Dolar 32,5357
Euro 34,8970
Altın 2.435,38
BİST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 26°C
Az Bulutlu
Muğla
26°C
Az Bulutlu
Çar 22°C
Per 23°C
Cum 25°C
Cts 26°C

Jeotermal saha ihalesi iptal edildi

Jeotermal saha ihalesi iptal edildi
REKLAM ALANI
Ekim 17, 2020 3:11 pm
4.249
A+
A-

Jeotermal saha ihalesi iptal edildi

Muğla Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı tarafından ihale edileceği ilan edilen 32 adet jeotermal saha ihalesi iptal edildi.

Resmî Gazete’de yayımlanan ve 26 Ekim 2020 tarihinde Muğla Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı tarafından ihale edileceği ilan edilen 32 adet jeotermal saha ihalesi,  iptal edildi.

Muğla Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “07.10.2020 tarih ve 31267 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan ve 26.10.2020 tarihinde Muğla Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı tarafından ihale edileceği ilan edilen 32 adet jeotermal saha ihalesi; İhale Komisyonunun 13.10.2020 tarihli kararında yer alan; İhale edilecek sahaların önemli bir kısmı Cumhurbaşkanlığı Kararları ile Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi olarak ilan edilen alanlarda kaldığından, ihaleyi kazanan kişi/firmaların izin aşamasında mevzuattan kaynaklı hak kaybına uğramaması için ihale öncesi Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın görüşü alınması gerektiği yönündeki gerekçesi ile 2886 sayılı Devlet İhale Kanununun 29. maddesi kapsamında iptal edilmiştir.”

Milletvekili Erbay: “Muğla’mıza müjde olsun”

CHP Muğla Milletvekili Av. Burak Erbay, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla, ihalenin iptal olmasını memnuniyetle karşıladıklarını söyledi.

Milletvekili Erbay; “Tüm örgütümüzle, Genel Başkan Yardımcımız ve Milletvekillerimiz ile birlikte sakıncalarını anlattık. TBMM Genel Kurulu’nda gündeme getirdik, Ardından TBMM’de basın açıklaması düzenledik ve Çevre Komisyonu’nda Bakan Yardımcısı’na ilettik. Mücadelemiz sonuç verdi. Muğla’mızın eşsiz doğal güzelliklerini yok edecek 32 tane JES ihalesi iptal edildi. İtirazlarımızın haklı olduğu ortaya çıktı.” ifadelerini kullandı.

Windows 10 Pro Satın Al

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.