Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 25°C
Açık
Muğla
25°C
Açık
Paz 26°C
Pts 26°C
Sal 24°C
Çar 24°C

Dalaman Yörük Obaları Derneği’nden 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinliği

Dalaman Yörük Obaları Derneği’nden 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinliği
REKLAM ALANI
Mart 9, 2024 5:18 pm
179
A+
A-

Dalaman Yörük Obaları Derneği’nden 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinliği

Haber:Güngör Çoban-Ö.Deniz Kundakçı

Dalaman Yörük Obaları Derneği tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar günü dolayısıyla etkinlik düzenlendi.

Dalaman Kültür Merkezi’nde yapılan etkinlikte konuşan Dalaman Kaymakamı Mesut Yakuta, “ dün 8 Mart Dünya Kadınlar günüydü, bu vesile ile bugün burada tüm yörüklerimizi bir araya getiren bir şenlik düzenlendi. Yörükler bu memleketin sigortasıdır. Yörükler vatan, bayrak sevdasıdır. Vatana, bayrağa karşı sadakatlidir. Bu yörük kültürünün yaşatılması, gelecek nesillere aktarılması çok önemlidir. Bunun için bu kültürü burada bir araya gelerek yaşatmamıza vesile olmaktadır. Ulu önderimiz Atatürk ne demiştir, “gidin Toroslar’a orada bir yörük çadırı varsa ve o çadırın dumanı tütüyorsa hiçbir güç ve kuvvet bu millete zarar veremez” demiştir. Onun içindir ki ülkemizin bir güzelliği olan bu yörüklerimize, yörük kültürümüze sahip çıkmamız, yaşatmamız gerekmektedir. Bu şenliği hazırlayan Dalaman Yörük Obaları Derneği’ne ve emeği geçen diğer derneklere çok teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Dalaman Yörük Obaları Derneği Başkanı Kadriye Efe, “yörük kültürünü yaşatmak için derneğimiz ve diğer derneklerle birlikte ortak çalışıyoruz. Amacımız birlik ve beraberliğimizi pekiştirmek. Bugün de 8 Mart Dünya Kadınlar günü dolayısıyla bir araya geldik.” dedi.

Etkinlikte yörük kültürünün müzikleri sipsi, saz, davul-zurna eşliğinde sunuldu. Etkinliğe katılanlar  müzik eşliğinde yöresel yörük oyunları oynadı.

Dalaman Belediyesi, Dalaman Yörük Obaları Derneği ve Dalaman Esnaf ve Sanatkarlar Odası’nın katkılarıyla hazırlanan etkinlikte misafirlere yörük kültürünün yemeği olan keşkek ikramı yapıldı.

Etkinliğe belediye başkan adayları, STK temsilcileri ve siyasi partilerin temsilcileri katıldı.Etkinlikte sanatçılar İsmail Uzunoğlu, Ümmet Çelik, Oğuz Çelik, Sabahattin Kundakçı, Baki Yılmaz, Medet Topçu, Mehmet Yenigün, Oktay Durukan yer aldı.

 

1 8 - Dalaman Yörük Obaları Derneği’nden 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinliği 1 11 - Dalaman Yörük Obaları Derneği’nden 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinliği IMG 6003 - Dalaman Yörük Obaları Derneği’nden 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinliği IMG 6012 - Dalaman Yörük Obaları Derneği’nden 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinliği IMG 6015 - Dalaman Yörük Obaları Derneği’nden 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinliği IMG 6016 - Dalaman Yörük Obaları Derneği’nden 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinliği

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.