Dolar 32,5605
Euro 34,9685
Altın 2.429,14
BİST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 21°C
Az Bulutlu
Muğla
21°C
Az Bulutlu
Per 23°C
Cum 25°C
Cts 25°C
Paz 27°C

Turistlerin Çamur keyfi

Turistlerin Çamur keyfi
REKLAM ALANI
Mayıs 13, 2013 5:03 pm | Son Güncellenme: Mayıs 13, 2013 5:08 pm
2.527
A+
A-

OKN0022 - Turistlerin Çamur keyfiOKN00381 - Turistlerin Çamur keyfiOKN00251 - Turistlerin Çamur keyfiOKN0026 - Turistlerin Çamur keyfiOKN0019 - Turistlerin Çamur keyfiOKN0018 - Turistlerin Çamur keyfiTuristlerin Çamur keyfi

İztuzu Kumsalı, Kaya Mezarları, Kaunos Antik Kenti ve çamur banyolarının yer aldığı Ortaca’ya bağlı Dalyan beldesi turistlerin gözde merkezlerinden olmaya devam ediyor. Dalyan kanallarında tekne gezisi yapan turistler İztuzu plajında deniz keyfi, kaunos antik kenti ziyareti ve özellikle de çamur banyosu yapmadan bölgeden ayrılmıyorlar.

İçerisinde çamur bulunan havuzlara girerek vücutlarının büyük bölümünü çamurla kaplayan ziyaretçiler ilginç görüntüler oluşturuyor. Ziyaretçiler, çamur banyosuna girdikten sonra vücutlarındaki çamurun kuruması ve ciltlerinin gerilmesi için güneşin altında bekliyor. Daha sonra duş alan turistler, kaplıca havuzlarında bulunan sıcak suya giriyorlar.

Turizm işletmecisi Özay Akdoğan “Şu anda Dalyan sezonun en yoğun günlerini yaşıyor. Dalyan’a gelen ziyaretçi sayısı 2 bin ile 3 bini aşmış durumda” dedi.

Dalyan’a ilk kez gelen İngiliz turistler “Dalyan çok güzel ve muhteşem bir yer. Değişik bulduk ve çok güzel bir duygu. Çamuru çok iyi bulduk. Çamurdan derilerimiz genleşti. Çok eğlenceli bulduk. Daha her tarafını görmedik ama gördüğümüz ilk intiba çok güzel bir yer” diye konuştular.

Dalyan gelenekleriyle, fauna ve florasıyla muhteşem bir alan

Turist rehberi Serdar Selçuk Işık “yaklaşık 10 yıldan beri profesyonel olarak turist rehberliği yapıyorum. Dalyan’a çok sık geliyoruz. Dalyan’ın doğası muhteşem bir yer, çok özel yerleri var. Dalyan tamamıyla her şeyi içinde barındıran gelenekleriyle olsun doğasıyla olsun, fauna ve florasıyla olsun her şeyi içinde barındıran muhteşem bir alan. Özellikle nehir ve nehrin bağlantılı olduğu nehrin sonundaki deniz, bu bağlantı muhteşem güzellikte. Özellikle yukarıdan baktığınızda çok güzel bir alan. Tabi ki özellikle çamur banyosu insanların en çok tercih ettiği yerlerin başında geliyor. Dediğim gibi Dalyan her şeyi içinde barındırıyor. Çamur bunun ufak bir parçası, çok eğlenceli bir şey. Tabi kükürt kokusu biraz sıcak havalarda kendini biraz daha hissettiriyor. Ama bu kükürtün deri için çok faydalı olduğunu biliyoruz. Dalyan’ın eski dönemlerden beri, antik çağlardan beri sağlık merkezi. Bu kükürt ve şifalı kaplıcalarından dolayı sağlık merkezi olduğunu biliyoruz”

İngiliz, Finlandiya, İsveç, Norveç, Danimarka Hollanda ve Ruslar atakta

Onun haricinde çok güzel bir antik kentimiz var. Bu antik kentin kaya mezarları gerçekten muhteşem, her insanın görmesi gerekir diye düşünüyorum. Türkiye’nin birçok yerinde ayrı ayrı özellikleri olan yerler var ama Dalyan’dakiler çok özel. Çünkü nehirden geçerken tepeye oyulmuş olarak görüyorsunuz ve muhteşem. Ayrıca antik kentimiz işte Kaunos orası farklı bir güzel.  İztuzu plajımız zaten her sene aldığı ödülleri biliyoruz. Üstünde hiçbir yapı barındırmayan muhteşem doğallığını korumuş, hala bugün caretta kaplumbağalarının gelerek yumurtalarını bıraktığı bir yer. Onun için muhteşem bir yer. Tek cümleyle anlatırsak ben herkesin Dalyan’ı görmesini kesinlikle tavsiye ederim. Kesinlikle Türkiye’de mutlaka en güzel yerlerinden bir tanesi.  Buraya en çok Avrupalı geliyor. Benim kendi getirdiğim gruplar İngiliz. Ama turizm bu civarda İskandinavlarla başladı. İskandinavlar hala geliyorlar, çok büyük bir sayıda olmasalar bile. Onun haricinde Hollandalılar geliyor, İngilizlerin haricinde Finlandiya, İsveç, Norveç, Danimarka ve Ruslar. Zaten son dönemde Ruslardan çok büyük bir atak var. Diğer ülkelerden küçük sayıda da olsa misafirlerimiz var”

Eko tur ve çamur banyoları gözde

Turizm İşletmecisi Özay Akdoğan :  “şu anki beklentimiz turizm sezonunda yaklaşık yüzde 50’lik bir artış kaydedildi, son iki günden beri. Özellikle Pazartesi ve Cuma günü Dalyan’a gelen müşteri sayısı oranında ciddi bir artış var. Bunda birincilikle Polonya müşterileri, İngiliz ve Hollandalılarda olmak şartıyla, hemen ardından Almanlar geliyor. 1 mayıs itibariyle de Rusya’dan işçi bayramı dolayısıyla Ruslarda gelmeye başladı. Şu anda Dalyan’a gelen ziyaretçi sayısı 2 bin ile 3 bini aşmış durumda. Özellikle Marmaris limanına gelen gemilerde Dalyan’a gerçek anlamda şenlik veriyor. Özellikle çamur banyosunu tercih eden müşteriler orada çamur banyosundan ve sıcak su termal kaplıcalardan faydalanıyorlar. İztuzu plajına özellikle bu mevsimde kaplumbağaların çiftleşmesini görmek isteyende birçok müşterimiz var. Tabi eko turizmi adı altında yapmış olduğumuz bir takım elektrikli tekne projeleriyle çevre turları düzenliyoruz. İnsanlar Dalyan’a kuş gözlemlemesi içinde geliyorlar. Hem kaplumbağaları çiftleşmeyi görüyorlar hem de kuşları seyretmek için geliyorlar. Şu anda Dalyan sezonun en yoğun günlerini yaşıyor”

Ömer Kundakçı

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.