Dolar 32,3696
Euro 34,9488
Altın 2.325,48
BİST 9.094,68
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 26°C
Az Bulutlu
Muğla
26°C
Az Bulutlu
Cts 26°C
Paz 27°C
Pts 27°C
Sal 23°C

“Disiplin soruşturması başlatıldı”

“Disiplin soruşturması başlatıldı”
REKLAM ALANI
Şubat 17, 2018 7:51 am | Son Güncellenme: Şubat 17, 2018 7:52 am
1.504
A+
A-

Görüntülerle ilgili önemli gelişme

“Disiplin soruşturması başlatıldı”

Ortaca Devlet Hastanesi acil servisinde hastanın sevki sırasında sedyeden düşürüldüğü görüntülerinin ortaya çıkmasının ardından İl Sağlık Müdürlüğü tarafından inceleme ve disiplin soruşturması başlatıldı.

Hastanın sedyeden düştüğü 1 ay sonra gelen telefon ihbarının ardından güvenlik OMR 0191 - “Disiplin soruşturması başlatıldı”kameralarının incelenmesi sonucunda ortaya çıkmıştı.

 

Zeliha Üstündağ’ın kızı Ayşegül Üstündağ Varna, “Olayla ilgili personel hakkında “soruşturma izni verilmemesine” ilişkin kararı İdari mahkemeye götürdük. Oradan gelecek sonucu bekliyoruz. Bunun yanı sıra İl Sağlık Müdürlüğü’nün inceleme ve disiplin soruşturması açması da bizim için önemli gelişme” dedi.ZELİHA ÜSTÜNDAĞ 3 - “Disiplin soruşturması başlatıldı”

 

 

-Olay 6 Mart 2017 tarihinde öğle saatlerinde yaşandı. Evde rahatsızlanan Zeliha Üstündağ (72) komşularına ait otomobil ile Ortaca Devlet hastanesi acil servisine getirildi.

Burada kalp krizi geçirdiği ve kalbi durduğu belirlenen Zeliha Üstündağ yapılan müdahale ile yaşama döndürüldü. Bir süre sonra Dalaman Devlet Hastanesi’ne sevkine karar verilen Zeliha Üstündağ ambulansa alınmak üzere hazırlıklar yapıldı.

Sağlık personeli ve 112 görevlileri tarafından yataktan sedyeye alınan Zeliha Üstündağ sedyenin devrilmesi üzerine yere düştü. Tekrar sedyeye alınan Üstündağ, herhangi bir muayeneden geçirilmeden ambulansa alınarak Dalaman Devlet Hastanesi yoğun bakım servisine götürüldü.

Sedyeden düşürülen 72 yaşındaki 4 çocuk annesi, Zeliha nine 15 gün kaldığı yoğun bakımda yaşamını yitirdi. Zeliha Üstündağ’ın ölüm raporuna solunum yetmezliğinden yaşamını yitirdiği yazıldı.

Annesinin sedyeden düşürüldüğünü olaydan 1 ay sonra gelen bir telefonla öğrenen Ayşegül Üstündağ Varna, sorumluların bulunması, annesinin gerçek ölüm sebebinin belirlenebilmesi için Ortaca Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunarak şikayetçi oldu.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.