Dolar 32,3289
Euro 35,0655
Altın 2.299,69
BİST 9.044,96
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 24°C
Az Bulutlu
Muğla
24°C
Az Bulutlu
Cum 26°C
Cts 25°C
Paz 26°C
Pts 26°C

“En önemli destinasyon, İngiliz pazarına bağımlı olamaz”

“En önemli destinasyon, İngiliz pazarına bağımlı olamaz”
REKLAM ALANI
Mayıs 23, 2017 11:19 am
1.387
A+
A-

“En önemli destinasyon, İngiliz pazarına bağımlı olamaz”

 

Dalyan İztuzu Turizm Tanıtım Derneği Yönetim Kurulu ve üyeleri sezon öncesi toplanarak değerlendirmelerde bulundu.

SEZGİN YİĞİT

Toplantı sonrası basın açıklaması yapan dernek başkanı Sezgin Yiğit, yaptıkları organizasyonlarla bölge turizmini canlandırmayı hedeflediklerini söyledi.

Orta ve Uzun vadeli projeler üzerinde çalışmalar yaptıklarını ifade eden Yiğit, “En önemli destinasyon, İngiliz pazarına bağımlı olamaz. Hedef, Orta Asya ve Uzakdoğu pazarları olmalı. Bunların yanı sıra yalnızca fuarlara katılmak yeterli olmuyor. Bölgedeki işletmelerimizin kalitelerini arttırmaları, hijyen ve kalifiye eleman konularında daha dikkatli olunması” dedi.

Dalyan İztuzu Turizm Tanıtım Derneği Yönetim Kurulu başkanı Sezgin Yiğit’in açıklaması şu şekilde.

-Orta ve uzun vadeli projeler

“Kısa vadede bölgemizde bulunan işletmelere katkı sağlamak ve sezonu 12 aya çıkarmak amacıyla düzenlediğimiz sportif faaliyetler ile bölgemize katkı sağladığımızı düşünüyoruz. Bu alanda çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor. Yeni projeler üreterek nasıl büyük kitlelere ulaşırız, organizasyonlarımıza hangi faaliyetleri ekleyerek daha iyi etkinlikler düzenleriz. Bu konulara yoğunlaşarak bölgemizi tanıtmaya devam edeceğiz. Tabi ki de amacımız kısa vadede turizm canlandırmak değil orta ve uzun vade de nasıl bölgemize katkı sağlarız, hangi pazarlara yönelmeliyiz bu konular üzerinde de çalışmalar yapıyoruz”

-En önemli destinasyon, İngiliz pazarına bağımlı olamaz

“Yurtdışından gelen konuklarımız, ortalama 5 günün üzerinde kalış süresi düşünüldüğünde, paket turu verilerine göre İspanya ve İtalya’dan sonra Türkiye’nin üçüncü önemli tatil destinasyonu olması bize avantaj sağlıyor.Yalnız geçen yıl ülkemizde yaşanan üzücü olaylardan dolayı,Yurt dışından gelen turistlerin destinasyon tercihlerinin, Yunanistan’ın özellikle Girit, Rodos ve Kos’a dönük olmak üzere talep artışında ilk sırada yer aldığı görülüyor.Bu konuyla ilgili olarak özellikle Yurtdışı fuarlarına katılarak bölgemizin tanıtımına katkı sağladığımızı düşünmekteyiz.

Bizde bu verileri göz önünde tutarak ülkemizin ve bölgemizin güvenli olduğuna dair iş birlikçilerimiz ve üyelerimizle birlikte bölgemizi tanıtmak ve turizm potansiyelini arttırmak için var gücümüzle çalışıyoruz.

Muğla’nın büyük ölçüde İngiliz pazarına bağımlı olması, bölge turizmi açısından ciddi riskler arz ediyor. Bu anlamda bizim İngiltere’yi başka destinasyonlarla dengelememiz gerekiyor. İşte bu yüzden İsveç, Hollanda, Almanya ve Rus pazarları büyük önem arz ediyor”

-Hijyen ve kalifiye eleman

“Katıldığımız fuarlarda bölge tanıtımına büyük ölçüde katkı sağladık fakat yalnızca fuarlara katılmak yeterli olmuyor. Bölgedeki işletmelerimizin kalitelerini arttırmaları gerektiği, katıldığımız fuarlarda gözlemlediğimiz konular arasında. Kaliteyi arttırarak uzun vadede kalıcı bir marka olmayı hedefliyoruz. Bu bağlamda üç şeye dikkat edilmesi gerektiğini vurgulamak isteriz. Bunlar; yemekler, temizlik ve çalışan personelin müşteriye karşı olan tutumu ön sıralarda yer alıyor. Bu konuda Muğla’da denetimlerin artırılması, hizmet ve yemek kalitesinin belli bir standartta tutulması gerektiğini tüm işbirlikçilerimize ve dernek üyelerimize empoze etmekteyiz. Bu sayede gelen misafirlerimizin memnun olarak bölgemizden ayrılmalarını sağladığımız taktirde, uzun vadede turizm sektöründe kalıcı olacağımıza inanıyoruz”

 

“Uzun vadede çalışmalarımız devam edecek. Özellikle Orta Asya Türk Cumhuriyetleri, Uzakdoğu gibi pazarlara yönelerek yeni pazarlar oluşturulmasına katkı sağlamayı planlıyoruz. Bu destinasyonlarla ilgili fuarlara katılarak bölgemizi tanıtmaya devam edeceğiz. Çünkü bölgemizde sadece deniz turizmi yapılmamaktadır. Doğa fotoğrafçılığı, Kuş Gözlemciliği, Trekking, Bisiklet, Yürüyüş gibi sporlarında bölgemizde aktif olarak yapıldığını düşünürsek, bu sporlarla ilgili etkinlikler düzenleyerek de sporcuların ve tatilcilerin dikkatini bölgemize çekmeyi planlıyoruz. Böylece turizmin bu bölgede 12 aya çıkacağına inanıyoruz”

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.