Dolar 32,3764
Euro 34,9749
Altın 2.325,67
BİST 9.078,49
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 26°C
Az Bulutlu
Muğla
26°C
Az Bulutlu
Cts 26°C
Paz 26°C
Pts 27°C
Sal 24°C

İKİ KEZ ZAM YAPILDI ALGISI YARATMAK VATANDAŞLA DALGA GEÇMEKTİR

İKİ KEZ ZAM YAPILDI ALGISI YARATMAK VATANDAŞLA DALGA GEÇMEKTİR
REKLAM ALANI
Ocak 7, 2023 5:58 pm
382
A+
A-

Memur ve emekli maaş zammını önce yüzde 25 ardından ertesi gün yüzde 5 ilave zam olarak açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a tepki gösteren CHP Muğla Milletvekili Mürsel Alban, “Sanki iki kez zam yapılmış algısı yaratılıyor. Seçime giderken bu tür oyunlarla puan kazanmaya çalışıyorlar. Bu vatandaşla dalga geçmek demektir. En düşük emekli maaşının asgari ücrete denk duruma getirilmesi gerekir. Bunu biz iktidarımızda gerçekleştireceğiz” diye konuştu.

Partisinin grup toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, memur ve emekliye verilen zam oranının yüzde 25’ten yüzde 30’a çıktığını açıkladı. En düşük emekli maaşı da 3 bin 500 liradan 5 bin 500 liraya çıkarıldı.

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI ASGARİ ÜCRETİN ALTINDA

“En düşük emekli maaşı, insanca yaşayacak düzeyde olmalıdır” diyen CHP’li Alban, yapılan tüm zamlara rağmen hala en düşük emekli maaşının asgari ücretin altında kaldığını vurguladı. “Yurttaşlarımız, AKP iktidarından önce emekli olduğu gün, asgari ücretin iki katı maaş alırken, bugün emekli maaşları asgari ücretin altındadır” diyen Alban şunları söyledi:

“Açıklanan yüzde 30 oranıyla en düşük emekli maaşının 5 bin 500 lira olduğu belirtildi. Yapılan tüm zamlara rağmen hala en düşük emekli maaşı asgari ücretin altındadır. Bu ücretle bir emeklinin bir ay boyunca geçinebilmesi mümkün değildir. En düşük emekli maaşı asgari ücret olan 8 bin 500 Lira olmalıdır.

Muğladan Ağrıya, Samsundan Hataya bütün yurttaşlarımız bilsinki Cumhuriyet Halk Partisini iktidarında emekli parklarda mendil satmak zorunda kalmayacak, gözyaşı dökmeyecek, cebinde torununa harçlık verebilecek parası olacak, emeklininde yüzü gülecektir. Sandıkta hesabı kesmeye az kaldı, geliyor gelmekte olan”

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.