Dolar 32,5140
Euro 34,5735
Altın 2.491,52
BİST 9.548,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 22°C
Az Bulutlu
Muğla
22°C
Az Bulutlu
Çar 18°C
Per 20°C
Cum 14°C
Cts 17°C

Kayacık sahili projesi için açıklama

Kayacık sahili projesi için açıklama
REKLAM ALANI
Ekim 13, 2020 11:15 pm
1.854
A+
A-

Dalaman Belediye başkanı Muhammet Karakuş Dalaman Kayacık sahili projesi ve Yat limanı ile ilgili açıklama bildirdi.

Yapılan açıklama ; “Aydın-Muğla-Denizli Bölgesine ilişkin 1/100.000 ölçekli çevre düzeni planı TEMA Vakfı tarafından Çevre ve Şehircilik Bakanlığına karşı, Dalaman Yat Limanı alanının ‘kaplumbağa yuvalama alanında, önemli doğa alanında, doğal sit alanları içerisinde ve Göcek Özel Çevre Koruma Bölgesi sınırında olduğu iddiasıyla’ dava açılmış olup, Danıştay 6. Dairesi tarafından liman projeleriyle ilgili olarak yürütmeyi durdurma kararı verilmiş ve bu karara Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından itiraz edilmiş, dosya İdari Dava Daireleri Genel Kuruluna gönderilmiştir.
2. 1/25.000 ölçekli Çevre Düzeni İmar Planı iptali için, TMMOB Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi tarafından, mülga Özel Çevre Koruma Kurumu Başkanlığına karşı, ‘Dalaman Yat Limanı ve Deniz Otobüsü Yanaşma Yeri 1/25.000 ölçekli çevre planı değişikliği iptal istemi’ ile Muğla 2. İdare Mahkemesine dava açılmış olup, Mahkeme tarafından imar planının değişikliğinin iptaline karar vermiştir. Bu karar Doğuş A.Ş. tarafından temyiz edilmiştir.
3. 1/5.000 ve 1/1.000 ölçekli imar planlarının iptali için, planlar askı aşamasındayken, TMMOB Şehir Plancılar Odası İzmir Şubesi tarafından Çevre ve Şehircilik Bakanlığına karşı dava açılmış, Danıştay 6. Dairesi yürütmeyi durdurma kararı vermiştir.
Yine aynı Oda, mülga ÖÇK tarafından onaylanan 08.08.2012 tarihli Dalaman Yat Limanı ve Deniz Otobüsü Yanaşma Yeri 1/5.000 ve 1/1.000 ölçekli imar planlarının iptaline ilişkin dava açılmış, Danıştay 6. Dairesi yürütmeyi durdurma kararı vermiştir.
Dalaman halkına söz verdiğimiz Dalaman Sahili projemiz son aşamasına yaklaşmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.” dedi.

360 Total Security Satın Al

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.