Dolar 32,3373
Euro 34,9659
Altın 2.325,93
BİST 9.103,08
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 26°C
Parçalı Bulutlu
Muğla
26°C
Parçalı Bulutlu
Cts 26°C
Paz 26°C
Pts 27°C
Sal 24°C

İngiltere Büyükelçisi Köyceğiz’de

İngiltere Büyükelçisi Köyceğiz’de
REKLAM ALANI
Nisan 29, 2017 8:03 am | Son Güncellenme: Nisan 29, 2017 8:20 am
1.431
A+
A-

İngiltere Büyükelçisi Köyceğiz’de

 

İngiltere’nin Ankara Büyükelçisi Richard Moore, görme engelli eşi Maggie Moore ile Köyceğiz’de ziyaretlerde bulundu.

1 2 1 - İngiltere Büyükelçisi Köyceğiz’de

1 6 - İngiltere Büyükelçisi Köyceğiz’de

1 3 - İngiltere Büyükelçisi Köyceğiz’de

Büyükelçi Richard Moore, Köyceğiz Kaymakamı Gürkan Demirkale ve belediye Başkanı Kamil Ceylan’ı makamında ziyaret etti.Daha sonra Muğla Yabancılar Derneği’ni ziyaret eden Moore, yabancılar derneği çalışanlarını tebrik etti.Ziyarette, Büyükelçi Richard Moore ve eşi Maggie Moore’ye ebru desenli şal ve çeşitli hediyeler verildi.

 

Büyükelçinin görme engelli eşi Maggie Moore, ilçedeki gezi sırasında rehber köpeği ‘Star’la dolaştı.

 

Kendisinin de 30 yıldır Türkiye ile ilişkilerinin olduğunu anlatan Büyükelçi Moore, “ben İngiltere Büyükelçisi olarak Türkiye’de yerleşmiş İngiliz vatandaşlarının topluma katılmasını görmek istiyorum. Eğer Türkiye’ye yerleşmek istersenizo zaman biraz Türkçe öğrenmeniz lazım. Yerli topluma katılmak, bir şey vermek lazım. Köyceğiz’deki İngilizler bu topluma tam yetenekli şekilde katılıyorlar, kendilerini tebrik ediyorum” dedi.

 

Moore, sözlerini şöyle sürdürdü: “İngiliz vatandaşları Türkiye’ye gelmeyi çok istiyorlar. Çünkü burada doğal güzelliği ve tarihi mekanları bir arada görüyorlar. En önemlisi Türklerin misafirperverlik gelenekleriyle karşılaşıyorlar. Çok mutlular, bu nedenle tekrar tekrar geliyorlar. Ben buna şaşırmadım. Benimde 30 senedir Türkiye ile bağlantım var. Ben de özellikle sık sık bu bölgeye geliyorum eşim ve ailem ile tatili burada geçiriyorum”

 

Muğla Yabancılar Derneği Başkanı Halil Karanfiloğlu, “Yabancılar Derneği olarak İngiliz Büyükelçisini ve İstanbul başkonsolosunu ağırlamaktan mutluluk duyduklarını söyledi.

 

Karanfiloğlu, “Muğla bölgesinde yaşayan 35 bin yabancının çoğunluğu İngiliz vatandaşı. 10 binin üzerinde burada İngiliz vatandaşı yerleşik olarak yaşıyor ve Muğla’mızı seçmiş. Buradaki sosyal, kültürel bütün olaylara katılıyorlar, etkin ve aktifler. Biz de dernek olarak etkin ve aktif olan bu insanları sosyal hayatın içerisinde yer almalarını sağlıyoruz. Hukuksal ve kamusal sorunlarını çözmeye çalışıyoruz” diye konuştu.

 

10 yıldır Köyceğiz’de yaşadığını ifade eden İngiltere vatandaşıAlberta Stockdale“buraya iyi ki gelmişim. Her zaman mutluyuz ve Muğla Yabancılar Derneği ile çalışmalar katılıyoruz, burası bizim evimiz gibi” dedi.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.