Dolar 32,3755
Euro 34,9680
Altın 2.325,67
BİST 9.057,86
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 26°C
Az Bulutlu
Muğla
26°C
Az Bulutlu
Cts 26°C
Paz 26°C
Pts 27°C
Sal 24°C

Dört Mevsimin Bir Arada Yaşandığı Şehir: Muğla

Dört Mevsimin Bir Arada Yaşandığı Şehir: Muğla
REKLAM ALANI
Ocak 30, 2021 1:32 pm
3.119
A+
A-

Ege ve Akdeniz’in buluştuğu, doğal ve tarihi güzellikleri ile milyonlarca kişinin uğrak yeri olan Muğla, aynı günde dört mevsimi bir arada yaşama imkânı sunuyor.

Coğrafi özellikleri ile turizmin tüm imkânlarının yer aldığı Muğla’nın sahil kesimlerinde ılıman iklim hakimken yüksek kesimlerinde kar yağışı görülmektedir.

Türkiye’nin birçok yerinde soğuk hava etkili olurken, Muğla’da aynı anda dört mevsimin sunduğu olanaklardan faydalanmak mümkündür.

Muğla’nın Menteşe ve Kavaklıdere ilçelerinde ve yüksek kesimlerde kar yağışı devam ederken, Fethiye, Marmaris, Bodrum ve Datça sahillerinde hava sıcaklıklarının 17-20 derece seyretmekte ve vatandaşlar denizin ve güneşin keyfini yaşamaktadır. Bu sayede “Yeryüzü Cenneti” olarak adlandırılan Muğla, yılın 12 ayı boyunca turizm faaliyetlerinin yapılacağı değerleri bünyesinde barındırmakta ve her türlü turizm etkinliğine cevap verebilecek potansiyeldedir.

Turizmin Muğla için önemli bir sektör olduğunu vurgulayan Vali Orhan Tavlı, Muğla’nın 12 ay boyunca turizm faaliyetlerinin yapılabileceği bir potansiyeli olduğunu alternatif turizm faaliyetlerin harekete geçirilmesi çalışmalarına ağırlık verildiğini aktardı.

Muğla’da aynı anda dört mevsimin yaşandığını söyleyen Vali Orhan Tavlı, Menteşe ilçesinde ve yüksek kesimlerde kar yağarken, sahil kesimlerinde vatandaşlarımız denize girebiliyor. Diğer taraftan ilkbahar ve sonbaharın sunmuş olduğu güzellikleri keşfetmek mümkün. Bu bakımdan ilimizde imkânlar oldukça elverişli olup, ilimizin sunduğu doğal ve coğrafi güzellikleri en iyi şekilde değerlendirmek istiyoruz. “ dedi.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.