Dolar 32,3755
Euro 34,9680
Altın 2.325,67
BİST 9.057,86
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 26°C
Az Bulutlu
Muğla
26°C
Az Bulutlu
Cts 26°C
Paz 26°C
Pts 27°C
Sal 24°C

Dalaman’da zincirleme trafik kazası tatbikatı

Dalaman’da zincirleme trafik kazası tatbikatı
REKLAM ALANI
Nisan 21, 2015 4:03 pm
1.513
A+
A-

Dalaman’da zincirleme trafik kazası tatbikatı

 

 Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri (UMKE) 2015 Yılı Faaliyet Planında yer alan “2. UMKE İl içi Kamp ve Tatbikatı” çerçevesinde Dalaman’da 8 aracın karıştığı “Zincirleme Trafik Kazası” senaryolu kurtarma tatbikatı düzenlendi.

OMR_0052

Tatbikata, Muğla, Aydın ve Denizli’den gelen 112, UMKE, AFAD, Jandarma, Emniyet, İtfaiye ve Akut’tan olmak üzere 100 kişilik personel katıldı.

 

Ekiplere, senaryo gereği Dalaman-Fethiye karayolu üzeri Tersakan Köprüsü Kille mezarlık mevkisinde “Zincirleme Trafik Kazası” ihbarı yapıldı. İlk olarak kaza yapan araçlardan birinde çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü.

 

Gönüllü ve özel eğitimli ekipler kısa sürede olay yerine gelerek çevre güvenliği aldı, kazazedelere ilk müdahaleleri gerçekleştirdi.

-5 bin gönüllü ordusu

Muğla İl Sağlık Müdürü Cihan Tekin İl Sağlık Müdürü Cihan Tekin, yaptığı açıklamada, tatbikatta temel amacın Sağlık Bakanlığı’nın 5 bin kişiden oluşan gönüllü ordusunun sahadaki etkin hizmetlerinin yerinde görmek olduğunu söyledi.

Olağan üstü ve afet durumlarında ekiplerin sürekli bir şekilde hizmete hazır halde olduğunu gördüklerini belirten Tekin, “Arkadaşlar Aydın ve Denizli illerinden gelen personelle iş birliği içerisinde hareket ettiler. Yine farklı kuruluşlarla olağan üstü durumlarda nasıl bir koordinasyon ve iş birliği içerisinde olduğumuzu göstermek açısından böyle bir tatbikatı gerçekleştirdik” dedi.

Senaryo gereği 8 aracın zincirleme trafik kazası yaptığını anlatan Tekin şunları kaydetti:

“Bu gibi durumlarda UMKE ekiplerimizin hazır olmasını ve diğer kuruluşlarla iş birliği içerisinde müdahalelerin en hızlı, etkin ve verimli bir şekilde gerçekleştirmesini istiyoruz. Türkiye, Sağlık Bakanlığı olarak Avrupa’nın en büyük gönüllü medikal anlamda kurtarma ekibine sahiptir. Bizler de Muğla’da 86 personelimizle bu hizmeti vermekteyiz. İnşallah kazasız belasız bir 2015 yılı geçiririz.”

-Avrupa’nın en büyüğü

Dalaman Kaymakamı Yılmaz Şimşek ise, Sağlık Bakanlığının gönüllü ekiplerinden oluşan UMKE ekipleri tarafından büyük bir tatbikat gerçekleştirildiğini söyledi.

Şimşek, “Bu tatbikatın ilçemizde gerçekleştirilmesi önemli. Hem UMKE konusunda halkımız bilinçlendirilecek, hem de bütün kurumlar olarak izleme fırsatı bulacağız. Doğal afetlerin hiçbir zaman olmasını istemiyoruz ancak buda hayatın bir gerçeği. O anlamada her zaman buna hazırlıklı olmamız gerekiyor. UMKE’de bu anlamda çok önemli bir fonksiyon icra ediyor. Kazalara müdahale konusunda başat kurumlardan birisi ve Avrupa’nın da en büyüğü” dedi.

 

Dalaman Belediye başkanı Muhammet Şaşmaz da, afetlerin insanları her türlü sıkıntıya soktuğuna işaret ederek, “Bunların olmamasını temenni ediyoruz. Ama olduğu zaman da böyle bir ekibin olması bizleri gerçekten mutlu ediyor, güvende hissettiriyor” diye konuştu.

Muğla İl Sağlık Müdürü Cihan Tekin İl Sağlık Müdürü Cihan Tekin’in yaptığı bilgilendirmenin ardından, dalaman Kaymakamı Yılmaz Şimşek, Ortaca Kaymakamı Hüseyin Yılmaz, Dalaman Belediye başkanı Muhammet Şaşmaz ve diğer ilgililer tatbikat alanında yapılan çalışmaları birlikte izledi.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.