Dalaman’daki Kocagöl’de su sporları için ilk adım
Dalaman’daki Kocagöl’de su sporları için ilk adım

Dalaman’daki Kocagöl’de su sporları için ilk adım
Dalaman Kaymakamlığı ve Belediye Başkanlığı tarafından öğrencileri spora yönlendirmek amacıyla ‘Sporla Hayat Değişiyor’ projesi kapsamında Kocagöl’de rafting, yelken ve kano etkinlikleri düzenlendi.
İlk kez düzenlenen etkinlik anısına sporculara madalya ve çeşitli hediyeler verildi.

KAYMAKAM ALİ GÜLDOGAN
Dalaman Kaymakamı Ali Güldoğan, Dalaman’ın coğrafyası ve muhteşem doğasıyla spor imkanlarının fazlasıyla yaşanabileceği birçok imkana sahip olduğunu söyledi.
Dalaman çayında geçtiğimiz yıllarda hem ulusal hem de uluslararası rafting organizasyonları gerçekleştirdiklerini ifade eden Kaymakam Ali Güldoğan, “Dalaman ve bölgemiz coğrafya itibariyle ülkemizin çok güzel turizm kenti. Biz turizmi spor turizmiyle de buluşturmak istiyoruz. Dalaman çayında yapılan raftingin yanı sıra denizle kısmen bağlantısı olan şehrimize çok yakın mevkideki Kocagöl’de su sporları faaliyetlerini hareketlendirmek istiyoruz. Bunun ilk adımı olarak yelken, kano ve durgunsu rafting faaliyeti gerçekleştirdik” dedi.
Kaymakam Güldoğan, “Hem uluslararası havalimanımıza çok yakın olması anlamında önemli bir lokasyon hem de muhteşem bir tabiatın içerisinde çok önemli bir merkez. Hem rafting olarak Dalaman çayında hem de Kocagöl’de su sporları için çok elverişli bir parkura sahibiz. İnşallah yakın gelecekte Türk sporu ve spor turizmi açısından da son derece önemli gelişmelere sahne olacak bir bölge olacak” diye konuştu.