Dolar 32,3733
Euro 34,9924
Altın 2.326,27
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 26°C
Parçalı Bulutlu
Muğla
26°C
Parçalı Bulutlu
Cts 26°C
Paz 27°C
Pts 26°C
Sal 23°C

ERBAY’IN ADAYLIK AÇIKLAMASI MİTİNGE DÖNÜŞTÜ

ERBAY’IN ADAYLIK AÇIKLAMASI MİTİNGE DÖNÜŞTÜ
REKLAM ALANI
Mart 14, 2015 1:57 pm | Son Güncellenme: Şubat 12, 2023 8:47 pm
1.434
A+
A-

ERBAY’IN ADAYLIK AÇIKLAMASI MİTİNGE DÖNÜŞTÜ

 

-CHP MUĞLA MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYI AVUKAT BURAK ERBAY’IN İL BAŞKANLIĞINDA

YAPTIĞI ADAYLIK AÇIKLAMASI YOĞUN KATILIM NEDENİYLE MİTİNGE

DÖNÜŞTÜ

-CHP MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYI BURAK ERBAY:

 

“Cumhuriyet’e karşı çok sinsi planlar yapıyorlar. Bütün bu sinsi planlara karşı direnen Cumhuriyet Halk Partisi var. Ne yaparlarsa yapsınlar, biz Cumhuriyete sahip çıkmaya devam edeceğiz”

 

Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili Aday Adayı Avukat Burak Erbay’ın CHP İl Başkanlığında yaptığı adaylık açıklaması yoğun katılım nedeniyle mitinge dönüştü.

Adaylık açıklamasını İl Başkanlığı binasında yapmak üzere hazırlık yapan Erbay, açıklamanın yapılacağı salonda izdiham yaşanınca açıklamasını açık havada yapmak zorunda kaldı.

 

Miting Gibi Adaylık Açıklaması

 

CHP İl Başkanı Mürsel Alban’ın  yaptığı konuşmanın ardından kendisini bekleyen yüzlerce partiliye hitaben bir konuşma yapan CHP Milletvekili Aday Adayı Avukat Burak Erbay, mevcut iktidarın gaflet, delalet  ve hıyanet içinde olduğunu anlatarak, “İktidar bizi Suriye’de bir bataklığa gömdü. Ülkemizde tarım köylüsü ve esnaf can çekişiyor.  10 yıl önce kilosu 65 kuruşa satılan narenciye geçen sene 10 kuruşa satıldı. Biz tarım toplumuyuz. Bizim en önemli gelir kaynaklarımızdan birisi tarım. Geldiğimiz noktada yurt dışından tarım ürünü ithal eder hale geldik” dedi.

Erbay, konuşmasında “T.C” ifadesinin iktidar tarafından kaldırıldığına işaret ederek, “Cumhuriyet’e karşı çok sinsi planlar yapıyorlar. Milli bayramlarımız yasaklanıyor. Bütün bu sinsi planlara karşı direnen Cumhuriyet Halk Partisi var. Ne yaparlarsa yapsınlar, biz Cumhuriyete sahip çıkmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Cumhuriyet Halk Partisi’nin din karşıtı bir parti olduğunu öne sürenlere sert tepki gösteren Erbay, “Bugün ülkemizde ezanlar okunuyorsa, insanlar özgürce namazlarını kılıyorsa Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarının verdiği mücadele sayesindedir. Bu ülke için ölen Uğur Mumcuların, Ahmet Taner Kışlalılar’ın Deniz Geçmiş’lerin, Ali İsmail Korkmaz’ların, Berkin Elvan’ların boşuna ölmediğini, yaşanan acıların boşuna olmadığını göstermek bizlerin fedakarlık yapması gerekiyor” dedi.

 

Mücadeleye Devam Edeceğim

 

Erbay, sözlerini, “Biz bugüne kadar Yuvarlakçay’a İztuzu’na ve Yatağan Direnişine sahip çıktık ve sahip çıkmaya da devam edeceğiz” şeklinde sürdürerek, “ Bu ülke ve Muğla için her türlü fedakârlığı yapmaya hazırım. Bu mücadelenin her aşamasında yer aldım. İl Genel Meclisi üyeliği yaptığım 5 yıl boyunca Muğla’yı karış karış gezdim. Muğla’nın ve Muğlalının sorunlarını ve çözümlerini de biliyorum.  CHP örgütünün farklı kademlerinde görev yaptım. Örgütü tanıyorum. Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanlığı yaptım. Bundan sonra da Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili Aday Adayı olarak ülkemizin ve Muğla’nın aydınlık geleceği için mücadeleye devam edeceğim. ” diye kaydetti.

Erbay’ın açıklamasında CHP İl Başkanı Mürsel Alban, CHP Muğla Milletvekili Nurettin Demir, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, Yatağan  Belediye Başkanı Haşmet Işık, CHP Menteşe İlçe Başkanı Erkan Aydın, İl Kadın ve Gençlik Kolları, Menteşe Kadın ve Gençlik Kolları Başkan ve üyeleri, Kentteki STK’ların temsilcileri ve çok sayıda partili hazır bulundu.

Yuvarlakçay , İztuzu, Yatağan ve Gezi Direnişçileri de ellerinde taşıdıkları pankartlarla Erbay’a destek verdi.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.