Dolar 32,3404
Euro 35,1084
Altın 2.241,61
BİST 8.875,37
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 15°C
Az Bulutlu
Muğla
15°C
Az Bulutlu
Çar 13°C
Per 13°C
Cum 13°C
Cts 16°C

DEĞİŞİM Mİ? DEĞİŞİME ZORLANMA MI..!

DEĞİŞİM Mİ? DEĞİŞİME ZORLANMA MI..!
REKLAM ALANI
Mart 1, 2021 9:35 pm | Son Güncellenme: Haziran 9, 2023 5:03 pm
4.520
A+
A-

Değişim hayatın karşı konulamaz kuralı haline gelen bir şekilde yola koyuldu. Doğa, içerisinde barındırdığı tüm canlıları değişime iter,  İnsanlar bu değişime ne kadar hazır.. İnsan aklı kabullenmekte zorlanır. Çoğu insan içinde bulunduğu ortamı hiç değişmeyecekmiş gibi görür.

Güvenlik duygularını harekete geçiren değişim belirsizlik içerip bizi tehdit baskısına sokabilir. Yeterince bilgilendirilmediği durumlarda paniğe neden olabilir. Ne kadar bilgili olursak o kadar direncimizde yüksek ve güçlü olur. Güçlü bir iletişim bağı oluşturmalıyız.

Değişim bilgilerini, insanlara en doğru ve açıklayıcı şekilde her aşamasında haberdar etmek, onlarında isteklerini ve sorunlarını içtenlikle dinlemek soru işaretlerine samimiyetle en iyi cevap verebilmek iyi bir iletişim kurmayı gösterir.

Daha çok etki altında kalan insanları, değişimin her alanlarını özenle anlatıp konuya dahil etmek gerekir.  Değişimden en çok etkilenecek olanları, değişimin içine dahil ederek  direncini en aza indirmektir.

Değişimin bir parçası olan herkes, daha az endişe duyar ve değişimi daha kolay kabullenir.

Direnç gösterilen her değişim insani ilişkilerimizin de yeniden düzenlenmesidir.

Çalışanların da devamlı çalıştığı iş arkadaşlarının ayrılması ve bu değişime karşı tepki vermeleri kaçınılmaz olur.

Farklılık gösteren insanların tepkileri dünyayı algılama ve yorumlama şekline bağlıdır.

Değişimi herkes sevemez, bazı insanlar doğası gereği herkes den daha tedirgin ve temkinli yaklaşır.

Bazı insanlarda ise kişilikler ve karakterler değişime açık olur ve prensip haline getirip severler.

Değişimi yönetmek her anlamda çok önemlidir. Her insanın düşüncelerini ve duygularını anlayıp onlara kolaylık sağlamaktır.

Dirençle karşılaşması son derece doğal olan değişimi yöneten her liderin en önemli görevi insanlardaki bu direnci  yönetmek ve değişimin yolunu açmaktır. Direnç ortadan kalkmadan değişimi gerçekleştirmek mümkün olmaz.

Hayatın değişmez kuralı değişimdir. Devamlılığı olan kaçınılmazdır. Yöneticilerin ve toplumun hayatın değişim üzerine kurulu olduğunu unutmaması gerekir. Değişim zamanının geldiğini herkes fark edip değişimi yönetmelidir. Doğru zamanda yapılan değişim başarılı ve yararlı olur. Zamansız olan her değişim değersiz ve etkisiz  olur.

Bu haftaki köşe yazımda Değişim’i konu edindim. Sevgiyle, saygıyla ve dostlukla kalın..

Güngör ÇOBAN

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.