Dolar 32,3277
Euro 35,1006
Altın 2.305,35
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 24°C
Az Bulutlu
Muğla
24°C
Az Bulutlu
Cum 26°C
Cts 26°C
Paz 27°C
Pts 26°C

Fethiye’den Büyükşehir’e İSYAN var!

Fethiye’den Büyükşehir’e İSYAN var!
REKLAM ALANI
Kasım 18, 2014 2:25 pm | Son Güncellenme: Aralık 8, 2019 9:54 am
1.468
A+
A-

Fethiye’den Büyükşehir’e İSYAN var!

Taksiciler Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün’ü sert dille eleştirdiler.


 Fethiyeli taksiciler CHP’li Muğla Büyükşehir Belediyesi’ne ateş püskürdü. Salı Pazarı meydanındaki protestoya 120 araçla katılım sağlayan taksiciler Büyükşehir Belediyesi, Ulaşım Koordinasyon Merkezi’nin gerçekleştirdiği yeni uygulamalardan dolayı isyan ettiler. Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün’ü sert bir dille eleştiren taksiciler, “Ekmek paramızla oynamasın. Kul hakkı yemesin” dediler. Şoförler Odası Başkanı Hayri Topçu, Osman Gürün’ün seçimler öncesinde kendisine verdiği sözleri kamuoyu ile paylaşırken, Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı ise Gürün’e, “Fethiye’de seçilmiş Sivil Toplum Örgütleri Başkanları ya da Fethiye’de halkın oylarıyla seçilmiş bizler gibi kişiler varken sen 5 tane kargayı kendine kılavuz yaparsan, daha ilk sekizinci ayında burnun yerden kalkmamaya başlar” ifadesini kullandı.

 

CHP’li Muğla Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi’nin yaptığı düzenlemeyle taksicilerin araç koltuk sayısının 7’den 5’e indirilmesi, taksi yaşlarını 10 yaş ile sınırlandırması ve son olarak 180 gün boşta kalan plakalara el koyması Fethiye’de taksicilere isyan ettirdi. Protestoya yüzlerce taksici katılım sağlarken ayrıca Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, Fethiye Şoförler Odası Başkanı Hayri Topçu, Fethiye’deki tüm taksi kooperatif başkan ve üyeleri katıldı.

 

“Büyükşehrin ilk icraatı %400 su zammı”

Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı protesto da, ilk konuşmayı Taksiciler Kooperatifi’nin avukatı Şaban Durmaz yaptı. Büyükşehir Belediyesi’nin Fethiye’de 30 Mart sonrası yapılanları çok iyi şekilde vatandaşlar tarafından görüldüğünü ifade eden Avukat Şaban Durmaz, “30 Mart Yerel seçimlerinden sonra CHP’li Büyükşehir Belediyesi’nin hukuk tanımaz yaptırımlarını sizlerle paylaşmak için buradayız. Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün seçilmesinin ardından cennet Fethiye’de yaptığı ilk iş cazibeyle evlerimize gelen sulara yüzde 400 zam yaparak ilk icraatını göstermiştir. Sayın Osman Gürün’ün Muğla’da sadece bir misafir olduğunu biliyoruz. Mülkiyet düşmanlığından da orayı yakında terk edeceğini de biliyoruz. Biz Osman Gürün’den arpa ambarımızı gözlememesini istiyoruz. Bizim emek zamanımızda yanımızda olmayanların, bizim elimizdeki ekmeği almamasını istiyoruz. Bize neler yapıldığını tüm Fethiyeliler bilmeli. Muğla Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi, (UKOME) taksilerdeki koltuk sayısının 5’e indirilmesi, taksi yaşını ise 10 ile sınırladı. En son olarak da 180 gün boşta kalan plakaya el koydular. Ulaştırma Bakanlığı tarafından verilen plakalar şuan çalınmak istenmektedir. Asgari ücretin altında evine ekmek götürmeye çalışan taksicilere bu muameleyi layık gören Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin kapkaçına ‘dur’ diyoruz” dedi.

