Dolar 32,5702
Euro 34,9795
Altın 2.423,87
BİST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 21°C
Az Bulutlu
Muğla
21°C
Az Bulutlu
Per 23°C
Cum 25°C
Cts 25°C
Paz 27°C

İztuzu’nda önemli gelişme…

İztuzu’nda önemli gelişme…
REKLAM ALANI
Ocak 7, 2015 11:57 am
1.429
A+
A-

İztuzu’nda önemli gelişme…

 

Ortaca ilçesindeki İztuzu Plajı’nın işletmeciliğinin belediyeden alınarak İngiliz ortaklı özel şirket Dalyan Çevre Geliştirme Turizm İnşaat Emlak ve Otel A.Ş.’ye verilmesinde önemli gelişme.

DSC 0468 - İztuzu’nda önemli gelişme...

Plaj işletmesini özel bir şirkete veren MUÇEV Tur. Tic. Ltd.Şti. mahkeme kararına istinaden söz konusu şirketin plajda herhangi bir faaliyette bulunmamasını istedi.

Muğla Valiliği bünyesindeki Muğla’ya Hizmet Vakfı ile Çevre Ve Şehircilik Bakanlığı’na bağlı Türkiye Çevre Koruma Vakfı’nın yüzde 50 ortaklığıyla kurulan MUÇEV Tur. Tic. Ltd.Şti. Ortaca Belediyesi’nin Ortaca 1. Asliye Hukuk Mahkemesi’nden  aldırdığı İhtiyati Tedbir Kararı doğrultusunda DALÇEV’e gönderdiği yazı ile İztuzu plajında herhangi bir faaliyette bulunmamasını istedi.

-Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın talimatları doğrultusunda hareket edilecek

MUÇEV Müdürü İbrahim Akoğlu imzasıyla DALÇEV’e 06.01.2015 tarihinde gönderilen resmi yazıda ise, “Ortaca 1. Asliye Hukuk Mahkemesi’nin şirketimizle yapılan 16.06.2014 tarihli Dalyanağzı günübirlik alan işletme protokolünün hükümlerinin uygulanmasının tedbiren durdurulmasına ait 25.12.2014 tarihli ve 2014/569 esas sayılı karar örneği ekte sunulmuştur. Ortaca 1. Asliye Hukuk Mahkemesi’nin aldığı kararlar doğrultusunda hassasiyet göstermeniz, herhangi bir faaliyette bulunmamanız ve hukuksal sürecin sonunda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın talimatlarının doğrultusunda hareket edileceği hususunu bilgilerinize rica ederim.” denildi.

-İztuzu için önemli gelişme

Alınan kararın yerinde ve sevindirici olduğunu ifade eden Ortaca Belediye Başkanı Hasan Karaçelik, açılan davalarda gelişmelerin olumlu sonuç verdiğini ve hukuksal mücadelenin devam edeceğini söyledi.

-Dava süreci

Ortaca Belediyesi tarafından işletilen İztuzu Plajı’nın işletme hakkı 11 Haziran’da ihaleye çıkılarak belediyeden alınıp İngiliz ortaklı şirket Dalyan Çevre Turizm Ticaret Limited Şirketine (DALÇEV) verildi. Bunun üzerine Ortaca belediyesi, işletmenin geri verilmesi ve ihalenin iptali için Muğla 1. İdare Mahkemesi’nde dava açtı. Mahkeme, 23 Haziran’da dava konusu ihalenin yürütmesinin durdurulmasına karar verdi. Karşı taraftan yapılan itirazlar üzerine aynı mahkeme aldığı ikinci bir kararla durdurma kararını 29 Eylül’de kaldırdı. 10 Kasım’da İztuzu’nun boşaltılması için yazı gönderildi. Ortaca Belediye Başkanı Hasan Karaçelik’in, tesislerdeki demirbaşların envanterinin çıkarılması için ek süre talebi üzerine, işlem 10 gün ertelendi. Bir süre sonra mahkeme, Ortaca Belediyesi’nin talebi üzerine tahliyenin yürütmesini durdurdu. Belediyenin valilik aleyhinde Muğla 2. İdare Mahkemesi’nde açtığı davada, yeni bir karar verilinceye kadar dava konusu işlemin yürütmesinin durdurulmasına karar verildi. Aynı mahkeme 22 Aralık’ta verdiği yeni kararla yürütmenin durdurulması isteminin reddine karar verdi. Kararın hemen ardında Ortaca Asliye Hukuk mahkemesine giden Ortaca belediyesi İhtiyati tedbir kararı aldırdı.

-Nöbet devam ediyor

Diğer taraftan İztuzu Plajı girişinde vatandaşlar tarafından 1 hafta önce başlatılan çadır nöbeti ise gece-gündüz devam ediyor.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.