Dolar 32,4905
Euro 34,9626
Altın 2.434,41
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 23°C
Açık
Muğla
23°C
Açık
Cum 25°C
Cts 25°C
Paz 25°C
Pts 26°C

Depremde Hayatını Kaybeden Fethiyeli Sağlık Görevlisi Toprağa Verildi

Merkez üssü Kahramanmaraş olan ve toplam 10 ilde büyük yıkıma neden olan depremde Hatay, Antakya Eğitim Araştırma Hastanesi Ek Binasındaki son nöbeti sırasında enkaz altında kalarak hayatını kaybeden Fethiyeli Sağlık Memuru Muzaffer Kılınç (44 …

Depremde Hayatını Kaybeden Fethiyeli Sağlık Görevlisi Toprağa Verildi
REKLAM ALANI
Şubat 16, 2023 7:00 pm | Son Güncellenme: Şubat 17, 2023 10:58 am
651
A+
A-

Merkez üssü Kahramanmaraş olan ve toplam 10 ilde büyük yıkıma neden olan depremde Hatay, Antakya Eğitim Araştırma Hastanesi Ek Binasındaki son nöbeti sırasında enkaz altında kalarak hayatını kaybeden Fethiyeli Sağlık Memuru Muzaffer Kılınç (44), Fethiye’ye getirilerek dualarla toprağa verildi. Ağabeyi Muammer Kılınç kardeşinin cesedini en son çıkarabildiklerini belirterek, “Hastasını bırakıp gidememiş. Korunmak için masanın altına girmiş ama orada hayatını kaybetmiş“ ifadelerinde bulundu.

Hatay Antakya’da görev yapan sağlık Memuru Muzaffer Kılınç (44), Antakya Eğitim Araştırma Hastanesi Ek Binasında nöbet sırasında depreme yakalandı. Ek binanın göçmesiyle enkaz altında kalan Kılınç’ın cenazesine 10 gün sonunda ulaşılabildi. Depremin ardından hemen Hatay’a giden ağabeyi Muammer Kılınç, kardeşi Fatih Kılınç büyük uğraşlar sonucu Muzaffer Kılınç’ın cenazesini enkazdan çıkarabildiklerini söyledi. Muzaffer Kılınç’ın cenazesi Antakya’dan önce anne ocağına getirildi. Burada Kur’an-ı Kerim okunup helallik alınmasının ardından cenaze Hallaç Mezarlığı’na götürüldü.

Depremde hayatını kaybeden sağlık memuru Muzaffer Kılınç’ın Hallaç Mezarlığında kılınan cenaze namazına ailesi, Fethiye İlçe Emniyet Müdürü Kayhan Dadaşoğlu, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Engelli ve Yaşlı Bakım Hizmetleri Eski Genel Müdür Yardımcısı Avni Özkaya, AK Parti Fethiye İlçe Başkanı Turgay Öztürk, siyasi parti ilçe başkan temsilcileri, sağlık görevlileri ve sevenleri katıldı.

“Hastalarını bırakıp gidememiş”

Depremde hayatını kaybeden Muzaffer Kılınç’ın ağabeyi Muammer Kılınç, Hatay’da gördüğü manzaranın çok kötü olduğunu ifade ederek, “Kardeşimi kendi ellerimizle çıkardık. Üstteki cenazeleri de aldık. 8 katlı binanın zemin katında görevdeymiş. 2 hastasına bakarken yakalanmış. Bir masanın altına sığınmaya çalışmış. Hastalarını bırakamamış. En son olarak kardeşimin cenazesini alabildik. Bu binada tüm cenazeler çıkarıldı. Enkazda kimse kalmadı. Hatay ölü şehir gibiydi. Orada yaşam yok. Hastasını bırakıp gidememiş” ifadelerini kullandı.

REKLAM ALANI
ETİKETLER: , ,
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.