 

Topçu, “Gürün, “Kimsenin kaderiyle oynamayacağız” demişti.
Fethiye Şoförler Odası Başkanı Hayri Topçu ise, “Sayın Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün seçimlerden önce benim odama geldi. Aynen şu ifadeleri kullandı. ‘Hiçbir meslektaşınızın hakkını yemeyeceğiz. Kaderiyle oynamayacağız. Size sormadan bir şey yapmayacağız’ demişti. Bu uygulamayı Muğla’dan başka bir yerde yapan yok. CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu her ifadesinde, ‘Hiçbir zaman kul hakkı yemeyeceğiz’ diyor. Sayın Osman Gürün’ün bunu duyması gerek” ifadelerini kullandı.

 

 

“Gerekirse tüm ilçeler toplanır, Büyükşehir Belediyesi’ne gideriz”
Fethiye Taksiciler Kooperatifi Başkanı Derya Koreli, “Elimizden evi, arabayı, suyu alacak, oturacak beyefendiler. Böyle bir belediye çalışması siz hiç gördünüz mü? Devletin yasasını Osman Gürün bozamaz. Gerekirse tüm Muğla’daki ilçelere haber verip, Büyükşehir Belediyesi’nin kapısına gideriz. Çünkü bu durumdan herkes rahatsız. Hiç kimse üzülmesin, tüm haklarımızı alacağız. Bakın Behçet Saatcı yine bizim yanımızda. Seçildiği günden itibaren 7/24 ne zaman arasak bize problem yaratmadı, çözüm üretti. Gelsinler de belediye başkanı görsünler” şeklinde konuştu.

 

“Fethiye’yi 5 kargayla yöneteceksen, yolun açık olsun”

Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı ise, “Her benim yanıma geldiklerinde ‘Tekerleklerine taş değmesin’ dediğim tüm taksicilere saygılarımı sunuyorum. Bu toplantı bir siyasi toplantı değildir. Bu toplantı ekmek ve hak kavgasıdır. Biz ekmeğin ve Hakk’ın savunulduğu her yerde varız. Şimdiye kadar ayağı yere takılan her vatandaşın yanında olduk. Tamam! Bu Büyükşehir yasasını Osman Gürün çıkarmadı. Ancak Büyükşehir yasasını böyle uygulayın diyende başka birisi olmadı. Kendisine Osman Ağabey dediğimiz bir şahsın, seçilmiş Sivil Toplum Örgütleri Başkanları ya da Fethiye’de halkın oylarıyla seçilmiş bizler gibi kişiler varken sen 5 tane kargayı kendine kılavuz yaparsan, daha ilk sekizinci ayında burnun yerden kalkmamaya başlar. Esas sıkıntı budur! Burada seçilmiş insanlara saygı duyacaksın. Bunlarla yöneteceksin. Ha tamam! Bu senin tercihindir. 5 tane kargayla ben Fethiye’yi yöneteceğim diyorsan da, yolun açık olsun. Senin gideceğin yol bu günden itibaren belli oldu” dedi.

 

Saatcı Kılıçdaroğlu’yla yaptığı görüşmeden notlar aktardı.

Başkan Saatcı konuşmasını şu şekilde sürdürdü; “Yaylalarda içinde sıhhi tesisatı olmayan evlere su saati takmaya mecbur bırakan zihniyet neyse, bugün bizim taksicilerimizin ve minibüsçülerimizin de karşılaştığı problemler birbirleriyle tamamen aynıdır. Sayın Kılıçdaroğlu’yla odasında tam bir saat sohbet ettiğimizde bana kendisi şöyle demişti; ‘Adı Halk olan ancak kendisi halktan kopmuş bir partiyi halkla barıştırmak istiyorum. Bu yüzden senin gibi kişilere ihtiyacım var. Gelir misin?’ dediğinde Sayın Kılıçdaroğlu teşhisi doğru koymuş ancak tedaviyi bugün ki arkadaşlar yapacaksa o hastanın vay haline… Allah rahmet eylesin”

