Dolar 32,3373
Euro 34,9659
Altın 2.325,93
BİST 9.103,08
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 26°C
Parçalı Bulutlu
Muğla
26°C
Parçalı Bulutlu
Cts 26°C
Paz 26°C
Pts 27°C
Sal 24°C

Dalaman’da Anlamlı Söyleşi….

Dalaman’da Anlamlı Söyleşi….
REKLAM ALANI
Ekim 28, 2017 12:34 pm | Son Güncellenme: Ekim 28, 2017 12:37 pm
1.542
A+
A-

Dalaman’da Anlamlı Söyleşi….

-YDA Dalaman Havalimanı Genel Koordinatörü Dr. Cengiz Tuğrul Ayaz yeni eğitim-öğretim yılında ilk 4 Yıllık öğrencileri buluşan Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Dalaman Sivil Havacılık Meslek Yüksek Okulunun öğrencileri ile bir araya gelerek söyleşi gerçekleştirdi.

– YDA Dalaman Havalimanı Genel Koordinatörü Dr. Cengiz Tuğrul Ayaz:

“Yeni yapılan YDA Havalimanı iç Hatlar Terminal binasının tamamlanmasından sonra 220.000 M² kapalı alanıyla Dalaman Havalimanı en büyük kapalı alana sahip Havalimanı olacak”

 

YDA Dalaman Havalimanı Genel Koordinatörü Dr. Cengiz Tuğrul Ayaz, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Dalaman Meslek Yüksek Okulunda öğrenime başlayan öğrenciler ile söyleşi gerçekleştirdi.

Söyleşinin açılışında konuşan Dalaman Sivil Havacılık Meslek Yüksek Okulu Okul Müdürü Yrd.Doç.Dr Haşim Kafalı YDA Dalaman Havalimanının okullarının gelişim konusunda her anlamda sonsuz destek olduğunu anlatarak, “Yoğun programına rağmen kıymetli zamanını bizlere ayıran YDA Havalimanı Genel Koordinatörü Dr. Cengiz Tuğrul AyaZ’a  teşekkür ederim” dedi.

YDA Havalimanı Genel Koordinatörü Dr. Cengiz Tuğrul Ayaz ise konuşmasında Sivil Havacılık sektörünün geleceğin mimarı olduğunu eğitimli gençler ile sektörü büyütmeyi hedeflediklerini ve sektörün kendini her anlamda geliştirerek yetiştirmiş personele ihtiyaç duyduğunu belirterek , öğrencilere kendilerini geliştirme noktasında yabancı dillere ağırlık vererek birden fazla dil öğrenmeleri, kişisel gelişme, başarının nasıl geldiğine dair örnek olan otobiyografik yaşanmış hayatların yer aldığı yerli  yabancı kitapları okuyarak kendi hayatlarına katmaları ve herkesin başucu kitapları olması gerektiği yönünde tavsiyeler de bulundu.

Yaşama Dair Tecrübelerini Paylaştı

Üniversitelerin Özel Sektörle iş birliği içerisinde olmasının daha kaliteli ve donanımlı insanlar yetişmesini sağlayacağına inandığını ifade eden Dr. Ayaz hedeflerinin Üniversite ile ortak işbirliğine dönüşen projeler üretmek olduğunun altını çizdi ve bu anlamda 2017 yılı içerisinde ülke genelin de Üniversitelerde gerçekleştirdikleri Kariyer günleri ekinlikleri ve sempozyumlar hakkında bilgi verirken Üniversite etkinlikleri içerisinde en çok heyecanı 4 yıl boyunca okuduğu ve üstüne yüksek lisans yaptığı kendi okulunda yaşadığını ve bu durumun yaşattığı duygu ve hazzın tarifinin mümkün olmadığını dile getirdi.

İş hayatında yaşadığı tecrübeleri ve anıları can alıcı örneklerle eğlenceli, özendirici ve dikkat çekici üslubuyla  öğrenciler ile paylaşan Ayaz’ın aktardıkları salonda keyifli gülüşmelere neden olurken, Ayaz, öğrencilere “Ben asla oldum kendi gelişimimi tamamladım düşüncesiyle hata içerisine girmeyin çünkü insanın düşüşü ben oldum demesiyle başlar ,kendinizi sürekli yenileyerek geliştirin ancak bunu eğlenerek yapmayı ihmal etmeyin ve iş hayatında kimse size bir enerji ortaya koymadan bir iş bir meslek vermez siz kendi işinizi emek vererek kendinizi yüreğinizi ortaya koyarak elde edersiniz” ifadesini kullandı.

YDA Dalaman Havalimanı Genel Koordinatörü Ayaz, edindiği tecrübelerinde yönetilen insanlar ile iç içe ve el ele olmanın, siz varsanız biz varız düşüncesiyle yaklaşmanın önemine vurgu yaparak, şu ifadeleri kullandı:

“Havalimanı işletmesi olarak da insani değerlere önem vererek koruyan bir yönetim anlayışına sahibiz ve süreç içerisinde YDA Havalimanını ve Havacılık sektörünü daha yakından tanımaları adına öğrenciler için Dalaman Havalimanına gezi planlayarak Havalimanında ki yöneticilerin  bilgi aktarımı yapmasını sağlayacağız”

 “Pazarlarda Limon ve Su Satışından Havalimanı Genel Koordinatörlüğüne Yükseliş Öyküsü”

Öğrencilerin yoğun ilgisini çeken söyleşi etkinliğinde öğrenciler merak ve heyecanlarını sordukları sorular ile ortaya koyarken Dr. Cengiz Tuğrul Ayaz, öğrencilerin soruların yanıtladı.

Öğrencilerden gelen “Gelişiminizi tamamen eğitim hayatınıza ve aldığınız eğitimlere mi borçlusunuz?” sorusuna “Abisiyle birlikte pazarlarda limon ve su sattıkları günleri heyecan ve özlemle anlatarak çocuk yaşlar da insanların en kalabalık olduğu yerlerde küçük ticaret hayatıyla gelişiminin ilk temellerini attım ve hep mücadeleyle daha iyisini gerçekleştirmek için çaba sarf ettim ve asla karamsarlığa düşerek vazgeçmedim” cevabını veren Ayaz, o günlerden havacılığın ellerini asla bırakmak istemediği bugünlere geldiğinin altını çizdi.

Yeni Havalimanı İnşaatı

Yeni yapılan YDA Havalimanı iç Hatlar Terminal binasının tamamlanmasından sonra 220.000 M² kapalı alanıyla Dalaman Havalimanının en büyük kapalı alana sahip Havalimanı olacağını söyleyen YDA Havalimanı Genel Koordinatörü Ayaz,  yolcu-turist kelimesinin anlamı siz öğrencilersiniz çünkü ne kadar çok Turist gelirse yolcu sayısı artarsa o kadar çok istihdam olanağı ortaya çıkacaktır diyerek başarılı öğrencileri YDA havalimanında değerlendirmek istediklerini dile getirdi.

Söyleşinin ardından öğrencilere YDA Havalimanı hediye paketleri verildi. Okuldaki dersliklerde sıcak bir sohbet havasında gerçekleşen söyleşi etkinliğine Dalaman Sivil Havacılık Meslek Yüksek Okulu Okul Müdürü Yrd.Doç.Dr Haşim Kafalı ,Öğretim Üyeleri ve Öğrenciler katıldı.

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.