Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 26°C
Açık
Muğla
26°C
Açık
Paz 26°C
Pts 26°C
Sal 24°C
Çar 24°C

HASAN KARAÇELİK HAYATINI KAYBETTİ

HASAN KARAÇELİK HAYATINI KAYBETTİ
REKLAM ALANI
Kasım 20, 2023 9:40 am | Son Güncellenme: Kasım 20, 2023 12:35 pm
240
A+
A-

HASAN KARAÇELİK HAYATINI KAYBETTİ

2009-2019 yılları arasında 10 yıl Ortaca Belediye Başkanlığı yapmış makina mühendisi Hasan Karaçelik kalp krizi sonucu Ortaca Yücelen Hastanesi’nde hayatını kaybetti.
Hasan Karaçelik’in cenazesi Çaylı Mahallesindeki merhum babası Bayram Karaçelik’in evinde öğle namazına müteakip kılınacak cenaze namazından sonra Çaylı Yaka mezarlığına defnedilecek.
-Özgeçmiş
Henüz 5 yaşındayken 1960 yılında ilkokula başlar. 1965 yılında eğitim öğretime açılan Ortaca Ortaokulunun ilk öğrencilerindendir. Muğla Turgut Reis Lisesine kayıt olup Fethiye Lisesi’nden mezun olur. Konya Devlet Mimarlık Mühendislik Akademisi Makine bölümü Makine Mühendisi olarak 1978’de mezun olur. Üniversite yıllarında Üniversite gençliğinin ekonomik, demokratik haklarını savunmak ve hayata geçirmek için Konya Demokratik Yüksek Öğrenimi Derneğinin kuruculuğunu ve başkanlığını yapar. Üniversite yaşamı boyunca gençliğin ve emekçi halkın ekonomik ve demokratik haklarının savunulmasında önderlik yaptığı mücadele sonucu, 1976 ve 1978 yıllarında 2 kez cezaevine girer. Toplam 11 yıl mahkûmiyet hayatı sonunda 1988 yılında tahliye olur. Askerliğini yaptıktan sonra Ortaca’da iş hayatına atılan Karaçelik, bölgenin kalorifer, tesisat, güneş enerjisi ve matbaacılık konusunda faaliyet gösteren Karaçelik Teknik İnşaat Makine (Kartim) Ltd. Şirketini kurar. Rahmetli öğretmen Koray Yalılı ile birlikte Ortaca’nın ilk süreli gazetesi olan Ortaca Postası’nı çıkartır. Bu gazeteyi daha sonra bölgesel Güneyege Gazetesi adıyla yayımlamaya başlar. Uzun yıllar Ortaca Spor kulübünde başkan ve yönetici olarak hizmet eden Hasan Karaçelik, 1999 yılında yapılan yerel seçimlerde CHP’den kontenjan adayı olarak seçilir. Bu dönemde Belediye Meclisi üyesi ve Başkan vekilliği hizmetlerinde bulunur. Yüksek Seçim Kurulu tarafından siyasi yasağın bitmediği gerekçesiyle 6 ay sonra meclis üyeliği düşürülür.
Hasan Karaçelik, 2009 yerel seçimlerinde ve 2014 yerel seçimlerinde üst üste CHP’den Ortaca Belediye Başkanı seçildi.
Hasan Karaçelik, iki çocuk babasıydı.
REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.