Dolar 32,4757
Euro 34,9765
Altın 2.433,37
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 23°C
Açık
Muğla
23°C
Açık
Cum 25°C
Cts 25°C
Paz 25°C
Pts 26°C

Yaralı kaplumbağalara DEKAMER desteği

Yaralı kaplumbağalara DEKAMER desteği
REKLAM ALANI
Ağustos 21, 2021 3:49 pm
1.022
A+
A-

Yaralı kaplumbağalara DEKAMER desteği

Deniz Kaplumbağası Araştırma Kurtarma Rehabilitasyon ve Bilgilendirme Merkezi (DEKAMER) yangında yaralanan kaplumbağaların da tedavisi için destek veriyor.

Merkezde görevli Veteriner Hekimler yangın bölgelerinden gelen yaralı veya hasta kaplumbağaların tedavisinin ardından doğal ortamına bırakılıyor.

DEKAMER Proje Yürütücüsü Prof. Dr. Yakup Kaska, “Merkezimizi arayarak yaralı bir kaplumbağanın neler yapılması gerektiğini ya da nasıl hareket edilmesi gerektiğini bize soran Veteriner Hekimler, sivil toplum kuruluşları ve belediyelerin ilgili birimleri irtibat kurduğunda birinci planda yönlendirme yaparak Veteriner hekimlerimiz tavsiyelerde bulunarak onların üzerinde yardımcı olmaya çalıştılar. Merkezimize bu şekilde gelen yaralı kaplumbağaların da buradaki bakımları yapılarak en yakın doğal ortamlarına, onların yaşayabileceği en uygun ortamlara doğal bir şekilde bırakılmıştır. Bizim bu süreçte ağırlıklı olarak tavsiye ve onlara destek anlamında desteğimiz olmuştur”
Veteriner Hekim Erdem Kara, “Deniz kaplumbağalarıyla edindiğimiz tecrübeyi sahada kara kaplumbağalarını tedavi etmeye çalışan arkadaşlarımızla paylaştık, bu şekilde yardımcı olduk. Birçoğunun tedavi olmasına ön ayak olmuş olabiliriz. Çünkü sonuçta yangın bir yaralanma. Ve bunun ilk yardımı da tedavisi kadar önemli. İlk yardım konusunda bunun teşhis ve tedavisinin yönlendirilmesi konusunda sahadaki arkadaşlarımıza yardımcı olduk”

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.