Dolar 32,5470
Euro 34,7468
Altın 2.495,43
BİST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 19°C
Az Bulutlu
Muğla
19°C
Az Bulutlu
Cum 13°C
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 23°C

Kanoculardan, rahatsızlanan Kaptan June için şükran geçişi

Kanoculardan, rahatsızlanan Kaptan June için şükran geçişi
REKLAM ALANI
Ekim 5, 2021 2:35 pm | Son Güncellenme: Ekim 5, 2021 2:37 pm
1.137
A+
A-

Kanoculardan, rahatsızlanan Kaptan June için şükran geçişi

Köyceğiz ve Ortaca ilçelerinde su ve doğa sporlarında faaliyet gösteren bazı sivil toplum kuruluşları tarafından bir süredir rahatsız olan Kaplumbağaların “gönüllü annesi Kaptan June” olarak bilinen 99 yaşındaki June Haimoff’u onurlandırmak amacıyla Dalyan kanalında kanolarla şükran geçişi düzenledi.

Köyceğiz gölünden kürek çekmeye başlayan yaklaşık 100 kanocu, Dalyan kanalından geçerek Kaptan June’un her sabah kahvaltı yaptığı çay bahçesinin önünden geçtiler. Kanoculara güvenlik için Dalyan kanalı geçişinde Dalyan Jandarma Bot Komutanlığı’na bağlı ekipler de eşlik etti.

b970a857 bde6 470f 8442 743b69ee91c7


-Su ve Doğa Sporları Derneği (SUDOS) Başkanı Hasan Cemal Beldek: “Türkiye’nin kıyı bandında en kıymetli plaj hangisi diye yurt dışında sorgulama, bir popülerite ölçümü yapılsa İztuzu açık ara önde gelir. İztuzu’nun tanınmasında, korunmasında ömrünü adayan, emek harcayan kaptan June için bir saygı geçişi, şükran geçişi yapmayı düşündük. Bu değerin üretilmesinde, korunmasında çok büyük emekleri var. Çağrı yaptığımız doğa dostu spor kulüpleri bugün sağanak halinde Dalyan’a yağdılar. Yüzlerce sporcu kanolarıyla müteşekkirlik, teşekkür duygularını kaptan June ilettiler. Çünkü iki ay sonra dalya diyecek kaptan June 100 yaşına girecek. İnşallah bu moralle daha da nice nice yıllar yaşar”

-Köyceğiz Turizm ve Doğayı Koruma Derneği Başkanı Semra Gönenç, “İztuzu Türkiye için olduğu kadar dünya için de çok değerli bir plaj. Çünkü caretta carettaların ürediği, son derece değerli, buradaki halkın da bunun değerini bildiği bir plaj. Kaptan June İztuzu için gençliğinde dünyayı tersine çevirmiş bir insan. Ona olan şükranlarımız çok büyük. İnşallah sağlığı çok hızlı bir şekilde düzelir. 100 yaşına sağlıklı bir şekilde girer. Bütün temennimiz bu”

Dalyan Turizm, Kültür ve Çevre Koruma Derneği Başkanı Orhan Yükselen, “Kaptan June uzun yıllar hem İztuzu kumsalının korunması hem de kaplumbağaların doğal yaşamının devam etmesi açısından büyük çabalar gösterdi. Hem yurt dışında İngiltere’de hem de Türkiye’de belli bir çevre bilincinin oluşmasına da ön ayak oldu. O bakımdan kendilerine şükranlarımızı sunduk. Ve bu güzel etkinlikte de kendisini onurlandırdık. Maalesef rahatsızlığı nedeniyle katılamadı. Ama kendisini ziyaret edip iletileri de kendisine sunacağız. Ve bu güzel gün için de kendisine tekrar şükranlarımızı sunacağız. Kendisine teşekkür ediyoruz”

3f7d408c 40bc 49ca a3c2 445962d6dee4

-KAPTAN JUNE
İlk kez 1975’te teknesiyle Köyceğiz ilçesindeki Ekincik Koyu’na gelen Haimoff, daha sonra tatilini geçirmek için sürekli bu bölgeyi tercih etti. 1986’da İztuzu Plajı’ndaki barakasında ve teknesinde yaşamaya başlayan Haimoff, bu sürede plaja yumurta bırakmak için gelen caretta carettaların korunmasında önemli rol oynadı.
Uzun yıllar deniz kaplumbağalarına adeta “gönüllü annelik” yapan Haimoff, bölgede yaşayan insanlar tarafından da “Kaptan June” olarak tanınıyor. June, isminin verildiği Dalyan’daki Kaptan June sokaktaki evinde yaşamını sürdürüyor.
İngiltere kraliyet ailesi tarafından 2011’de “kraliyet nişanı” verilen “Kaptan June”, ilerlemiş yaşına rağmen caretta carettalarla ilgili bilgilerini kitap yazarak insanlarla paylaşıyor.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.