Dolar 32,3635
Euro 34,9543
Altın 2.325,43
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 26°C
Az Bulutlu
Muğla
26°C
Az Bulutlu
Cts 26°C
Paz 27°C
Pts 26°C
Sal 23°C

Köyceğiz’de Sokak Hayvanları sahipsiz değil

Köyceğiz’de Sokak  Hayvanları sahipsiz  değil
REKLAM ALANI
Aralık 27, 2012 4:47 pm
1.740
A+
A-

Köyceğiz’de Sokak  Hayvanları sahipsiz  değil

Muğla yöresinde yaşayan yabancıların dayanışma derneği  üyeleri kendi aralarında oluşturdukları  çalışma grupları ile Muğla’da bir çok etkinlik ve organizasyonlar yapıyor.

Muğla yabancılar derneği üyelerinden oluşan sokak hayvanları çalışma grubu Evelyn GİRROD  başkanlığında Cristina WHİTE, Mukaddes PAULSEN, Sarah BROWNE, Kirstie BLADES, Ülker GÜNDOĞAN  dan oluşmuş   grup Köyceğiz ‘deki sokak hayvanlarından  10 köpek ve 5 kedinin  kışırlaştırma Operasyonları Veteriner  hekim Gülbin ERSAN DURGUÇ ‘un kliniğinde  yapıldı. Kısırlaştırılan kedi ve köpekler iyileşene kadar bakılmak  üzere  grup üyeleri tarafından kendi evlerine götürüldüler.

Köyceğiz sokaklarında başıboş gezen sahipsiz Hayvanlara  kış boyunca bakabilmek ve sağlık kontrollerini yapmak üzere oluşturulan çalışma grup  başkanı  Alman  Evelyn GİRROD  ve İngiliz Cristine WHİTE  yapmış oldukları açıklamada “Muğla yabancılar derneği bünyesinde oluşturduğumuz hayvan sağlığı  çalışma grubu  bundan böyle her ay  sokak hayvanlarını sağlık taramasını ve kısırlaştırma operasyonlarını  ve operasyon sonrası bakımlarının kendi aramızda iş bölümü yaparak iyileşme süreçlerinde bakımlarını yapacak ve tüm ihtiyaçlarını karşılayacağız. Böylelikle  toplum ve çevre sağlığı  ve sokak hayvanlarını koruma  hususunda  biz hayvan severleri daha duyarlı olmaya çağırıyoruz. Bizler her ay oluşturacağımız sokak hayvanları yararına 2 el eşya marketlerinde açacağımız stantlarda satılmak üzere  kampanyalar da düzenliyoruz” dediler.

Grup  çalışanları Köyceğiz sokaklarında tespit edilen Sokak köpeklerini ve kedilerinin sağlık kontrollerini  sürekli  gözlemleyerek hem toplum sağlığına katkıda bulunuyorlar, hem de sokak hayvanlarının yaşam haklarını koruyorlar. Tüm duyarlı insanları da ortak hareket etmek için seminerler düzenliyorlar bilgilendiriyorlar. Sokak kedi ve köpeklerine isimler koyup sevgi aşılıyorlar.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.