Dolar 32,3794
Euro 34,7254
Altın 2.396,67
BİST 10.103,32
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 26°C
Az Bulutlu
Muğla
26°C
Az Bulutlu
Çar 25°C
Per 24°C
Cum 17°C
Cts 18°C

İkinci yarıyıl ‘Okul Güvenliği’ masaya yatırıldı

2023-2024 Eğitim-Öğretim ikinci yarıyılı öncesi Vali İdris Akbıyık başkanlığında ‘Okul Güvenliği Toplantısı” toplantısında alınacak önleyici tedbirler görüşüldü. Vali Akbıyık, toplantıda çocukların daha iyi, daha sağlıklı ortamlarda eğitim görmesi …

İkinci yarıyıl ‘Okul Güvenliği’ masaya yatırıldı
REKLAM ALANI
Ocak 31, 2024 5:51 pm
152
A+
A-

2023-2024 Eğitim-Öğretim ikinci yarıyılı öncesi Vali İdris Akbıyık başkanlığında ‘Okul Güvenliği Toplantısı” toplantısında alınacak önleyici tedbirler görüşüldü.

Vali Akbıyık, toplantıda çocukların daha iyi, daha sağlıklı ortamlarda eğitim görmesi, tüm kötü alışkanlıklardan korunması ve uzak tutulması için aldıkları tedbirlere ek ilave tedbirleri değerlendirdiklerini açıkladı. Akbıyık, “Eğitim birinci meselemiz. Çocuklarımızda en değerli varlıklarımız. Olaya böyle bakıp, böyle takip ediyoruz. Çocuklarımızı ve gençlerimizi en iyi şekilde yetiştirmek hem vatandaşlık hem de insanlık görevi olduğunun bilinciyle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu konuda ilgili tüm kurumlarımız tarafından gerekli tedbirler alınmakta ve denetimler sıkı bir şekilde yürütülmektedir” dedi.

Toplantıda; 2023-2024 eğitim-öğretim ikinci yarıyılının 5 Şubat 2024 Pazartesi günü başlayacak olması nedeniyle ülkemizin geleceği olan çocuklarımızın ve gençlerimizin huzur ve güven ortamı içerisinde eğitimlerini sürdürebilmesi, okul çevrelerinde ve trafikte güvenliğin sağlanması konusunda ilave tedbirler görüşüldü.

Muğla İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çay tarafından yapılan sunumda, il genelinde 838 resmi ve özel okulda 167 bin 13 öğrencinin ikinci yarıyılında eğitim öğretime başlayacağı belirtildi. Ayrıca okulların ve öğrencilerin güvenliği, bağımlılıkla mücadele, okul güvenlik kameralarının kent güvenlik yönetim sistemine entegre edilmesi, eğitim kalitesinin arttırılması, okul servis araçlarının ve internet kafelerin denetimi, okul sağlığı ve kantin denetimleri gibi konularda alınan ilave tedbirler ile paydaş kurumlarla yürütülecek ortak çalışmalar hakkında katılımcılar bilgilendirildi.

Valilik toplantı salonunda düzenleyen toplantıya, Vali İdris Akbıyık, Muğla Büyükşehir Belediye Başkan V. Cumhur Çoban, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ali Gemalmaz, ilgili kurum müdürleri, STK temsilcileri, okul aile birliği temsilcileri katıldı.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.