Dolar 32,5389
Euro 34,9451
Altın 2.458,92
BİST 9.876,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 26°C
Açık
Muğla
26°C
Açık
Cts 24°C
Paz 24°C
Pts 24°C
Sal 23°C
REKLAM ALANI
Ağustos 30, 2017 10:30 am
3.693
A+
A-

Zaferin 95. yılı

Dalaman ve Ortaca’da 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısı ile tören düzenlendi.

21125465 2011217912445041 1449518935225215370 o -

 

-DALAMAN

Dalaman Cumhuriyet meydanında çelenk koyma merasimi ile başlayan törene Dalaman Kaymakamı Ali Güldoğan, Garnizon Komutan Vekili Deniz Yarbay Okan Mumcu, Dalaman Belediye Başkanı Muhammet Şaşmaz, kurum amirleri, siyasi parti temsilcileri ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Törende Dalaman Kaymakamlığı, Dalaman Deniz Hava Üs Komutanlığı ve Dalaman Belediyesinin çelenkleri anıta bırakıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından yapılan konuşma ile tören sonlandırıldı.

21199636 2011218435778322 6247119284257326801 o -

Dalaman Kaymakamı Ali Güldoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla mesaj yayınladı.

Kaymakam Ali Güldoğan, “Milletimizin bağımsızlık uğruna gösterdiği azim ve kararlılığın tüm dünyaya ilan edildiği büyük zaferin 95. yılını kutlamanın gurur ve mutluluğu içerisindeyiz” dedi.

Kaymakam Güldoğan, “Tarihi şanlı zaferlerle dolu yüce milletimiz, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk komutasında gösterdiği eşsiz kahramanlıklarla, vatanımızı ve milletimizi yok etmeye çalışanlara karşı birlik ve beraberlik ruhuyla, verdiği mücadeleyle büyük zaferi kazanmış ve bize bu güzel vatanımızı emanet etmiştir. Bizler de emanet aldığımız vatanımızı her alanda en üst seviyelere çıkarmak için var gücümüzle birlik ve beraberlik içinde çalışmakta, ecdadımızın bize emaneti olan Cumhuriyetimizi hakkıyla muhafaza ve müdafaa ederek, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün işaret ettiği ‘Muasır Medeniyetler’ seviyesinin üzerine çıkma hedefine kararlılıkla ilerlemekteyiz. İlerlediğimiz bu yolda; Ülkemizi durdurmak, vatan topraklarını cebren ve hile ile ele geçirmek isteyenler ve onların uzantısı taşeron terör örgütlerinin 15 Temmuz’daki hain ve sinsi planları; kahraman milletimizin şanlı direnişi, emniyet güçlerimizle beraber Türk Silahlı Kuvvetlerimizin cesur duruşu ile boşa çıkarılmış, Milletimiz bir kez daha bağımsızlığına, iradesine ve demokrasisine olan bağlılığını büyük bir kararlılık örneği sergileyerek ortaya koymuştur. Bu duygu ve düşüncelerle, 30 Ağustos Zafer Bayramını en içten duygularımla kutluyor; ulusumuza eşsiz zaferler kazandıran, başta Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve O’nun silah arkadaşları olmak üzere tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi minnet ve şükranla anıyor, saygılarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı.

21246241 2011218215778344 858258193183556527 o -

 

-ORTACA

Ortaca, tören alanında gerçekleştirilen çelenk koyma merasimine Vali Yardımcısı Bayezit Bestami Alkan, Dalaman Hava Meydan Komutan Vekili Hv. Plt. Yb. Savaş Cenik, Ortaca Belediye Başkan Vekili Mehmet Ali Avcı, CHP Muğla eski milletvekili Dr. Ali Arslan, kurum amirleri, siyasi parti temsilcileri ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldı.

Törende Ortaca Kaymakamlığı, Ortaca Jandarma Komutanlığı ve Ortaca Belediyesinin çelenkleri anıta bırakıldı.

