Dolar 32,3455
Euro 35,1151
Altın 2.310,52
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 24°C
Az Bulutlu
Muğla
24°C
Az Bulutlu
Cum 26°C
Cts 26°C
Paz 27°C
Pts 26°C

“Eşkıyalar Vadisi”ne Turist İlgisi

“Eşkıyalar Vadisi”ne Turist İlgisi
REKLAM ALANI
Temmuz 5, 2017 12:18 pm | Son Güncellenme: Temmuz 6, 2017 12:35 pm
1.692
A+
A-

“Eşkıyalar Vadisi”ne Turist İlgisi

Muğla’nın Menteşe ilçesindeki vadi, yemyeşil doğası, serin havası ve sarı alabalığıyla, sıcak yaz günlerinde turistlerden yoğun ilgi görüyorVadiye gelenler, serin suların kenarındaki kavak ile ceviz ağaçları altında kurulan köşklerde ve Yörük çadırında dinlenme imkanı buluyor

Muğla’nın Menteşe ilçesindeki Eşkıyalar Vadisi, yemyeşil doğası, serin havası ve sarı alabalığıyla, sıcak yaz günlerinde çok sayıda turisti ağırlıyor.

Yemişendere Mahallesi’ndeki 1050 metre rakımlı Eşkıyalar Vadisi, yerli ve yabancı turistlerden yoğun ilgi görüyor.

Halk arasında “Muğla’nın gizli cenneti” denilen vadi, doğal güzellikleri, serin havası, soğuk suyu ve sarı alabalığıyla dikkati çekiyor. Ziyaretçiler, doğayla iç içe restoranda yemek yeme, serin suların kenarındaki sık kavak ile ceviz ağaçları altına kurulan köşklerde ve Yörük çadırında dinlenme imkanı buluyor.

Vadiye gelenler, işletme tarafından oluşturulan havuzlarda beğendikleri sarı alabalıkları tutma ve odun ateşinde pişirtme şansına da sahip oluyor.

Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, AA muhabirine, Eşkıyalar Vadisi’nin doğa turizminin yeni merkezi olmaya aday olduğunu söyledi.

Vadinin yeşil doğası, serin sularıyla yerli ve yabancı turistleri çektiğini belirten Gümüş, “Kurtuluş Savaşı döneminde bol su bulunan, sık kavak ve ceviz ağaçlarıyla kaplı vadi, eşkıyaların barınma noktası olarak kullanılmış. Bu nedenle ismi ‘Eşkıyalar Vadisi’ olmuş. Doğal güzellikleri ve özellikle yaz aylarında serin havasıyla cazibe merkezi haline geldi. Kendine has lezzetiyle sarı alabalık da büyük rağbet görüyor.” dedi.

Gümüş, turizmin sadece deniz, kum, güneş olmadığına dikkati çekerek, “İlçemiz kendine özgü 400’e yakın tescilli sivil mimarlık örneği taşıyan yapıları, hanları, hamamları, Arnavut kaldırımlı sokakları ve tarihi arastasıyla kültür turizmine katkı sağlıyor. Bunun yanında Eşkıyalar Vadisi gibi doğa turizminin gözdesi yerlerimiz de var. Alternatif turizm konusunda çeşitli çalışmalar yapıyoruz. Turizmin 12 aya yayılması için çalışmalarımız sürecek” diye konuştu.

– “Doğası muhteşem”

İstanbul’dan gelen turizmci Melike Karaman, Muğla’nın birçok bölgesini ziyaret etme imkanı bulduğunu söyledi.

Kente arkadaşlarını ziyarete geldiğini belirten Karaman, “Özellikle sarı alabalık yemek için arkadaşlarım burayı tavsiye etti. Sarı alabalığın övgüsünü çok duyduğum için buradayım. Herkese tavsiye ediyorum, çok beğendim.” dedi.

Muğla’dan babasıyla Eşkıyalar Vadisi’ne gelen Deniz Kayacık da bölgenin tam anlamıyla “doğa harikası” olduğunu dile getirdi. Sarı alabalığı çok beğendiğini anlatan Kayacık, herkese bölgeye gelmesini tavsiye etti.

Eşkıyalar Vadisi’nde restoran işleten Ünal Karataş ise bölgenin sarı alabalığı ve yemyeşil doğasıyla meşhur olduğunu kaydederek, “Türkiye’nin ve dünyanın her yerinden insanlar geliyor. Özellikle doğaya ve lezzetli sarı alabalığa hayran kalıyorlar. Balık ve etin yanı sıra organik ürünlerden oluşan köy kahvaltısına da ilgi oldukça fazla.” diye konuştu.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.