Dolar 32,3160
Euro 35,0944
Altın 2.294,93
BİST 9.050,19
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 24°C
Az Bulutlu
Muğla
24°C
Az Bulutlu
Cum 26°C
Cts 25°C
Paz 27°C
Pts 26°C

Köy Enstitülerinin 73. yıldönümü

Köy Enstitülerinin 73. yıldönümü
REKLAM ALANI
Nisan 24, 2013 4:26 pm | Son Güncellenme: Nisan 24, 2013 4:27 pm
1.448
A+
A-

DSC02711 - Köy Enstitülerinin 73. yıldönümüKöy Enstitülerinin 73. yıldönümü 

Köy Enstitülerinin 73. yıldönümü nedeniyle Muğla, Köyceğiz ve Ortaca’da çeşitli etkinlikler düzenlendi. Muğla, Köyceğiz ve Ortaca’daki Köy Enstitülerini anma gününde Köy Enstitülü Öğretmenlere çeşitli ödüller verildi. Muğla Kent Konseyi, Köy Enstitülüleri anma ve şiir dinletisi etkinliği düzenledi. 

-Görüşler

Etkinliklerde verilen mesajlarda köy enstitülerinin önemine vurgu yapıldı.

Ortaca Belediye Başkanı Hasan Karaçelik: “Köy Enstitüleri ve buradan yetişen öğretmenler ülkemiz için önemli” 

Köy Enstitülü öğretmenlerden Suphi Tuncer: “Her şey iktidara gelmekten geçer. Bu anma ve toplantılar güzel fakat yeterli değil. Yarın çağdaş, demokrat, devrimci bir idare başa geldiğinde Kent Enstitüleri açılabilir. Yeter ki; “Eğitim Üretim içindir ilkesi kabul edilsin. Bu gün Türkiye bir çıkmazın içindeyse tek nedeni Köy Enstitülerinin kapatılmasıdır. Tam Bağımsız Türkiye‘nin yolu bilimsel ve üretici eğitimden geçer” 

Nedim Can: “Köy Enstitülerinin etkinliklerini genişletmeliyiz. Bu gün burada tüm emekli öğretmenlerin olmasını isterdim” 

Eğitim Sen Ortaca temsilcisi Hamit Taka: “4+4+4 eğitim sistemiyle bilimsel eğitimin yolları kesilmiştir” 

Yeni Kuşak Köy Enstitüleri Ortaca İlçe Temsilcisi Asım Güneş: “Köy Enstitüleri Cumhuriyetimizin eğitimde devrim anlayışının en somut örneğidir“ 

ADD Ortaca Şube başkanı Günür Karaağaç: ”Köy Enstitülerini anmak bir nostalji değildir. Bu günlerde Köy Enstitülerin işleyişini öğreniyor gelecekte bu mirasımızdan nasıl yararlanacağımızın koşullarını netleştiriyoruz” 

ADD Dalaman Şube Başkanı Seferiye Pişmiş: ”Köy Enstitüleri, Türk Milli Eğitiminin temel taşıdır. 1940 yılında açılan Köy Enstitüleri memleketin kalkınması ve feodalizmin yok edilmesi için açıldı. Ne yazık ki,  Köy Enstitüleri 1948 de kapatılırken 1954 de son mezunlarını verdiler” 

Etkinliklere Muğla Belediye Başkanı Osman Gürün, Ortaca belediye başkanı Hasan Karaçelik, Atatürkçü Düşünce Derneği Muğla Şubesi başkanı Burak Erbay, ADD Ortaca Şube başkanı Günür Karaağaç, Muğla Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ünal Türkeş, Ortaca Belediye başkan vekili Cemil Durak, CHP  Ortaca İlçe Başkanı Mehmet Sertkaya ve OFAD Başkanı Bayram Avcı, CHP ve MHP  Dalaman ilçe örgütleri, Dalaman İl Genel Meclisi Üyesi Muhammet Şaşmaz, MEB emekli başmüfettişlerinden Yadigar Sarı ve emekli öğretmenler katıldı.

Ömer KUNDAKÇI

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.