Dolar 32,3854
Euro 35,0481
Altın 2.326,29
BİST 9.078,33
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 26°C
Parçalı Bulutlu
Muğla
26°C
Parçalı Bulutlu
Cts 26°C
Paz 26°C
Pts 27°C
Sal 24°C

Deniz Ürünlerini Sanata Dönüştüren Sergi Açıldı

Deniz Ürünlerini Sanata Dönüştüren Sergi Açıldı
REKLAM ALANI
Temmuz 10, 2021 11:27 am
1.038
A+
A-

Deniz Ürünlerini Sanata Dönüştüren Sergi Açıldı

thumbnail Deniz Urunlerini Sanata Donusturen Sergi Acildi 4

Denizden çıkardığı balık, ahtapot gibi organik malzemeleri tablo haline getirerek özgün sanat eserleri sunan Ressam Nedim Celkan’ın “Su Ürünlerinden Sanatsal Yapıtlar Sergisi” Muğla Büyükşehir Belediyesi Türkan Saylan Çağdaş Yaşam Merkezi sergi salonunda sanatseverlerle buluştu.

Pandemi nedeniyle ara verilen sanatsal faaliyetlere, normalleşme süreciyle birlikte hız veren Muğla Büyükşehir Belediyesi, Ressam Nedim Celkan’ın “Su Ürünlerinden Sanatsal Yapıtlar Sergisini” görücüye çıkardı. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’ün katılımıyla açılan sergi 9 Ağustos’a kadar Türkan Saylan Çağdaş Yaşam Merkezi sergi salonunda sanatseverlerle buluşacak.

thumbnail Deniz Urunlerini Sanata Donusturen Sergi Acildi 6

Denizden çıkardığı balık, ahtapot gibi organik ürünlerden yaptığı eserlerle dikkat çeken Ressam Celkan’ın “Su Ürünlerinden Sanatsal Yapıtlar Sergisi” açılışı yapıldı. Açılışa Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr.Osman Gürün’ün yanı sıra Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, Datça Belediye Başkanı Gürsel Uçar, MUFED Başkanı Sadettin Özbek ve Büyükşehir Meclisi üyeleri katıldı. Açılış konuşmalarının ardından katılımcılar sergiyi gezdi.

“Yediği Deniz Ürünlerini Sanata Dönüştürüyor”

thumbnail Deniz Urunlerini Sanata Donusturen Sergi Acildi 7

Açılış töreninde konuşan Ressam Nedim Celkan, 50 yıldır dalıyorum. Dalışlarım sırasında denizde yakaladığım balık ve kabuklu deniz canlılarının etini yiyor, kalanlarını atıyordum. 35 yıl önce bu atıkları değerlendirmeye karar verdim. Balığın kuyruğunu, kanadını, kılçığını çöpe atmak yerine eserlerimde kullanıyorum. Zamanla deniz kabuklarını ve hatta deniz yosunlarını da malzeme olarak kullanmaya başladım. Tüm deniz ürünlerinin atıklarını değerlendiriyorum. Sanata ve sanatçıya verdiği desteklerden dolayı başta Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün ve ekibine teşekkür ediyorum” dedi.

Başkan Gürün; “Denizin derinliklerindeki yaşam bir sanatçının elinde sanata dönüşmüş”

Sanatın, sanatçının yarattığı, ortaya koyduğu eserlerin sanatseverlerle buluşturulması gerektiğini söyleyen Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün pandemi nedeni ile ara verilen sanat etkinliklerine dünyada ve Türkiye’de örneği olmayan deniz ürünlerinden yapılan ressam Nedim Celkan’ın eserleri ile start verdiklerini belirtti.

Başkan Gürün; “Muğla’mız masmavi denizleri, 1480 km kıyı şeridi ile herkesi kendine hayran bırakırken bir ressam çıkıp masmavi denizlerimizin derinliklerindeki gizemi, yaşamı resim sanatıyla birleştirerek bizlere sunuyor. Dünya’da ve Türkiye’de tek olan bu resimlerde hiçbir boya yok. Sadece deniz canlılarının bir sanatçının elinde usta dokunuşlarla sanata dönüşmesi var. Mitoloji, hikayeleştirme, efsaneler ve gizem dolu resimlerde sanatçının kendisinin dalarak denizden çıkardığı deniz canlıları resimlerde ölümsüzleşmiş. Sanatıyla ortaya eşsiz eserler çıkaran İstanbul doğumlu Muğlalı Nedim Celkan’ı kutluyor ve teşekkür ediyorum. Muğlalı hemşehrilerimizi bu eşi benzeri olmayan sergiyi görmeye davet ediyorum” dedi.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.