Dolar 32,5884
Euro 34,8559
Altın 2.505,24
BİST 9.679,89
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 12°C
Hafif Yağmurlu
Muğla
12°C
Hafif Yağmurlu
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 23°C
Sal 21°C

“Güle güle gidin” belgeseli

“Güle güle gidin” belgeseli
REKLAM ALANI
Ekim 25, 2016 7:04 am
1.436
A+
A-

“Güle güle gidin” belgeseli

 

Dishevelled Filmcilik adına Yapımcı ve Yönetmen Miriam Day tarafından Dalyan ve çevresinde “Güle Güle Gidin” isimli belgesel çekimleri başladı.

 

Dalyan ve bölgesinin dört mevsimini, yaşantısını, doğal ve kültürel zenginliklerini yansıtacak olan belgeselin uluslararası belgesel festivallerinde gösterime gireceği bildirildi.

“Güle Güle Gidin” belgeselinin Nisan ayında yapılan demo çekimleri ve belgeselin içeriği Dalyan’da yapılan toplantıda turizm sektör temsilcilerine tanıtıldı. Belgesele maddi manevi destek olmak isteyenlere bilgi verildi.

Miriam Day, yapılan çekimlerde bölgenin büyüleyici güzelliklerini keşfederek görüntülediklerini, hikaye ve yerel halk efsanelerini yaptıkları röportajlarla zenginleştirdiklerini söyledi.

Day, “Belgesel ilebölge turizmini canlandırmayı hedefliyoruz. Dalyan’ı ve bölgesini ziyaret edilebilecek, ilginç, dostane ve güvenli bir yer olduğunu biliyoruz ve bunu belgesel ile dünya çapında festivallerde yayınlamak istiyoruz. Amacımız yüzde 60 düşüş yaşayan turizmi biraz olsun canlandırmak” dedi.

Belgesel’e destek beklediklerini kaydeden Prodüksiyon sorumlusu Atakan Soruç, “Belgeselimizin adı, “Güle Güle Gidin”. Umuyoruz ki bu belgesel farklılık yaratacak. Uluslararası camiada festivallere katılacak. Bizi en iyi şekilde tanıtacak ve temsil edecek. Dalyan’ın dört mevsimini konu alan, halkını, kültürünü bu bölgenin tamamen her şeyini tanıtacak bir proje. Bütün turizmle uğraşanlar, Dalyan’a gönül verenler bu projeye destek olacaklar. Maddi manevi her türlü desteğe açığız. Umuyoruz el birliğiyle, imece usulü bu projeyi gerçekleştireceğiz” ifadelerini kullandı.

Projeye destek verdiklerini ifade eden Murat Demirci “belgeselin amacı kötü giden turizme bir katkıda bulunmak. Buraya İngiliz ve Hollandalı turistler çoğunlukta geliyor. Belki de belgesel sayesinde iki ülkenin dışında başka ülkelere de ciddi anlamda bir tanıtım olacak” dedi.

Projeye Ortaca Belediyesinin yanı sıra bazı turizm işletmelerinin de destek verdiği öğrenildi.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.