Törende, Dalaman Hava Meydan Komutanlığı’nda görevli Hv. Binbaşı Özay Aytım bir konuşma yaptı.

Binbaşı Aytım, “Yüce Türk ulusu, ebedi başkomutanımız Mustafa Kemal Atatürk liderliğinde verdiği kurtuluş ve bağımsızlık mücadelesinin son halkası olan büyük zaferin 95’inci yıldönümünü kutlamanın sevincini ve gururunu yaşıyoruz” dedi.

30 Ağustos’un Türk tarihine altın harflerle yazıldığını ifade eden Binbaşı Aytım, şunları söyledi

“Tarihin her döneminde hür yaşamış olan bir milletin, ülkesini parçalamak ve kendisini esaret altına almak isteyenlere karşı, milli birlik ve beraberlik ruhu içerisinde, ordusu ile omuz omuza , ‘Ya istiklal ya ölüm’ parolasıyla sürdürdüğü bir bağımsızlık mücadelesinin neticesidir. Bu zafer; içinde bulunulan tüm olumsuzluklara rağmen, milletin sarsılmaz azmi, yüksek iradesi, vatanseverliği ve kahramanlığı ile kazanılmıştır. Bu büyük zafer, ulusumuzun, erkek-kadın, genç-yaşlı tüm fertleriyle birlikte verdiği varoluş mücadelesinin en büyük destanlarından biridir. Hamuru vatan aşkı ve bağımsızlık tutkusuyla mayalanmış olan Türk milletinin, hiçbir güç karşısında boyun eğmeyeceğini bilen ulu önder, 95 yıl önce bugün, kahraman ordusuyla birlikte, harp tarihine altın harflerle yazılacak eşsiz bir zafere imza atmıştır. Türk ulusunu, esaretin karanlığına gömülmekten kurtarmak, hür ve bağımsız bir devlet haline getirmek maksadıyla düşman İnönü’de mağlup edilmiş, ardından bağımsızlığın gerçekleşeceğine olan inanç Sakarya’da pekişmiş ve son olarak büyük taarruzla birlikte bağımsızlık mücadelesi tamamlanmıştır. Büyük Türk milleti bu eşsiz zaferle birlikte özgürlük aşkını tüm dünyaya göstermiştir. Son olarak vatanımıza, milletimize, Türkiye Cumhuriyeti’ne, demokrasimize ve Türk silahlı Kuvvetlerine karşı 15 Temmuz gecesi bir grup illegal çete mensubu hain teröristin başlattığı silahlı kalkışma girişimi başta aziz milletimiz ve emniyet güçlerimizle beraber Türk silahlı Kuvvetleri’nin emir komuta zinciri içerisinde icra ettiği başarılı karşı harekat ile bertaraf edilmiştir. Türk Ordusu malum karanlık gecede olduğu gibi gelecekte de asker yeminine sadakati, Türkiye Cumhuriyeti’nin temel niteliklerine olan yürekten bağlılığı, üstün disiplin anlayışı ve hepsinden önemlisi, Türk milletinden aldığı güç ve güvenle, üstlendiği her türlü görevi başarıyla yerine getirmeye hazır ve muktedirdir. Yüreğindeki vatan sevgisi ve üstün cesaret ile canını kanının son damlasına kadar milletine ve ülkesine adayan Türk askerinin, geçmişte olduğu gibi bugün ve gelecekte de aynı inanç ve azimle, canını seve seve feda edeceğinden hiç kimsenin şüphesi olmamalıdır. 30 Ağustos Zafer bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri günü vesilesiyle, bu güzel vatanı bizlere armağan eden, başta büyük önderimiz Atatürk olmak üzere, aziz şehitlerimiz ve kahraman gazilerimizin manevi huzurlarında bir kez daha saygıyla eğiliyoruz”

Gürcan Kundakçı-Melahat Kanbur

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.