Dolar 32,5346
Euro 34,9863
Altın 2.440,42
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 23°C
Açık
Muğla
23°C
Açık
Cum 25°C
Cts 25°C
Paz 25°C
Pts 26°C

DALAMAN’DA 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI KUTLANDI

DALAMAN’DA 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI KUTLANDI
REKLAM ALANI
Ağustos 30, 2022 4:53 pm | Son Güncellenme: Ağustos 30, 2022 5:01 pm
1.078
A+
A-

DALAMAN’DA 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI KUTLANDI

30 Ağustos Zafer Bayramı 100. yıl dönümü münasebetiyle, Dalaman Cumhuriyet Meydanında Atatürk Anıtına çelenk sunma ve kutlama programı düzenlendi.

302435403 485749810225914 4232929427540709935 n - DALAMAN’DA 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI KUTLANDI
Törene; Dalaman Kaymakamı Mesut Yakuta, Garnizon Komutanı Albay Halil Gökçe, Belediye Başkanı Muhammet Karakuş, Kamu/Kurum amirleri, STK’lar, Siyasi Parti Temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.
Program; Çelenklerin sunulması ile başladı. Saygı duruşu yapıldı ve İstiklal Marşı büyük bir coşkuyla okundu. Daha sonra Sayın Cumhurbaşkanı 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajı okundu. Günün anlam ve önemini belirten konuşmanın ardından, şiirler okundu. 30 Ağustos Zafer Bayramı münasebetiyle düzenlenen yarışmalarda dereceye girenlere ödülleri verildi.
Çelenk Sunma programının ardından, Dalaman Tarım İşletmesi Müdürlüğü sosyal tesislerinde Dalaman Kaymakamı Mesut Yakuta, Garnizon Komutanı ve Belediye Başkanı ile birlikte tebrikleri kabul etti.
Dalaman Kaymakamı Mesut Yakuta 30 Ağustos Zafer Bayramı” kutlama mesajı; “Aziz Milletimizin ve kahraman ordumuzun bağımsızlık ve istiklal adına gösterdiği azim ve kararlılığın tüm dünyaya ilan edildiği büyük zaferin 100. yılını kutlamanın gurur ve mutluluğu içerisindeyiz.
30 Ağustos 1922, milletimizin şanlı ordumuz ile birlikte yazdığı emsalsiz bir kahramanlık destanıdır.
Milletimizin makûs kaderini değiştirmiş olan bu zafer ile Türk Milleti; hiçbir şekilde vatanın bütünlüğünden, bağımsızlık ve hürriyetinden ödün vermeyeceğini; millî birlik ve beraberlik şuuru içinde sonsuza kadar hür, bağımsız ve onurlu bir şekilde yaşayacağını bütün dünyaya ispat etmiştir.
Tarihimizin en önemli dönüm noktası ve milletimizin hürriyet ve bağımsızlık fikrinin ölmez bir âbidesi olarak tarihteki yerini alan 30 Ağustos Zaferi, aynı zamanda bağımsız yaşamak isteyen birçok ulusa da yol göstermiştir.
Bu duygu ve düşüncelerle, başta bu zaferi bizlere armağan eden Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ve silah arkadaşlarını, vatanımız uğruna canlarını feda etmekten bir an olsun bile tereddüt etmeyen aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyor, aziz milletimizin ve kahraman ordumuzun 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutluyor, saygılarımı sunuyorum.”
Dalaman Belediye Başkanı Muhammet Karakuş 30 Ağustos Zafer Bayramı” kutlama mesajı;
Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde, 26 Ağustos’ta başlayan ve 30 Ağustos 1922’de tarihe altın harflerle yazılmış eşsiz bir zaferle sonuçlanan Başkomutanlık Meydan Muhaberesi ile vatan topraklarımız kurtarılmış, Türk Milleti hürriyet ve bağımsızlık içinde yaşama onuruna kavuşmuştur.
Türk Milleti 30 Ağustos Zaferi ile ülkemizi parçalamak ve milletimizi esaret altına almak isteyen devletlere karşı zor koşullara ve imkânsızlıklara rağmen hiçbir şekilde vatanın bölünmez bütünlüğünden, bağımsızlık ve hürriyetinden ödün vermeyeceğini, milli birlik ve beraberlik şuuru içerisinde sonsuza kadar hür, bağımsız ve onurlu bir şekilde yaşayacağını bütün dünyaya ispat etmiştir.
Bu duygu ve düşüncelerle, tüm ulusumuzun 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutluyor, bizlere bu büyük zaferi armağan eden başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere silah arkadaşlarını, İstiklal Savaşı kahramanlarını, vatanları uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle, gazilerimizi saygı ve şükranla anıyorum.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.