Dalyan’da bir ilk…
“Racıng For Dalyan 2017 3’lü Branş Etkinliği”, 3-4-5 KASIM 2017 tarihleri arasında Ortaca’nın Dalyan mahallesinde yapılacak.
Dalyan; gerek iklim koşulları, gerek doğal güzellikleri, flora ve faunası, konumu, dünyaca ünlü Caretta Caretta kaplumbağalarının yuvalama yaptığı İztuzu plajı, uzun yıllar tarihe tanıklık etmiş Kaunos Antik kentiyle, lezzetli deniz ürünleri ve eğlenceli ortamıyla sosyal hayatın ve doğa turizminin gözde tatil merkezidir.
Dalyan İztuzu Turizm ve Tanıtım Derneği olarak, bulunduğumuz coğrafyaya maksimum derecede faydalı olmaya çalışıyoruz. Ancak 2016 yılı, dünyada ve ülkemizde jeopolitik belirsizliklere, mülteci krizi ve artan terör olayları gibi önemli toplumsal gelişmelere sahne oldu. Bu sebeple her sektörde olduğu gibi turizm sektörü de olumsuz yönde etkilenmiştir. Dernek olarak öncelikle odaklandığımız nokta daha önce de belirttiğimiz gibi yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen Dalyan’ın tanıtımına katkı sunmak ve farklı organizasyonlar düzenleyerek sezonu mümkün olduğunca ileriki tarihlere yayıp, Dalyanın hak ettiği Turizmi 12 aya çıkarabilmektir.
Bunu yaparken de üstümüze düşen görevleri en iyi şekilde yapmaya çalışıyoruz. Yeni projeler üretip yapılabilirliğini araştırarak hayata geçirmeye çalışıyoruz. Çünkü toplumsal kalkınmaya önem veren bir derneğiz. Hedefimiz, tüm Dalyan’da yaşayan insanlar için değer yaratmaya çalışmak ve Dalyan’ı bir marka haline getirmektir.
Dalyan Tanıtım Derneği olarak bir ‘‘İlk”e imza atmaya hazırlandık, çalışmalarımız müthiş bir hızla ve gönül birliği ile devam ediyor. Tüm Dalyan halkından, iş yeri sahiplerinden destek bekliyoruz.
‘‘RACING FOR DALYAN” bu yıl ilk olarak düzenlenecek olup, tüm izinler Triatlon Federasyonundan ve ilgili kurumlardan alınmıştır.
Yarışlar, 3’lü branş etkinliği olarak. Koşu, Yüzme ve Bisiklet parkurlarından oluşuyor. Bu etkinliğin en büyük sürprizi, yüzme parkurunun “ Dalyan Nehrinde” gerçekleşecek olması! Bu konuya çok yoğunlaştık ve rüyamızı gerçekleştirmek için çok çaba harcadık. Bisiklet ve Koşu parkurları, Dalyan’ı ziyaret edebilme şansı olan herkesin de bildiği gibi Dalyan’ın mis kokan çam kokulu bölgelerinde gerçekleşecek.
Dernek Başkan’ı Sezgin Yiğit: “Bugüne kadar gerçekleştirdiğimiz ve gerçekleştirmeyi planladığımız etkinliklerimizdeki gibi, “Racing For Dalyan 2017”de de, insan sevgisi, doğa ve çevreyi koruma, samimiyet, öncülük, paylaşma ve ‘‘fark yaratanların bilinirliği’’ ilkelerimizi her daim göz önünde bulundurduğumuzu belirtmek isterim. Racıng For Dalyan’ı gerçekleştirecek olmamız beni ve ekibimi açıkçası çok fazla heyecanlandırıyor. Bu heyacanımızı bizlerle birlikte paylaşmanızı ve desteklerinizi bekliyoruz.”