Dolar 32,3854
Euro 35,0481
Altın 2.326,29
BİST 9.078,33
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 26°C
Parçalı Bulutlu
Muğla
26°C
Parçalı Bulutlu
Cts 26°C
Paz 26°C
Pts 27°C
Sal 24°C

Köyceğiz Gölüne 260 bin Yavru Sazan Balığı Bırakıldı

Köyceğiz Gölüne 260 bin Yavru Sazan Balığı Bırakıldı
REKLAM ALANI
Ağustos 25, 2022 10:50 am
990
A+
A-

Köyceğiz Gölüne 260 bin Yavru Sazan Balığı Bırakıldı

Tarım ve Orman Bakanlığı Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü tarafından su kaynaklarındaki nesli tehlike ve baskı altında olan türlerin desteklenmesi, farklı nedenlerle zarar gören su ürünleri stoklarının takviyesi, bilimsel temele dayalı balıklandırma metodunun uygulanması amacıyla “Su Kaynaklarının Balıklandırılması Projesi” kapsamında Köyceğiz Gölüne 260 bin yavru sazan bırakıldı.

Köyceğiz Gölü balıkçı gemileri bağlama yerinde yapılan etkinliğe Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürü Dr. Mustafa Altuğ Atalay, Köyceğiz Kaymakamı Mustafa Maslak, Muğla Tarım ve Orman İl Müdürü Barış Saylak, Yetiştiricilik Daire Başkanı Tanju Özdemirden, Köyceğiz ilçe protokolü, çocuklar ve vatandaşlar katıldı. Balıklandırma çalışması çevreden vatandaşların katılımıyla yoğun ilgi gördü.

Muğla Tarım ve Orman İl Müdürü Barış Saylak

konuşmasında “ Balıklandırma çalışmaları ile denizlerimizde ve göllerimizde sürdürülebilirliği sağlamaya destek oluyoruz. Geleceğimiz için çocuklarla birlikte bugün Köyceğiz Gölüne balıklandırma yapacağız. Akdeniz Su Ürünleri Araştırma Üretim ve Eğitim Enstitüsü Müdürlüğü tarafından üretimi gerçekleştirilen ve özel araçlarla getirtilen sazan balığı yavrularından, İlimiz Köyceğiz Gölü’ne 260 bin adedini bırakıyoruz. Hayırlı olsun.” dedi.
Köyceğiz Kaymakamı Mustafa Maslak konuşmasında Köyceğiz Gölüne sağlanan bu faydadan memnuniyetini dile getirerek emeği geçenlere ve katılımcılara teşekkür etti.
Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürü Dr. Mustafa Altuğ Atalay konuşmasında deniz ve göllerde canlı yaşam formunun devamının önemine değinerek çalışmaların devam edeceğini ifade etti. Toplumda balık tüketimini arttırmaya yönelik çalışmalar yaparak tüketim alışkanlığı kazandırılması gerektiğine vurgu yaptı.
Konuşmalar ile başlayan etkinlik Köyceğiz Gölüne iskeleden çocuklar eşliğinde balık salımı yapılarak devam etti. Ardından tekne ile açıkta da balık salımı yapıldı.
2022 yılı Uluslararası Balıkçılık ve Su Ürünleri Yılı ilan edilmesi nedeniyle çocuklarla birlikte protokolün kutlama pastası kesmesi ve ikramlarla son buldu.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.