Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 18°C
Az Bulutlu
Muğla
18°C
Az Bulutlu
Paz 21°C
Pts 24°C
Sal 23°C
Çar 21°C

Yangın kontrol altına alındı, oğlunun mezarı başında dua etti

Yangın kontrol altına alındı, oğlunun mezarı başında dua etti
REKLAM ALANI
Ağustos 13, 2021 10:52 pm | Son Güncellenme: Ağustos 13, 2021 10:54 pm
1.035
A+
A-

Yangın kontrol altına alındı,

oğlunun mezarı başında dua etti

Muğla’nın Marmaris ilçesindeki Armutalan Mahallesi Şirinyer mevkisinde yangın söndüren ekibe su ve ayran taşırken alevlerin arasında kalarak hayatını kaybeden 25 yaşındaki Şahin Akdemir’in babası Ali Akdemir, Köyceğiz’deki yangının kontrol altına alınmasının ardından oğlunun mezarını ziyaret ederek dua etti.
Oğlunun Sazak mezarlığındaki kabrini ziyaret eden baba Akdemir, “yaşım 51 ama ben de oğlum gibi şehit olmayı tercih ederim” dedi.

WhatsApp Image 2021 08 13 at 22.45.35 1

Marmaris’te yanan orman yangınının ateşinin Köyceğiz’de kendisini de yaktığını ifade eden baba Ali Akdemir (51) “Bu ateş Marmaris’te başladı burada beni yaktı. Yanmamak için evlerimizi terk ettik. Allah’ın izniyle bu yangın söndü, kontrol altına alındı. Geçen Perşembe günüydü 7 lokması, tabi bu yangın nedeniyle ertelemiştik. Bugün de oğlum Şahin’imin 7 lokmasını yaptım. Mezarını ziyaret ederek dua ettim. Oğlum vatan için canını verdi. Onun için gururlu ve onurluyum” diye konuştu.

Akdemir, “oğlum Şahin, doğaya, vatanına, bayrağına karşı çok duyarlı bir çocuktu. Burada yangının olduğunu duysaydı Marmaris’ten direkt buraya atlar gelirdi. Burada ateş olduğunu bilse kimse tutamaz ilk müdahaleyi o yapardı. Su mu gidecek, yoğurt mu gidecek, ayran mı gidecek, ne gerekiyorsa, tırmık mı gidecek bunu motosikletine sarıp ve buraya ulaşırdı. Vatan sevdası var, şehit olma sevdası var. Hakkari Yüksekova’da askerlik yaparken “şehit olamadım baba. Ama ben eninde sonunda şehit gideceğim” diye bunu konuşurdu” dedi.
“Ben de şehit olabilirim”
Akdemir, “Şu anda küçük oğlumla beraber bu yangında bir böcek yanmasın, ağaç yanmasın diye 15 günden beri aynı mücadeleyi veriyoruz. Bugün ben de şehit olabilirim, hiç korkum yok. Ateş mezarlığın hemen hemen 100 metre arka tarafına yanaştı. Geceleri sabahlara kadar bayrağımız yanmasın, köyümüz yanmasın, oğlumun mezarı ve babam rahmetlinin mezarı yanmasın, burası yanmasın diye gereken müdahaleyi yapıyoruz. İnşallah böyle bir musibet bir daha bu memleketimize gelmez”

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.