Dolar 32,4411
Euro 34,7825
Altın 2.478,28
BİST 9.530,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 19°C
Az Bulutlu
Muğla
19°C
Az Bulutlu
Cum 14°C
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 22°C

Gönül Elçileri projesi

Gönül Elçileri projesi
REKLAM ALANI
Mart 16, 2013 8:55 am | Son Güncellenme: Mart 16, 2013 10:34 am
1.437
A+
A-

OKN0006 - Gönül Elçileri projesiOKN00082 - Gönül Elçileri projesiOKN0010 - Gönül Elçileri projesi

Gönül Elçileri projesi

Muğla genelinde yaklaşık 3 ay önce başlayan projede bin 300 aile gönül elçisi, 40 aile de koruyucu aile başvurusunda bulundu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayesinde 81 ilde hayata geçirilen Gönül Elçileri projesi toplantısı Muğla’nın Ortaca ilçesindeki Dalaman Hilton Otel’de yapıldı.

*Dalaman Hilton Otel konferans salonunda düzenlenen toplantıda Muğla Valisi Fatih Şahin’in eşi Ayşe Şahin, Ortaca Kaymakamının eşi Gülşen Yılmaz, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ali Akkuzu ve Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü sosyal Hizmet Uzmanı Neslihan Han konuşmacı olarak yer aldı.

*İnsanlık için gönüllerinde yer açabilenler gönül elçisi olabilir

Toplantının açılış konuşmasını yapan Muğla Valisi Fatih Şahin’in eşi Ayşe Şahin “insanlık için gönüllerinde yer açabilenler gönül elçisi olabilir. Ne zaman biçeceğim diyenler değil, daha ekebilenler gönül elçisi olabilir. Gönül elçileri sadece kendi gönüllerine karşı sorumludur. Bu anlamlı projede rol alanlar akşamları başını yastığa koyduğunda yapabildiklerini ve yapamadıklarını değerlendirip çevresine karşı daha dikkatli ve özenli olacaklardır. Gönül elçileri insana ve insanlığa hizmet için karşılık beklemeden emek veren kişi ve gruplardır. Daha güzel gelişmelerin olduğu, çevremizde, ülkemizde güzel şeylerinde olduğunu sizlerle birlikte yapmak istiyoruz” dedi.

Şahin  “Toplumda ‘gönüllülük’ kavramına yönelik farkındalık geliştirmek, gönüllü çalışmanın yaygınlaşmasını sağlamak, toplumsal kalkınmaya katkı sağlayacak insan kaynağı ihtiyacını güçlendirmek amacıyla Sayın Başbakanımızın eşi Emine Erdoğan Hanımefendi’nin himayesinde, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sayın Fatma Şahin’in önderliğinde, ‘Toplum Kalkınmasında Gönül Elçileri’ projesinin ilk tanıtım toplantısı 81 İl Valimizin eşlerinin katılımıyla 19 Aralık 2012′de Ankara’da yapıldı. 25 Aralık 2012 tarihinde ise ilimizde projeyle ilgili çalışmalar başlatıldığını belirtti.

*Bin 300 gönül elçisi oldu

“Gönül Elçileri” projesine Muğlalıların büyük duyarlılık gösterdiğini söyleyen Ayşe Şahin “şu dakika itibariyle bin 300 elçimiz var. Onlarla toplantılarımıza, birlikte neler yapabiliriz, çalışmalarımızı daha aktif daha iyi hale nasıl getirebiliriz çalışmalarına başlıyoruz. Muğla’daki ilgi çok güzel, beklediğimizden fazla bir ilgiyle karşılaştık. Gönül elçileri kavramı çok geniş bir kavram. Herkes buna çok hassas ve ilgiyle davranıyor, çalışmalarımızın karşılığı çok güzel geliyor. Gönül elçilerimiz her geçen gün artıyor. İlçelerimiz de buna dahil oldukça daha büyük bir aile haline geliyoruz”

*Doğru koruyucu aile, doğru çocuk

Projenin hayata geçirildiği günden bu yana 6 çocuğun koruyucu aileye kavuştuğunu kaydeden Ayşe Şahin “Bizler bu projeyle en doğru koruyucu ailelerimizle en doğru çocuklarımızı eşleştirmek istiyoruz. Sayı bizim için önemli değil. Yapmış olduğumuz çalışmada bir çocuğumuz, doğru aileyle karşılaşırsa, doğru aileyle buluşursa bizim için kar. Şu anda 40 civarında koruyucu aile başvurumuz var. Arkadaşlarımızın konuyla ilgili çalışmaları devam ediyor. Hali hazırda da proje başladığından beri 6 çocuğumuzu biz koruyucu aileye vermiş durumdayız”  diye konuştu.

*Öncelikli hedefimiz aile ortamı

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ali Akkuzu ise “korumaya ve bakıma muhtaç çocuklarımızı öncelikle yuva ve yurtlardan aile ortamına döndürmeyi hedefliyoruz” dedi.

Akkuzu “bu mümkün değilse evlat edinme ve koruyucu aile. Bu da mümkün değilse yeni projemiz bakanlığımızın çocuk evleri. Çocuk evlerinde her çocuğumuzun özel eşyası var, dolabı var, yatağı var, odası var. Aidiyet duygusu gelişiyor. Her şeyden önce bir mektup adresi var. Komşuları var ve bir aile ortamı var. Bugün Ortaca’da koruyucu ailemizi ziyaret ettik. Geçtiğimiz günlerde biri 8 diğeri 6 yaşında iki çocuğumuzu yerleştirmiştik. Koruyucu aile o kadar benimsemiş ki. Babaanne, anneanne, teyzeler, halalar hepsi orada. Artık mahallenin maskotu haline gelmişler. Çocuklarımızın odası var, bahçesi var ve geziyorlar. Bu bahçe, bu ev bizim diyorlar. Onları o aile ortamında, aile sıcaklığı ortamında görmek bizim için en büyük mutluluktur”

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü sosyal Hizmet Uzmanı Neslihan Han gönül elçileri ve koruyucu aile ile ilgili yasal prosödürler hakkında bilgiler verdi.

Projenin tanıtım toplantısına ev sahipliği yapan Ortaca Kaymakamının eşi Gülşen Yılmaz katılımcılara teşekkür ederek gönül elçileri ve koruyucu aile projesi ile ilgili her türlü destek ve bilginin verileceğini söyledi.

*Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından hazırlanan Gönül Elçileri projesini anlatan tanıtım filmlerinin de gösterildiği toplantının sonunda katılımcılar form doldurarak projede yer almak için başvuruda bulundular.

Ömer Kundakçı

 

 

 


 

 

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.