Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 26°C
Az Bulutlu
Muğla
26°C
Az Bulutlu
Pts 26°C
Sal 24°C
Çar 24°C
Per 23°C

Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesinde “Sıfır Atık Projesi” yapılıyor

Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde atıkların çevre ve insan sağlığına olumsuz etkilerini önleyip, temiz bir şekilde toplanıp, ekonomiye kazanç sağlamak amacıyla yapılan ve pandemide ara verilen sıfır atık çalışmaları tekrar aktif hale getirildi …

Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesinde “Sıfır Atık Projesi” yapılıyor
REKLAM ALANI
Ağustos 16, 2023 10:36 am
250
A+
A-

Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde atıkların çevre ve insan sağlığına olumsuz etkilerini önleyip, temiz bir şekilde toplanıp, ekonomiye kazanç sağlamak amacıyla yapılan ve pandemide ara verilen sıfır atık çalışmaları tekrar aktif hale getirildi.

Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Turhan Togan “Emine Erdoğan Hanımefendinin himayesinde yürütülen “Sıfır Atık Projesi” ile kurumumuzda atıkların üretilmesinden, tüketimi ve son atık aşamasında azaltılması, uygun şartlarda geri dönüştürülerek yeniden kullanımıyla ekonomiye kazandırılması hedeflenmiştir. Bu hedefle Atık Yönetim Birimi çalışanları tarafından sıfır atık ekibi oluşturuldu. Sistemin kurulması, saha uygulamalarının takip edilerek izlenmesi ve sistemin etkin bir şekilde yapılanması için gerekli takip planlamaları oluşturulan ekip tarafından yapıldı. Kurumumuz içerinde tüm alanlarda gerekli gözlemler yapılarak veriler kayıt altına alındı. Birim sorumluları ve çalışanlara alanlarda farkındalık eğitimleri gerçekleştirildi. Yemekhane hizmetlerinde yemek atıkları Büyük Şehir Belediyesi aracılığıyla hayvan barınaklarına gönderilmektedir. Yerinde atık ayrışımı yapılarak ekiplerce toplanan atıkların uygun saklama alanları sağlandığı genel atık depolarından teslimi sağlanmaktadır. Yapılan bu çalışma ile yatan hasta başına düşen tıbbi atık miktarında yüzde 40 iyileşme, birim bazlı atık miktarlarında ise yüzde 20 azalma sağlanmıştır. Tüm bu sistem içerisinde atık toplama ekibi eğitimleri verilip İş Sağlığı Güvenliği açısından kişisel koruyucu ekipman kullanımı ile gerekli önlemler alınmıştır. Geri dönüşüm ve sıfır atık projesiyle israfın önlenerek, kaynakların daha verimli kullanılması, atığın gerçekleşmesi ve kaynağında ayrıştırılarak toplanmasıyla geri dönüşümünün sağlanması için ara verdiğimiz çalışmalarımız tekrardan aktif hale getirildi. Gelecek nesillerimize daha sağlıklı, güvenli ve yaşanabilir bir dünya bırakma hedefiyle Sıfır Atık projesi çalışmalarımıza devam ediyoruz” dedi.

Başhekim Prof. Dr. Turhan Togan, Destek Kalite Hizmetleri ve Atık Birimi ekibiyle birlikte ana depoları ve uygulamanın yapıldığı yoğun bakım alanlarını yerinde inceledi. Başhekim Togan, tüm ekibe yapmış oldukları ayrıştırma ve geri dönüşüm destekleri için teşekkür etti.

REKLAM ALANI
ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.