Dolar 32,3373
Euro 34,9659
Altın 2.325,93
BİST 9.103,08
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 26°C
Parçalı Bulutlu
Muğla
26°C
Parçalı Bulutlu
Cts 26°C
Paz 26°C
Pts 27°C
Sal 24°C

HARMANDAR: “MUĞLA’YI DÜNYA MARKASI YAPMAK İSTİYORUZ” “SEYDİKEMER’DEN BODRUMA MUĞLA BİRLİK OLMALIDIR”

HARMANDAR: “MUĞLA’YI DÜNYA MARKASI YAPMAK İSTİYORUZ”  “SEYDİKEMER’DEN BODRUMA MUĞLA BİRLİK OLMALIDIR”
REKLAM ALANI
Ocak 20, 2014 3:57 pm
1.926
A+
A-

HARMANDAR: “MUĞLA’YI DÜNYA MARKASI YAPMAK İSTİYORUZ”

“SEYDİKEMER’DEN BODRUMA MUĞLA BİRLİK OLMALIDIR” 

Ak Parti Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Mansur Harmandar, “Muğla’daki turizmi, tarımı, tarihi, sosyal zenginlikleri ve bütün potansiyeli bir araya getirerek dünyaca tanınan bir marka il haline getirmek istiyoruz” dedi.

Ak Parti Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Mansur Harmandar, Marmaris’teki ilçe binasında partililerle bir araya geldi. Toplantıya İl Başkanı Nihat Öztürk, İlçe Başkanı Hasan Engin, İçmeler Belediye Başkanı Zeki Eren, Kadın Kolları Başkanı Cavidan Öner, Gençlik Kolları Başkanı Muzaffer Aravi ve çok sayıda partili katıldı.

“MUĞLA BÜYÜKŞEHİR OLMAYI HAK ETTİ”

Harmandar, Muğla’nın büyükşehir olmasıyla birlikte kademe atladığını ve artık büyükşehir olmanın gerekliliğini yerine getirmek istedikleri söyledi. Harmandar, daha yaşanılabilir bir Muğla oluşturmak için kolları sıvadıklarını belirterek, “Muğla belde ve ilçeleriyle artık büyükşehir olmayı hak etmiştir. Büyükşehir olmakla Muğla bir üst kademeye geçmiştir. Amacımız büyükşehir olmanın gerekliliğini yerine getirmektir. Daha iyi, yaşanılabilir bir Muğla oluşturmak istiyoruz” dedi.

  “SEYDİKEMER’DEN BODRUM’A KADAR BİR OLMALIYIZ”

Harmandar, Muğla’da barışı, huzuru, kardeşliği, insanının insana saygısını arttırarak kutuplaşmayı, ötekileştirmeyi önleyerek bütün Muğlalıları bir araya toplamak istediklerini söyledi. Harmadar, “Muğla’da birlikteliği sağladığımız zaman Muğla’yı Türkiye ve dünyada önde gelen şehirlerinden biri yapabiliriz. Çünkü Muğla’nın potansiyeli çok yüksektir. Doğası, turizmi, tarımı güzel, arkeolojik alanları ve kültürel alanları son derece zengin bir ilimizdir. Muğla’nın ihtiyacı olan tek şey Muğla’da yaşayan insanlarımızın bir araya gelerek birikimlerini harekete geçirmesidir. Bütün Muğlalılar artık bir olmalıdır. Bütün Muğla Seydikemer’den Bodrum’a kadar bir olmalıdır” ifadelerini kullandı.

  “MUĞLAYI DÜNYA MARKASI YAPMAK İSTİYORUZ”

Muğla’daki bütün potansiyeli, turizmi, tarımı, tarihi ve sosyal zenginlikleri bir araya getirerek dünyaca tanınan bir il haline getirmek istediklerini belirten Harmandar,  “Muğla Türkiye’nin en uzun kıyı şeridine sahip olan ilimizdir. İspanya’nın kıyı uzunluğundan daha fazladır. Birbirinden güzel koylarımız, denizimizin yanı sıra yetişmiş insanlarımız da var. Kısacası Muğla’da her şey var ve bu unsurlarla Muğla’ya çağ atlatmak istiyoruz. Bunun için çalışmalarımız hız kesmeden devam edecektir. Muğla’yı karış karış dolaşıp bütün sorunları yerinden dinleyip çözüm bulacağız” şeklinde konuştu.

“İMAR SORUNUNU ÇÖZECEĞİZ”

Muğla’nın en büyük probleminin imar problemleri olduğunu söyleyen Harmandar, “Bunlar için plan ve projelerimiz olacak. Çözülmeyecek tek bir sorun dahi kalmayacak.  İkinci büyük problem ise ise sit alanlarıdır. Yol, su, elektrik, tarım ve turizm gibi konularda da sorunlarımız var. Muğla’da yaşayan vatandaşlarımız bize güvensiz çözüm üretmek için geliyoruz” diye konuştu.

Ak Parti Marmaris İlçe Başkanı Hasan Engin, Harmandar’ın ziyaretlerine köylerden başlaması nedeniyle teşekkür ettiğini belirterek, “İki günden beri Marmaris ve köylerini beraber ziyaret ediyoruz. Çalışmalarına köylerimizden başlaması nedeniyle teşekkür ediyorum. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’nde Rektörlük yapmış olmasından dolayı eğitim camiasındaki başarılı çalışmalarından dolayı daha önce de Muğla’ya hizmet etmiş bir büyüğümüzdür. İnşallah bu dönemde de bu birikimlerini ve değerlerini büyükşehir belediye başkanı olması durumunda Muğla’ya da kazandıracaktır. Bu birikimleri Muğla’daki yerel yönetimlere de yansıyacaktır” diye konuştu.

Ak Parti İlçe binasındaki açıklamalarının ardından Harmandar, Marmaris’teki sivil toplum kuruluşları ve odaları ziyaret etti.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.