Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 18°C
Az Bulutlu
Muğla
18°C
Az Bulutlu
Paz 21°C
Pts 24°C
Sal 23°C
Çar 21°C

DKMP, “TURİZM AMAÇLI ORGANİZASYONLA 5 YABAN KEÇİSİ VURDURULDU…”

DKMP, “TURİZM AMAÇLI ORGANİZASYONLA 5 YABAN KEÇİSİ VURDURULDU…”
REKLAM ALANI
Nisan 5, 2023 1:13 pm
522
A+
A-

DKMP, “TURİZM AMAÇLI ORGANİZASYONLA 5 YABAN KEÇİSİ VURDURULDU…

ÖMER KUNDAKÇI

“TÜRKİYE’DE YASAK, MUĞLA’DA TURİZM AMAÇLI SERBEST…” başlıklı haber ve CİMER’e yapılan şikayet üzerine Tarım ve Orman Bakanlığı, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü IV. Bölge Müdürlüğü, Muğla Şube Müdürlüğü, Köyceğiz Şefliği tarafından cevap geldi.

Tarım ve Orman Bakanlığı, Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 10 ilde büyük yıkıma ve can kayıplarına neden olan deprem nedeniyle kara avcılığının Türkiye genelinde 14 Şubat 2023 itibarıyla ikinci bir duyuruya kadar durdurulduğunu açıkladı.

Bakanlığın av yasağı kararının Muğla’da uygulanmadığı Köyceğiz Yaban Hayatı Gelişim Sahası’nda avlanan yaban keçisinin 15.03.2023 günü sosyal medyada yayınlan fotoğrafıyla ortaya çıkmasıyla anlaşıldı.

-DKMP GENEL MÜDÜRLÜĞÜ’NÜN AÇIKLAMASI…

-“KOTA DAHİLİNDE 5 ADET TURİZM AMAÇLI AVLANDI”

-“Muğla İl Şube Müdürlüğü Köyceğiz DKMP Şefliğimizce 2022-2023 Av yılı Av Turizmi kapsamında Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğümüzce kura yöntemi ile tahsis edilen 4 adet Yaban Keçisi ile 1 adet HB/Şelek Yaban Keçisi Yerli Kotaları Şubat ve Mart ayları içerisinde yaptırılmış olup 19.03.2023 tarihi itibariyle tamamlanmıştır. Yine Tarım ve Orman Bakanlığımızın 14.02.2023 tarihli duyuru ve oluru ile 11 ilimizde meydana gelen depremlerden dolayı ülke genelinde kara avcılığının yasaklandığı bildirilmiş ancak Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğümüzün ve 4. Bölge Müdürlüğümüzden gelen talimatta Kara Avcılığı yasağının Av Turizmi kapsamında yapılacak olan avları kapsamadığı av turizmine devam edileceği daha önceden kura ile tahsis edilmiş yerli kotalarının kullandırılmasında herhangi bir sakınca olmadığı bildirilmiştir. Ayrıca Köyceğiz DKMP Şefliğimizce de 14.02.2023 tarihli resmi yazı ile Muğla İl Şube Müdürlüğümüze de kara avcılığı yasağına ilişkin av turizmi organizasyonlarının yapılıp yapılamayacağı konusu sorulmuş olup gelen cevap da yukarıdaki gibi getirilen av yasağının av turizmi organizasyonlarını kapsamadığı iletilmiş olup av turizmi organizasyonların ilgi emir gereğince devam edilmesi ve yapılması istenmiştir. Bu kapsamda şikayete konu paylaşımı yapan şahsın resmi av organizasyonuna izinli yerli avcının yanında katılan kişi olduğu tespit edilmiş olup herhangi bir yasal işlem yapılmasını gerektirecek bir durum bulunmamaktadır.”

-BAKANLIĞIN AÇIKLAMASI…

“20 Ağustos 2022 ile 05 Mart 2023 tarih aralığını kapsayan 2022-2023 Av Dönemi, yaban hayatı ve yaşam alanlarının deprem felaketinden olumsuz etkilenmesi nedeniyle Tarım ve Orman Bakanlığınca yeniden değerlendirildi. Bu çerçevede ülkemizin önemli doğal kaynaklarından olan av ve yaban hayatının korunması maksadıyla 4915 sayılı Kara Avcılığı Kanunu’nun 5. ve 12. maddeleri gereği, kara avcılığının bugünden itibaren durdurulması kararlaştırıldı.”

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.