Dolar 32,5286
Euro 34,7945
Altın 2.440,51
BİST 9.723,38
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 21°C
Az Bulutlu
Muğla
21°C
Az Bulutlu
Per 22°C
Cum 26°C
Cts 26°C
Paz 26°C

Genç kızın ölümüne ilişkin keşif

Genç kızın ölümüne ilişkin keşif
REKLAM ALANI
Haziran 13, 2016 6:50 am
1.650
A+
A-

Genç kızın ölümüne ilişkin keşif

 

DSC_0067 OMR_0031 CANSU KAYA'NIN BABASI OSMAN KAYA KIZININ ÖLDÜĞÜ YERDE ÇÖKTÜ KALDI

Muğla’nın Ortaca ilçesindeki Dalyan Kanalı’nda cesedi bulunan Cansu Kaya’nın ölümüyle ilgili davada, 2 sanığa olay yerinde keşif yaptırıldı.

“Kasten öldürme”, “cinsel istismar” ve “kişiyi hürriyetinden yoksun kılma” suçlarından Fethiye Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanan tutuklu sanıklar M.P.Ç. (17) ve Necati Demir (25), tutuklu bulundukları Seydikemer-Eşen T Tipi Kapalı Cezaevi’nden geniş güvenlik önlemleri altında olayın gerçekleştiği Ortaca ilçesi Dalyan Mahallesine getirildi. Zanlılar, Cansu Kaya’nın ölü bulunduğu yerde olayı anlattı.

Olay yerinde genç kızın babası Osman Kaya, yakınları ile sanık yakınları ve tarafların avukatları da hazır bulundu.

Keşif sırasında Muğla İl Jandarma Komutanlığına bağlı ekipler, olay yerinde geniş güvenlik tedbiri alırken, komando birlikleri de hazır bekletildi. Muğla İl Emniyet Müdürlüğü Sualtı Ekiplerine bağlı dalgıçlar, genç kızın cesedinin kanaldan çıkarıldığı noktada inceleme yaptı.

Arıdından genç kızın elbiselerinin yakıldığı iddia edilen Sulungur Gölü yolu üzerindeki köprüde ve Gülpınar Mahallesi Dalyan kanalı kıyısında keşif devam etti. Yaklaşık 3 buçuk saat süren keşif sonrası tutanak için tekrar genç kızın cesedinin bulunduğu noktaya gelindi. Keşfin ardından sanıklar cezaevi aracına bindirilerek tekrar cezaevine gönderildi.

-Adalet yerini bulsun, Cansu’nun katilleri bulunsun

Cansu Kaya’nın ailesinin avukatı İsmail Can Varol, keşfin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, soruşturmanın genişletilmesi yönünde yeni deliller sunabileceklerini söyledi.

Mahkemenin sadece bilirkişi raporlarıyla bir hükme varamayacağını belirten Varol, “Adli Genel Kurul raporunda olayın adli tahkikatla çözümlenmesi gerektiği yönünde görüş vardı. Mahkeme, sadece bilirkişi raporlarına bağlı kalıp oradan bir hükme varmayacaktı. Tahkikatla ilgili bugün olay yerinde incelemesi yapıldı. Dalgıçlar uygulamalı inceleme yaptılar” dedi.

Varol, dalgıçların kısmen kendilerine bilgi verdiklerini anlatarak, “Onlar bir rapor düzenleyecek. Önümüzdeki duruşmada Muğla Adli Tıp Kurumu uzmanın görüşlerine başvurulacak. Çıplak gözle ilk otopsiyi yapan adli tıp uzmanı o olduğu için. Tüm bu deliller toplandıktan sonra soruşturmanın genişletilmesi yolunda savunmanın ve bizim taleplerimiz olur ve mahkemece uygun görülürse, mahkeme biraz daha uzayabilir” diye konuştu.

