Dolar 32,5107
Euro 34,7339
Altın 2.488,90
BİST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 19°C
Az Bulutlu
Muğla
19°C
Az Bulutlu
Cum 13°C
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 23°C

“Futbolun yıldızı parlıyor” projesi onay gördü

“Futbolun yıldızı parlıyor” projesi onay gördü
REKLAM ALANI
Kasım 30, 2013 1:32 pm
1.264
A+
A-

DSC 2466 - “Futbolun yıldızı parlıyor” projesi onay gördü

“Futbolun yıldızı parlıyor” projesi onay gördü

Ortaca’nın Sarıgerme köyünde yıllardır yapılması gündemde olan spor tesisleri için Ortaca Belediyesi ve (MUTSO) Muğla Ticaret ve Sanayi Odası işbirliğinde hazırlanan proje (GEKA) Güney Ege Kalkınma Ajansı’ndan destek gördü.

-GEKA’dan yüzde 54 destek

Spor tesisleri projesi Güney Ege Kalkınma Ajansı tarafından 2013 yılı -TUR2- Turizm Altyapısı Mali Destek Programı destek almaya hak kazanan başarılı projeler arasında yer aldı. Sarıgerme’de 100 dönümlük alanın 68 dönümünde kurulması planlanan tesisler için 1 milyon 394 bin 117 lira 84 kuruş bütçe hazırlandı. GEKA ise Projenin yüzde 54’lük kısmı olan 749 bin 193 lira 91 kuruş için destek verdi.

-Bölgeye hareketlilik getirecek

Ortaca Belediye başkanı Hasan Karaçelik yaptığı açıklamada, Nisan ayında başlayıp Ekim ayı sonuna kadar süren turizm faaliyetlerini 12 aya yaymak ve bölge turizmini daha etkin hale getirmek amacıyla hazırlandığını ve bölgeye büyük hareketlilik getirecek. Antalya kışın bile yüzde 90’lara yakın doluluk oranını yakalayan bir ilimiz. Gerçekten turizmi her boyutuyla kullanıyor. Antalya’da sporun her dalından uluslararası standartlarda sahalar var. Antalya’ya dünyadan sadece futbol değil sporun her branşından takım kamp için geliyor. Bizim de amacımız bölgede 5 ay süren turizm sezonunu yıla yayabilmek. Yapacağımız Komplekslerde de bunu başaracağımıza inanıyorum”

-UEFA Standartlarında tesis

Ortaca Belediye Başkanı Hasan “Yıllardır bu projenin hayata geçirilmesi için uğraş verdik. Spor tesislerinin kurulacağı yer Kültür ve Turizm Bakanlığı imar planında günü birlik alan olarak yer alıyor. Bu gibi alanlara spor tesisi yapılabildiğini öğrendik ve gerekli işlemlerin ardından projemiz sunduk. Tesislerin yapılacağı alan yaklaşık 100 dönümlük bir arazi. Yollar da çıkarıldığı zaman 68 bin metre kareye düşüyor. Bizim buradaki amacımız bölgemizde kış turizmini de canlandırmak için bölgeye uluslararası standartlarda, UEFA standartlarında bir spor kompleksi yapmak istiyoruz. 68 dönümlük alana 3 tane uluslararası standartlarda futbol sahası yapılabiliyor. Yapılacak olan sahaların soyunma odası, antrenmana sahası gibi olması gereken her şey beraberinde inşaa edilecek. Yaptığımız iş bir adım olacak. Buraya dünya takımlarını getirebilirsek, özel şahıslar da bu tür yatırımlar yapabilir. Böylece hem bölgemize hem de ülkemize ekonomik bir katkı sağlanmış olur”

-Yerin tahsisini bekliyoruz

Yerin tahsisinin ardından çalışmalara kısa sürede başlanabileceğini kaydeden Karaçelik “bu konuda da MUTSO ile proje konusunda bir işbirliği yaptık. Yapmış olduğumuz proje de GEKA tarafında cazip görüldü ve destek almaya hak kazandı. Türkiye turizminin gelişmesi için uygun bulunan projeye 750 bin liralık bir kaynak ayrıldı. Ayrılan kaynağın kullanılabilmesi için yerin Ortaca Belediyesi’ne tahsisi gerekiyor. Bunun için geçtiğimiz aylarda Kültür ve Turizm Bakanlığı’na arazinin belediyemize tahsisi için başvurduk. Konu şu sıralar Bakanlığımızda görüşülüyor. Bölge milletvekillerimiz de konuyla yakından ilgileniyor. Arazinin belediyeye tahsisi gerçekleştiğinde sahaların yapımına başlanacak”.

 

 

 

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.