Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 25°C
Açık
Muğla
25°C
Açık
Paz 26°C
Pts 26°C
Sal 24°C
Çar 24°C

Dalaman’da, Rafting Antrenör Gelişim ve Vize Semineri başladı

Dalaman’da, Rafting Antrenör Gelişim ve Vize Semineri başladı
REKLAM ALANI
Ocak 27, 2024 2:50 pm
124
A+
A-

Dalaman’da, Rafting Antrenör Gelişim ve Vize Semineri başladı

-Haber:Ömer Kundakçı

Türkiye Kano Federasyonunun 2024 eğitim faaliyetleri programında yer alan Rafting Antrenör Gelişim ve Vize Semineri Dalaman’da başladı.

Dalaman Çayı Atatürk Köprüsü Mevkisinde oluşturulan özel parkurdaki yüzme, bot kullanabilme, özel antrenman, teknik taktik, güvenlik ve gözlem değerlendirme branşlarında uygulamalı ve teorik derslerine toplamda 41 antrenör katılıyor.

Hazırlıklarını yapan ekipler, güvenlik tedbirlerini aldıktan sonra botlarını suya indiriyor, verilen bilgilerin ardından sudaki derslerine başlıyorlar.

Uygulamalı derslerde antrenörler, 4 kişilik ekipler halinde rafting botlarında Dalaman Çayı’nın hırçın sularında yaklaşık 5 kilometre kürek çekiyorlar.

Türkiye Kano Federasyonu, Rafting Genel Koordinatörü Gürkan Köse, 2024 yılı faaliyet programında yer alan birinci kademe rafting antrenörlük kursunun teorik ve uygulamalı derslerini içeren bir antrenör eğitim programının Dalaman’da gerçekleştirildiğini söyledi.

20240125 114521 - Dalaman'da, Rafting Antrenör Gelişim ve Vize Semineri başladı

Dalaman nehrinde birinci kademe antrenörlük uygulama kursuna 15 kişinin katıldığını ifade eden Gürkan Köse, “Kursiyerlerimizle burada uygulamalı derslerimizi yaptık, son aşamadayız. Bunun hemen arkasından bir tane de genel olarak Türkiye’deki antrenörlerimizin vize gelişimlerini sağlayabileceği gelişim seminerimiz olacak, ona da 26 katlım olacak. Bu güzel coğrafyamız bu hafta içerisinde rafting branşıyla alakalı yaklaşık 50 teknik adamı ağırlamış olacak. Bu konuda Dalaman ilçemize, ilçe müdürümüze, kaymakamımıza, belediyemize ve yerel idarelere çok teşekkür ediyoruz” dedi.

20240125 115840 - Dalaman'da, Rafting Antrenör Gelişim ve Vize Semineri başladı

Gürkan Köse, “Uygulamalı kursta arkadaşlarımız nehir inişi yapar nehirde olan doğal ve yapay oluşumları inceliyor ve gözlemliyorlar. Hidrolikler, sörfler, dalgalar, pillov yani anatomide yer alan ve terminolojide şuanda branş olarak teknik terim olarak kullandığımız oluşumları inceleyerek bunlara karşı yapılacak olan manevraları uygulamaları bir şekilde eğitmenlerimizin gözetiminde hem uygulayacaklar hem de gösterecekler” diye konuştu. Seminer, 28 Ocak’ta kurs belgelerinin verilmesiyle sona erecek.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.