Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 25°C
Açık
Muğla
25°C
Açık
Paz 26°C
Pts 26°C
Sal 24°C
Çar 24°C

Fethiye’de plaj temizliği

Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu, “Yeşil Diplomasi Haftası” çerçevesinde düzenlediği etkinliklerde, deniz kirliliği ile mücadele için “mavi dedektifler” ve öğrenciler Muğla’nın Fethiye ilçesinde Muğla Valiliği ve Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin …

Fethiye’de plaj temizliği
REKLAM ALANI
Kasım 20, 2023 7:36 pm | Son Güncellenme: Kasım 21, 2023 1:03 pm
165
A+
A-

Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu, “Yeşil Diplomasi Haftası” çerçevesinde düzenlediği etkinliklerde, deniz kirliliği ile mücadele için “mavi dedektifler” ve öğrenciler Muğla’nın Fethiye ilçesinde Muğla Valiliği ve Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla plaj temizliği yaptı.

Avrupa Birliği tarafından tüm dünyada ortaklaşa düzenlenen küresel farkındalık girişimi için sahil temizleme kampanyası düzenlendi. “Yeşil Diplomasi Haftası” çerçevesinde düzenlenen etkinliklere Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut, genç mavi dedektifler, (Deniz Temiz Derneği) TURMEPA yetkilileri ve çok sayıda öğrenci katılım gösterdi. Katılımcılar Göcek Mahallesi’nde bulunan, İnlice Koyu’nda temizlik yaptı.

Temizlik etkinliğinin ardından bilgilendirmelerde bulunan Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut, destek veren tüm öğrencilere teşekkür etti. Nikolaus Meyer-Landrut, “Muğla’nın çok güzel bir plajındayız. Yarım saat içinde çok fazla çöp topladık. Bu çöpler buraya gelen insanlar tarafından bırakıldı ve deniz suyuna karışıyor. Herkes evlerinde plastik kullanımını azaltmalı. Dünyanın yüzde 70’i denizlerden oluşuyor. Denizler soluduğumuz oksijenin de yüzde 50’sini karşılıyor. Şuan nesli tükenmekte olan deniz kaplumbağası var. Bütün bu türler plastikten çok etkileniyor. Denizleri temiz tutarsak hem kendimizi hem de canlıları korumuş oluruz “ dedi.

TURMEPA Öğretim Programları Yöneticisi Şebnem Beyanat, “Öğrencilerin denizler hakkında bilgilenmesi ve kıyı temizliği hareketine katılması çok önemli. Bu sayede farkındalıkları artıyor. TURMEPA olarak çeşitli projeler üretiyoruz. Farklı ortaklarla işbirliği yapmak çok önemli oluyor. Avrupa birliğiyle yeni bir proje yapmak isteriz. Herkese denizlerin önemini duyurmak isteriz” diye konuştu.

Etkinliğin ardından denizlerin temizliği hakkında öğrencileri bilgilendirmek için teknelerin çalışmaları hakkında bilgiler alındı.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.