Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 26°C
Az Bulutlu
Muğla
26°C
Az Bulutlu
Pts 26°C
Sal 24°C
Çar 24°C
Per 23°C

Datça Çağla’sı Yurtdışına İhraç Ediliyor

Datça Çağla’sı Yurtdışına İhraç Ediliyor
REKLAM ALANI
Nisan 10, 2023 3:12 pm
311
A+
A-

 

 

Muğla Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde kurulan Muğla Tarım Güçbirliği Kooperatifi Datça bademinden üretilen 2 ton çağla turşusunu İsviçre, Katar, İngiltere, Almanya ve Fransa’ya pazarlıyor.

Muğla il sınırları içinde faaliyet gösteren tarımsal kooperatifleri bir çatı altında toplayan, üretim ve satışta daha fazla kazanmaları için çalışan Muğla Tarım Güçbirliği Kooperatifi üreticilere kazandırmaya, Muğla’nın ürünlerini yurt dışına pazarlamaya devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde kurulan Muğla Tarım Güçbirliği Kooperatifi Datça bademinden üretilen 2 ton çağla turşusunun satışını yine Büyükşehir Belediyesi’nin pazarlama konusundaki destekleri ile hem yurt içinde hem de İsviçre, Katar, İngiltere, Almanya ve Fransa ülkelerine gerçekleştirdi.

Muğla Tarım Güç Birliği Kooperatifi Başkanı Fatih Öztürk, “Muğla’nın tümünü temsil eden güzel ve güçlü bir ekip oluşturduk. Muğla’nın tamamını kapsayacak bu kurumsal yapı sayesinde üretici kazanırken tüketici de kaliteli ürüne daha uygun fiyata ulaşmaya başladı. Datça’mızın o özel çağlasından üretilen turşusunu yurt içi ve yurt dışına satışını gerçekleştirdik. Büyükşehir Belediye’miz sayesinde uyumlu şekilde çalışıp birlikte üretmeye devam edeceğiz.” dedi.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.