Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 26°C
Açık
Muğla
26°C
Açık
Paz 27°C
Pts 25°C
Sal 24°C
Çar 24°C

HAYRETE DÜŞÜREN AVCI KULÜBESİ

HAYRETE DÜŞÜREN AVCI KULÜBESİ
REKLAM ALANI
Eylül 18, 2023 3:21 pm
222
A+
A-

HAYRETE DÜŞÜREN AVCI KULÜBESİ
Muğla’daki değişik dağcılık kulübü sporcularından iki kadın ve bir erkek ilk defa Menteşe’deki Değirmendere kanyonundan Ayuçtu zirvesine tırmandı. Tırmanma parkururun bulunmadığı dağcılık kulübü üyeleri kanyon içine gizlenmiş bir avcı kulübesi ile karşılaştı.
Değişik dağcılık kulübü üyelerinden kadın dağcılar Nursel Ölmez ve Ayşegül Koç ile Fikret İrez, Menteşe ilçesi Saburhane mevkiinden itibaren Değirmendere kanyonundan başladıkları yürüyüşü, belli bir noktadan sonra tırmanma olarak gerçekleştirdi. Kadın dağcıların ilk defa tırmandığı Değirmendere-Ayuçtu tırmanışının zorlu olduğu, özellikle kış aylarında kullanılmasının tehlikeli olduğu açıklandı.

 

Ayuçtu kanyonunda şaşırtan avcı barakası Dağcılık kulübü üyeleri Ayuçtu kanyonunda ilerlerken, ilginç bir manzara ile karşılaştı. Bölgenin dağ keçisi popülasyonu açısından zengin olması nedeniyle kaçak dağ keçisi avcıları tarafından kullanıldığı ileri sürülen naylon kaplı bir baraka ile karşılaşmaları şaşırmalarına neden oldu. Naylon baraka çevresinde çok sayıda alkol şişesi bulunurken, ormanlık alan içinde olması nedeniyle yangına da davetiye çıkardığı açıklandı.
Dağcılık kulübü üyesi Nursel Ölmez, Ayuçtu zirvesine ulaştığında cep telefonu ile çektiği videoda, “Değirmendere’den başlayarak Ayuçtu’ya bağlanıyoruz. Burayı yaşamak muhteşem bir şey. Çok tehlikeli, ölüm riski her an var ama huzur bu. Muhteşem bir duygu. Belki Ağrı’ya çıksam bu kadar mutlu olmazdım. Çok güzel. Herkese tavsiye etmiyorum. Ekipmanı olan arkadaşlar mutlaka buraya yürüyün” dedi.Dağcılık kulübü üyeleri Ayuçtu kanyonunun zirvesine vardıklarında karşılarına çıkan avcı kulübesini de görüntülerken, “Ayuçtu kanyonunda yaklaşık 20 metrekare ebadında avcı kulübesi yapmışlar. Etrafını pis bırakmışlar. Alkol şişeleri etrafta. Bu şahıs burada tuzak kurup hayvanları vuruyor. Yetkililer duyar inşallah” dedi.-İHA

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.