Soruşturmanın genişletilmesi yönünde talepleri olacaklarını ifade eden Varol, “Yani mahkeme önümüzdeki duruşmada bitmeyebilir. Tahkikat, soruşturma devam ediyor. Deliller önemli ölçüde toplandı ama hala eksikler var. Biz yeni delil sunabiliriz. Soruşmanın genişletilmesi dediğim o. Adalet yerini bulsun. Maddi gerçek ortaya çıksın. Cansu’nun katilleri bulunsun istiyoruz. Bu sanıksa da cezalandırılsın istiyoruz. Ki biz ona inanıyoruz” ifadelerini kullandı.

 

 

-Suçsuzluğumuzu, yapılan keşifle bir kez daha ispat ettik

Sanık avukatı Ali İncesu, “Daha önce Adli Tıp Kurumu’ndan gelen raporda adli tahkikatla suda boğulmanın nasıl olabileceğini araştırılması için mahkemeye yönlendirme yapılmıştı. Olayın gerçekleştiği yerdeki teknenin küçük olmasından dolayı ve bir insanın burada iddia edilen suçları işleme ihtimali bulunmadığından dolayı buradaki incelemede bu zaten çok net bir şekilde tespit olundu. Dalgıçlarla yapılan incelemede aynı şekilde bu kızın suya atladığı anda sudan çıkamama ihtimali olduğu, yüzme bilmediği hallerde gerçekleşebileceğine dair dalgıçlarımızın da beyanı var. Dalgıç raporlarını bekliyoruz. Bu raporla beraber zaten bahsetmiş olduğumuz adli tahkikat da tamamlanmış olacak. Müvekkillerimizin zaten biz daha önce de belirtmiştik, suçsuzluğumuzu her geçen gün delillerle ispat ediyorduk. Bugün bir kez daha suçsuzluğumuzu, yapılan keşifle bir kez daha ispat ettik. Bundan sonra da zaten artık mahkemenin takdirindedir. Dosyada olan herşey müvekkillerimizin suçsuzluğunu sonuna kadar ispat etmektedir.”

-Elim olay bir kaza, cinayet değil

Avukat Coşkun Demir ise, “Eylül ayından bu zamana kadar bu yargılanmanın buraya gelmesi için çok emek verdik. Geçtiğimiz duruşmada da Adli Tıp Genel Kurulu tarafından bu meselenin suda boğulma vakası olduğu, net ve bütün çelişkileri giderecek şekilde ortaya çıkarıldı. Akıllarda kalan bazı soru işaretlerini de gidermek adına keşif yapılması talebinde bulunduk. Karşı taraf vekillerinin de olduğu gibi. Bugün yapılan keşifde de özellikle benim için önemli olan dalgıç bilirkişilerin vermiş olduğu beyanlardı. Kendilerinin de beyanlarına baktığımız zaman Cansu Kaya’nın suya atladığı kısmın 4.7 metre derinlikte olduğu, bu kısmın balçık ve mille kaplı olduğu, buraya atlayan ve yüzmeyi çok fazla bilmeyen bir insanın boğulma ihtimali tatlı su da olmuş olmasından mütevellit çok yüksek ihtimalli olduğu belirtildi. Bunlarda bizim geçen celselerde gelen raporlarımız ile beraber, değerlendirildiğinde en başından beri iddia ettiğimiz gibi bu elim olayın bir kaza olduğu, cinayet olmadığı noktasında birleşmektedir. 24 Haziranda duruşmamız var. Duruşmada da yapılacak olan inceleme neticesinde beklediğimiz sonucu alacağımızı düşünüyorum.”

Cansu Kaya, geçen yıl 14 Haziran’da kaybolduktan iki gün sonra Dalyan Kanalı’nda ölü bulunmuş, olayla ilgili M.P.Ç. ve Necati D. tutuklanmıştı. Geçen 27 Mayıs’ta Fethiye Ağır Ceza Mahkemesinde görülen 6. duruşmada olay yerinde keşif yapılmasına karar verilmişti.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.