdürülebilir turizm için doğa sporları etkinlikleri düzenleyen Kariayolu derneği tarafından Dalaman’da Lydai antik kentine tanıtım amaçlı Karia kamp ekinliği tertiplendiğini söyledi.

 

Kamp etkinliği içerisinde ilk yadım dersleri, kamp ateşi başında sohbet ve müzik, iki gün gece sineması, doğa yürüyüşü atölyelerinin olduğunu anlatan Turan, “Tanıtım amaçlı Sosyal sorumluluk;  Karia kamp projemizi Dalaman Kaymakamlığına ve Dalaman Belediye Başkanlığına anlattığımızda olumlu karşıladılar ve bize sahip çıktılar. Etkinliğimizin her aşamasında kendilerinin bize sundukları hizmetlerin güvenini tüm misafirlerimiz yaşadı. Özellikle doğa sever üniversite öğrencilerimiz kanalı ile tanıtım daha değer kazanacağını tahmin ediyoruz. Egenin misafirperverliği ile ilçemizi ziyaret eden bu misafirlerimizi ağırladık ve mutlu olarak vedalaştık. 13-19 Kasım Kariayolu bisiklet turu ve kamp etkinliğinde tekrar doğaseverlerle buluşacağız” dedi.

 

Turan, “Dalaman doğa Yürüyüşü grubu kurucusu Yılmaz Akkuş’un hamam koyundan Lydai antik kentine olan kısımda yol gösterdiğini, gelecekte Dalaman doğa yürüyüşü grubu misafirlerimize büyük katkı sağlayacaktır” ifadelerini kullandı.

 

Kariayolu Derneği kurucu üyesi ve başkan yardımcısı Özcan Aslan ise, “Fethiye müze Müdürlüğünden gelen Arkeolog Aslı Aslan antik kentin tarihçesini anlattı. Bilimsel olarak kentin tarihçesini öğrenmek ziyaretçilerimizi de mutlu etti. Bu projemize emeği geçen arkadaşlarımızı yardımlarından ötürü kutluyorum” dedi.

 

Aslan, “Sarsala’daki kampımıza ev sahipliği yapan, misafirlerimizin tüm ihtiyaçlarını temin etmelerini sağlayan,  Dalaman Belediyesi ve çalışanları ve bizleri yürüyüş için Sarsala koyundan Hamam koyuna kadar denizden ulaşımımızı sağlayan Dalaman Belediye Başkanlığı’na çok teşekkür ederiz. Bizleri atölye çalışmalarında yalnız bırakmayan AKUT Fethiye temsilciliği dağ tırmanış ve ilk yardım eğitimi konusunda bilgilendirme yaptı” açıklamasında bulundu.

 

 

 

 

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

  1. kariayolu derneği dedi ki:

    Mükemmel karia coğrafyasında Doğaseverleri lydai antik kentine yürümeye davet ediyoruz.