Dolar 32,5488
Euro 34,8698
Altın 2.427,46
BİST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 26°C
Az Bulutlu
Muğla
26°C
Az Bulutlu
Çar 22°C
Per 23°C
Cum 26°C
Cts 26°C

Gerçek yüzünü hatırlayabilen var mı içinizde?

Gerçek yüzünü hatırlayabilen var mı içinizde?
REKLAM ALANI
Nisan 28, 2023 4:05 pm
344
A+
A-

Gerçek yüzünü hatırlayabilen var mı içinizde?

Ne tarafa baksam sahte yüzler, sahte sözler var bugünlerde. Sanal ortamlar, sosyal medya ve benzeri platformlarda hep bir aldatmaca var gibi sanki. Bugün hemen herkesin kullandığı bu ortamlarda kime baksak mutlu, neye baksak eğlenceli. Peki, bu gerçek mi? Belli bir yaşın altındakiler ve uzun zaman sanal dünya ile yaşayanlar bunu gerçek sanıyor bile olabilir, öyle ise hiç şaşırmam.  Ama inanın gerçek öyle değil. Sahte yüzleri ile var olup, gerçek yüzlerini kendileri bile unutmuş olan insanlar var inanın.

Kahkahaları, somurtmaları, sevgi dolu bakışları, utanç ifadelerini ve daha pek çoğunu gözlerimizin içine baka baka mimiklerimizle anlatmak yerine emojilerle geçiştirir olduk. Yazarak konuşmak ne kadar samimi ya da ne kadar dürüst olabilir ki? Karşınızdaki kişi size duymak istediğiniz şeyleri yazarken gerçekte pekâlâ gözlerini deviriyor ve belki de kıs kıs gülüyor olabilir. Gözümün içine baka baka söylenmedikçe, hiçbir duygudan emin olmam mümkün değil benim.

Gerçek hayatla tanışmamış, hayatı tecrübelerinden değil izlediklerinden öğrenmiş birinin yapacağı ya da söyleyeceği her şey kandırmacadan başka bir şey olmayacaktır. Teknolojinin nimetlerinden faydalanmak hayatımız kolaylaştırıyor olsa da, teknolojinin kölesi olmak doğru değil. Bizzat uygulayarak, yaparak, yaşayarak öğrenmenin kalıcılığı kesinlikle izleyerek öğrenilenlerden çok daha fazla olacaktır. Daha fazla izlenmek uğruna bazen saçma sapan görüntüler kaydeden veya yalan yanlış bilgilerle tazecik genç beyinleri gereksiz bilgilerle dolduranlar da var. Gençler daha neyin doğru neyin yanlış bile olduğunu ayırt edemiyorken, aktarılan yanlış bilgileri doğu zannedip bilgi dağarcıklarına o şekilde kaydetmeleri gayet olasıdır. Arkadaşlıklar sahte, sözler sahte, yaşadıkları dünya bile sahte iken size sundukları sevgi de sahte olabilir. Bunun gençlere uyuşturucudan bile daha fazla zarar vermesinden korkuyorum. Gerçek yüzlerimizi unutmadan yaşayabilmek umuduyla, herkese farkındalık diliyorum.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.