Dolar 32,6992
Euro 34,8918
Altın 2.508,78
BİST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 12°C
Hafif Yağmurlu
Muğla
12°C
Hafif Yağmurlu
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 23°C
Sal 22°C

DAVETSİZ MİSAFİR PROĞRAMI KÖYCEĞİZDE İDİ

DAVETSİZ MİSAFİR PROĞRAMI KÖYCEĞİZDE İDİ
REKLAM ALANI
Aralık 23, 2014 2:54 pm
1.472
A+
A-

DAVETSİZ MİSAFİR PROĞRAMI KÖYCEĞİZDE İDİ

 

Davetsi z misafiri Programını sunan Turgay Başyayla Köyceğizde idi…Köyceğiz’de program çekimi sırasında sevilen sanatçı Turgay Başyayla’ya ilgi çok büyük oldu.

 

Göl kenarında Göl den çıkan balıklarla yapılan  çekimin ardından  Köyceğiz kadın akademisi hanımeli pazarını  gezen  Başyayla Köyceğiz Halk eğitim merkezinin halk oyunları ekibi ile  birlikte zeybek  oynadı.

Gözleme yapan kadınlarla birlikte  hamur açtı.Gözlemeci kadından oklava ile dayak yedi . Keşkek kazanı başında türkü söyledi. Köyceğizli kadınlarının yaptığı birbirinden güzel yemekleri n tadına  bakan Turgay Başyayla Aralık ayında böyle bir hava ve bu kadar güzel yemek çeşitlerini görünce Köyceğiz’e yerleşeceğim  dedi.

Köyceğizli kadınlara ”Şu Köyceğiz yolları” türküsünü söylettirdi ve kendiside türküye hep eşlik ederek oynadı. Köyceğizde yetişen ürünleri  tadına doyamayan Başyayla Türkiye’nin en iyi çam balı Köyceğizde dedi biliyor muydunuz? Bunu ben gelmeden araştırdım .Türkiye’nin en iyi çam balının üretildiği yer köyceğiz ve çevresidir  dedi. Tarihi Başoğlu konağın bahçesinde kadın akademisinin çalışmaları hakkında bilgi alan Turgay Başyayla, Köyceğizde yaşayan yabancılar uyruklu kişilerinde yerleşim alanı olduğunu doğasının ve havasının mükemmel olması ve doğal ve organik ürünleriyle adından söz ettiriyor.dedi.

Köyceğiz de bulunan Muğla yabancılar derneği başkanı Halil Karanfiloğlu ile görüşen Turgay Başyayla derneğin çalışmaları sosyal medyadan takip ediyorum ve  Can melek projesini çok önemsiyorum. Engelli bireylerin ve yaşlıların kaybolmaması için Üniversite birlikte geliştirilen çalışmaları için  derneği kutluyorum dedi. Dernek Başkanı Karanfiloğlu ise ‘’Siz çok geziyorsunuz kaybolmayasınız diye , yanınızdan ayırmadığınız asanıza(atınıza) can melek bilekliği takmak ve size hediyemiz olsun ” dedi.

Kadın akademisi başkanı Berrin pirci tarafından Türkiye’nin en büyük manolya ağacının altında çifte kavrulmuş Türk kahvesi ikram edildi. Daha sonra Köyceğiz Gölünden tekneyle yola çıkan Başyayla teknede kendisine ikram edilen çeşitli yemekleri tanıttı. Ünlü Kaunos kenti ve kral mezarlıklarına giden Başyayla, Çandır köyünde kendisi karşılayan köylü ile birlikte yöre oyunu  olan ”kapma” oyununu gençlerle birlikte oynadı. Kral mezarlıklarında altında kuzu çevirmesi ile birlikte Ünlü Köyceğiz portakalının sıkılmış suyuna , nar suyu da eklenerek ikram edildi. Çandırda eski arkadaşı buluşan Başyayla kendisi gibi sanatçı olan Salih Karaduman ile birlikte türkü söyledi. Birlikte hasret giderdiler.

Köyceğiz’ den güzel anılarla ayrılan davetsiz misafirin yönetmen ve yayın ekibi Bölümün 9 Ocakta televizyonlarda yayınlanacağını açıkladı.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.