 

“Herkesi kucaklarsan senin farkın ortaya çıkar!”
“15 yıldan bu yana buradayım. Bana Fethiye şehir merkezinde bir tane yeni kurulan taksi durağı gösterin. Benim eşim, dostum, arkadaşım, partilim, akrabam yok mu? Ben bilmiyor muydum, yeni durak açıp bunları dağıtmayı? Ya da sizlerle konuşmadan 15 – 20 tane belediye otobüsünü daha yollara sefere çıkarmayı ben bilmiyor muydum? Zaten bunu dengeli götürürsen bu işi yakalarsın. Her kesimi kucaklarsan senin farkın ortaya çıkar. Bakın Fethiye Belediyesi’nde S Plaka, Servis güzergah bedeli: 100 TL iken bu rakam Büyükşehir Belediyesi tarafından 550 TL yapılmış. S plaka devir teslim ücreti Belediyemizde 500 TL iken bu rakam şuan Büyükşehir Belediyesi tarafından 4 katına yani 2.000 TL’ye çıkmış. Diğerleri de neredeyse aynı şekilde. Bir de bu işlemleri biz Muğla’da yaptırıyoruz. Yol parası veriyoruz, yemek yiyoruz. Gitti 100, 200 lira daha… Zaten arkadaş kışın sizin kazandığınız para ne? Bizim ekmeğimize göz dikmesin arkadaş hiç kimse! Bu ekmeği nasıl çoğaltırız bunun peşinde olalım”

 

“Böyle giderse 60 ayın tamamlanmasının imkanı yok”
“Geçen gün Muğla’da Yücelen Hastanesi’nde Sayın Osman Nuri Demir kardeşimi ziyaret ettiğimde beni oradaki taksiciler çevirdi. Dediler ki, ‘Başkanım biz ne olacağız’  Sizin sıkıntınızla aynı sıkıntıyı anlatıyorlar. 13 ilçede aynı sıkıntı var. Bu gidişle 60 ayın tamamlanmasının imkanı yok. İlk 8 ayda lastiği patlatanlar, 52 ay nasıl gidecekler jantın üstünde, vallahi bilmiyorum”

 

“Beşkaza Muğla’nın uydusu olmayacak!”
“Dünya’nın uydusu aydır. Kimse bunu yanlış anlamasın. Burası Beşkaza, biz Muğla’nın uydusu olmayacağız. Kimsede kusura bakmasın. Burada sarı renk bir ateş yaktı. Bu kıvılcım Muğla’da yapılan tüm yanlışların ateşe dönüşmesine sebebiyet verecek. Yasal haklarımızı kullanarak bunları yapacağız. Bu kürsü er meydanı kürsüsüdür. Gönül arzu ederdi ki, bunun yapılacağını sağır sultan bile duydu. Gelsin UKOME’den birisi, ‘siz bu konuyu yanlış biliyorsunuz, işin doğrusu budur’ desin. Ama sizin karşınıza çıkacak yüzü olmayanlara, yarın sandıkta neler olduğunu göreceksiniz”

 

“Saatcı halkın içinde gururla yolda yürüyor, ya siz?”
Göcek taksicilerinden Hüseyin Abanos ise, “Belediye bir hizmet kuruluşudur. Halkın malını gasp etme kuruluşu değildir. Sayın Behçet Saatcı şuan Fethiye’de göğsünü gere gere, alnı açık bir şekilde gururla geziyor. Hiç kimseyi ayırmıyor. Başkan Saatcı’nın yaptığını Büyükşehir Belediyesi olduğu halde yapamadılar ve yapamayacaklar. Çünkü insanların ekmek parasıyla oynuyorlar” dedi.

 

 

  a>

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.