Dolar 32,3277
Euro 35,0598
Altın 2.296,98
BİST 9.045,28
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 21°C
Az Bulutlu
Muğla
21°C
Az Bulutlu
Per 24°C
Cum 26°C
Cts 24°C
Paz 26°C

Dostluk ve barış rallisi Dalyan’da tamamlandı

Dostluk ve barış rallisi Dalyan’da tamamlandı
REKLAM ALANI
Mayıs 28, 2016 1:51 pm
1.514
A+
A-

Dostluk ve barış rallisi Dalyan’da tamamlandı

_2 _1

 

Almanya’da 10 Mayıs’ta başlayan Allgau-Orient/Doğu Batı Dostluk ve Barış Rallisi, gerçekleştirilen ortaca, Dalyan ve Dalaman etabı ile sona erdi.

 

Avrupa Birliği Bakanlığı himayesinde ve Türkiye’nin Berlin Büyükelçiliği’nin desteğiyle 11’incisi düzenlenen Allgaeu-Orient Dostluk ve Barış Rallisi’nin Türkiye etabında yer alan 180 araçta mücadele eden yaklaşık 360 kişilik ekip, son turunu Ortaca, Dalyan ve Dalaman ilçelerini dolaşarak tamamladı.

Son turun startı Dalyan’dan Muğla Valisi Amir Çiçek ve protokol tarafından verildi.

-Muğla Valisi Amir Çiçek “gördüğünüz gibi batı-doğu dostluk rallisi. Almanya’dan çıktı ve Türkiye’mizin batısından en doğusuna kadar.Buranın güzelliğini dostluğunu, insanların sevgisini ve birbirlerinin güven içinde olduklarını her şeyden önce güvenle dağında taşında yolunda rallilerini yaptıklarını, özellikle kendileri söylediler. Biz her zaman bunu dışarıya anlatıyoruz. Türkiye’mizde, Muğla’mızda her yerde dostluk var, kardeşlik var, barış var, misafirperverlik var. Herkese teşekkür ediyorum. Bu güzellikler, bu birlikler, bu dostluklar, bütün dünyaya yayılsın diyorum.”

-Ortaca Belediye Başkanı Hasan Karaçelik “bu tür ralli ve spor karşılaşmaları insanların birbirlerini tanımalarına vesile oluyor. Türkiye hakkında yaratılan olumsuz algının ralli vesilesiyle boşa gittiğini gösterecektir”

-Organizasyonun Türkiye etabı sorumlusu Nadir Serin “rallinin bu yıl 11’incisini düzenlediklerini, yarışa 17 ülkeden 240 araç ile yola çıktıklarını ve şuanda Dalyan’a 180 araç geldiğini söyledi.

Bu sene rallinin hemen hemen üçte ikisinin Türkiye’de geçtiğini ifade eden Serin “Örneğin doğu Karadeniz, Doğu Anadolu bölgeleri dahil 48 il dolaştık. Gerçekten insanların çok hoşuna gitti. Çünkü yüzde 80’i ilk defa geldiler buraya. Bu sene Türkiye’ye çok önem verdik. Bu sene logomuz, ‘Herşeye rağmen yolumuza devam” logosuyla burada da bitiriyoruz. Amacı da bu sene Türkiye’nin gerçekten Avrupa’da yansıtıldığı gibi olmadığını göstermek. Bunu da başardığımızı zannediyorum”

-YDA Dalaman Havalimanı Genel Müdürü Hamdi Güvenç, “Oto ralli programı içinde taşıdığı heyecan, sevgi adı üzerinde doğu batı kardeşlik rallisi. Bu ülkeleri birbirine yaklaştıran, milletleri birbirine sevdiren, kaynaştıran bir program. Böyle bir etkinliği bütün Türkiye’yi Avrupa’yı dolaştıktan sonra Dalyan’da sonlanması, burada bir festival havasında kutlanması, doğal güzelliklerin katılımcılarla paylaşılması çok önemli bir katkı sağlayacak bölgenin tanıtımında”

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.