Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 26°C
Az Bulutlu
Muğla
26°C
Az Bulutlu
Pts 26°C
Sal 26°C
Çar 24°C
Per 22°C

En iyi zeytinyağı üreticileri ödüllendirildi

Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından bu yıl 4’üncüsü düzenlenen ’Zeytinyağı Kalite Yarışması’nın ödül töreni, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. 134 üretici, firma ve markanın katıldığı yarışmada en …

En iyi zeytinyağı üreticileri ödüllendirildi
REKLAM ALANI
Haziran 17, 2023 1:48 am | Son Güncellenme: Haziran 19, 2023 5:06 pm
302
A+
A-

Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından bu yıl 4’üncüsü düzenlenen ’Zeytinyağı Kalite Yarışması’nın ödül töreni, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. 134 üretici, firma ve markanın katıldığı yarışmada en iyi zeytinyağı üreticileri ödüllendirildi.

Programın açılışında Zeytindostu Derneği Başkanı Atilla Totoş, “Muğla’daki yağlar dünyada çok az insana nasip olan yağlardır. Dalından sofraya zeytinyağının kusursuz bir şekilde gelmesi için daha çok çalışacağız” diyerek yarışmaya katılan zeytinyağlarının sıralamasını hangi şartlara bağlı yapıldığını anlattı. Doç. Dr. İbrahim Kıvrak tarafından ise, geçmiş 3 yıla göre bu yıl karşılaştırıldığında, Muğla’daki zeytinyağlarının kalite açısından büyük yol kat ettiği belirtildi.

Konuşmasına zeytinyağı içerek başladı

Konuşmasına zeytinyağı içerek başlayan Muğla İl Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak, “2019’da ilkini yaptığımız bu yarışmaya o yıl 70 kişi katılmıştı. Bu yıl 134 başvuru var ve Milas 60 katılımcı ile yine başı çekti. Diğer ilçelerden de daha çok katılım bekliyoruz. Bu rakam 200’e çıkmalı. Son yıllarda talihsizlikler yaşadık. Pandemi, orman yangınları, sel baskınları, Rusya-Ukrayna savaşı hepimizi sarstı. Bu süreçte çok çalıştık. Bu yarışmayı uluslararası platforma açmak için ön hazırlıklarımıza başladık. Fakat büyük bir deprem yaşadık. Çalışmalarımız sekteye uğradı. Ülkenin 7’de 1’i adeta yerle yeksan oldu. Yaşamını yitiren tüm vatandaşlarımıza rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum” dedi.

“Odalarda, masa başında değil, sahadayız”

Saylak, “59 markanın 39’unu bu 4 yıllık süreçte ortaya çıkarmışız. Onları cesaretleri için kutluyorum. 12 adet organik ürünümüz var. Ortak akıl bir araya gelince bu işlerde başarı gerçekleşiyor. Odalarda. Masa başında değil, sahada üreticilerimizle kol kola çalışıyoruz. Zeytin ağacı, bu toprakların kadim meyve ağacıdır. Muğla markalarının sayısını artırmak, Muğla zeytinyağının dünyada aranan bir ihraç ürünü haline getirmek hayalimizdir. Muğla’nın gelecek nesillerine borcumuz var. Küresel iklim felaketinin tam ortasındayız. Havaların değişkenliğinin farkındasınız. Eski yöntemlerle üretim yapmak son derece zor. Bu zor süreçten kol kola, omuz omuza, bilimsel yöntemlerle kalkarız” diye konuştu.

Saylak, Ağustos ayında Menteşe Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü içinde toprak tahlil laboratuvarının açılacağını söyledi. Muğla Vali Yardımcısı Mehmet Eriş, AK Parti Milletvekillerinin yaptıkları konuşmaların ardından program, ödül töreni ile sona erdi.

REKLAM ALANI
ETİKETLER: , ,
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.