Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 26°C
Açık
Muğla
26°C
Açık
Paz 27°C
Pts 25°C
Sal 24°C
Çar 24°C

Fethiye’de incir üreticilerine uygulamalı eğitim

Muğla’nın Fethiye ilçesine bağlı İncirköy’de yetiştirilen incir fidanları incir memleketi Aydın’daki bahçeleri aratmıyor. Aydın’da İncir Araştırma Enstitüsü olmasına rağmen incir üretimi yapan çiftçi enstitüde muhatap bulamazken, Muğla’da Tarım İl …

Fethiye’de incir üreticilerine uygulamalı eğitim
REKLAM ALANI
Haziran 20, 2023 5:12 pm | Son Güncellenme: Haziran 22, 2023 9:31 am
273
A+
A-

Muğla’nın Fethiye ilçesine bağlı İncirköy’de yetiştirilen incir fidanları incir memleketi Aydın’daki bahçeleri aratmıyor. Aydın’da İncir Araştırma Enstitüsü olmasına rağmen incir üretimi yapan çiftçi enstitüde muhatap bulamazken, Muğla’da Tarım İl Müdürlüğü öncülüğünde incir bahçelerinde üreticiye eğitim verilmeye başlandı.

Fethiye’nin İncirköy Mahallesi’nde ’İncirin Muğlalı Kadınlarla Yolculuğu’ projesi kapsamında üreticilere sözlü ve uygulamalı eğitim verildi. İncirköy Mahallesi, Cahit Beğenç Sosyal Tesisleri’nde verilen eğitimlere Muğla İl Tarım Müdürü Barış Saylak, incir üretiminde ehil kişiler, bazı mahalle muhtarları ve üreticiler katıldı. Cahit Beğenç Sosyal Tesisleri’nde sözlü anlatımla başlayan eğitimler, incir bahçesinde uygulamalı olarak devam etti. Uzman ekipler tarafından verilen sözlü ve uygulamalı eğitimlerde çiftçilere hastalıklarla mücadele için doğru ilaçlama ile budama teknikleri gösterildi. Ekipler Fethiye, Seydikemer ve Dalaman ilçelerinde ağaç başına incir veriminin yüksek olduğu belirtti.

“Fethiye, Seydikemer ve Dalaman’da incir verimi üst sıralarda yer alıyor”

Farklı incir çeşitlerinin yetiştirildiği köyde üretimin daha doğru yapılması ve üreticilerin kazancının artması konusunda çalışmalarını sürdürdüklerini Muğla İl Tarım Müdürü Barış Saylak, “Bildiğiniz üzere bu bölge ismi İncir Köy. Şanslı bir köy. Bunun nedeni ise geçmişte kaya incirinin çok olması ve hala bulunması. Bizden önce de Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası eşliğinde Ziraat Odası da çok güzel işlere imza atmışlar. Kaya incirinin coğrafi işaretini almışlar. Çeşitli güzel ürünleri ambalaja soktular. Son derece rağbet gören bir incir. Bizim, coğrafyamızın geçmişten gelen kadim tarım desenleri ile yeniden canlandırması gibi hedefimiz var. İncir de önemli bir gelir kaynağı. Özellikle Dalaman, Fethiye ve Seydikemer incir veriminde Türkiye ortalamasında üst sıralarda yer almakta” ifadelerini kullandı.

REKLAM ALANI
ETİKETLER: , , ,
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.