Dolar 34,7254
Euro 36,5343
Altın 2.961,06
BİST 9.886,05
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 13°C
Çok Bulutlu
Muğla
13°C
Çok Bulutlu
Per 12°C
Cum 12°C
Cts 13°C
Paz 12°C

Kim korkar lösemiden 2-8 Kasım Lösemili Çocuklar Haftası

| Son Güncellenme: Kasım 3, 2014 8:41 am
2.528
A+
A-

Kim korkar lösemiden

2-8 Kasım Lösemili Çocuklar Haftası

Toplumsal farkındalık yaratmanın ilk adımının çocukları ve genç nesilleri bilinçlendirmek olduğunun farkında olan LÖSEV Lösemili Çocuklar Vakfı önderliğinde hayata geçirilen 2-8 Kasım Lösemili Çocuklar Haftası’nda, “Kim Korkar Lösemiden?” sloganı ile tüm Türkiye’de lösemiye dikkat çekmek ve bilinç uyandırmak hedefleniyor.

 

Hafta kapsamında, LÖSEV Kardeş Okullarında gerçekleşecek olan seminerler ve alışveriş merkezleri ve alanlarda kurulacak olan stantlar ile başta çocuklar olmak üzere tüm Türkiye’yle löseminin ne olduğu, lösemi ve kanserden nasıl korunabileceği ve hastalık esnasında ve sürecinde dayanışmanın önemi paylaşılacak.

1998 senesinde kurulan LÖSEV Lösemili Çocuklar Vakfı, bugün bünyesinde kayıtlı 16.000’in üzerinde hastasına sağladığı maddi, ayni ve sosyal desteklerin yanı sıra Türkiye’de lösemi ve kanser konusunda bilinçlendirme ve farkındalık yaratma faaliyetlerini yürütmeye de devam ettiriyor

LÖSEMİ NEDİR?

Vücuttaki kan, kemik iliğinde oluşur. Her insanın kemik iliğindeki kök hücreler sürekli olarak kan üretir. Lösemi, kemik iliğinde kan yapısının bozulmasıdır.

NEDENLERİ: Kansere sebep olan maddeler lösemiye de sebep olur ve eğer ailede lösemi hastası varsa diğer aile üyelerinin de lösemi hastası olma riski artar. Ama lösemi bulaşıcı değildir. Genetik olarak nesilden nesle geçebilir.

BELİRTİLERİ: Yüksek ateş, sürekli halsizlik, aşırı kilo verme, yüzün soluk olması, sebepsiz burun kanaması, deride morluklar, kansızlık, bacaklarda ağrı, iştahsızlık, lenf bezleri, karaciğer ve dalakta büyüme, löseminin belirtileridir.

LÖSEMİLİ ÇOCUK İÇİN YAPABİLECEĞİN ÇOK ŞEY VAR!

Lösemi, tedavi edilebilen ve bulaşıcı olmayan bir hastalıktır. Lösemi tedavisi gören çocuklarımıza destek olmanız, tedavileri için çok önemlidir. Bu konuda yapabileceğiniz pek çok şey var.

 

Örneğin;

 

  • Okulunuzda LÖSEV kulübü kurabilir, onlarla oyun ve mektup arkadaşı olabilirsiniz.
  • Kardeş okul kampanyası düzenleyerek okulunuzda LÖSEV standı açabilir, satılacak ürünlerin geliri ile lösemili arkadaşlarınıza destek verebilirsiniz. Bu tür kampanyalar düzenlemek için vakfımız ile bağlantıya geçerseniz, yasalar çerçevesinde biz size yardımcı oluruz.
  • Sevdiklerinize ve arkadaşlarınıza özel günlerde LSV Dükkan’dan hediyeler alabilirsiniz. Çünkü bu mağazalarda satılan ürünleri, lösemi tedavisi gören çocuklar ile anneleri yapıyor ve elde edilen gelir yine lösemili çocukların tedavisinde kullanılıyor.
  • “Bir tuğla da siz koyun!” kampanyamıza katılarak Avrupa’nın ilk, ülkemizin en donanımlı onkoloji hastanesi olan LÖSANTE Çocuk ve Yetişkin Hastanesi’nin yapımına katkıda bulunabilirsiniz.

 

ÜSTÜN AMCA’DAN ÇOCUKLARA MEKTUP

Sevgili Çocuklar,

Çok güzel bir atasözümüz vardır; “Vatan sağlık gibidir, kıymeti kaybedildiğinde anlaşılır.”

Bugün hepiniz sağlıklı olarak koşup oynarken, okula giderken, derslerinize çalışırken, bir anda ateşiniz çıkabilir, burnunuz kanayabilir.

Lösemili kardeşleriniz de birkaç ay önce tüm çocuklar gibi sapasağlamdı. Hastalanınca, tedavileri başlayınca sağlıklarını kaybettiklerini düşündüler.

Özellikle siz çocukların yaşadığı ortamlarda kanser hastalığına neden olacak o kadar çok sebep var ki…

Cep telefonlarından tarımda kullanılan zehirli ilaçlara; boyalı yoğurtlardan fast foodlara, değiştirilmeden hızlı kızartılan yağlara kadar her şey lösemiye neden olabilmektedir.

Sizlere en büyük önerimiz, sağlığınızın değerini bilin, düzenli uyku uyuyup sağlıklı doğal yiyeceklerle beslenin ve spor yapın.Bu arada, lösemili arkadaşlarınızın bir an önce iyileşip aranıza dönmesi için gerekli olan yardımları, bağışları yapmayı aklınızdan çıkarmayın. Bir zamanlar, sizin gibi küçücük bir çocukken, henüz 5 yaşında iken doktor olmayı aklına koymuş ve LÖSEV’i kurmuş olan Üstün Amca’nız, sizleri çok seviyor ve

hepinizin hayatını çok önemsiyor.

 

 

Sevgilerimle,Pediatrik Hematolog Onkolog

Dr. Üstün EZER

LÖSEV Yönetim Kurulu Başkanı