Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 26°C
Az Bulutlu
Muğla
26°C
Az Bulutlu
Pts 26°C
Sal 24°C
Çar 24°C
Per 22°C

KÖYCEĞİZ HENTBOL’A SAMURAİ

KÖYCEĞİZ HENTBOL’A SAMURAİ
REKLAM ALANI
Temmuz 17, 2023 8:09 am
324
A+
A-

Nadi Pirci, “1976’da kurulan Türkiye Hentbol tarihinde ilk defa Japon bir oyuncu transfer ettik.”
Hentbol Erkekler Süper Ligi’nde mücadele eden Köyceğiz Belediyespor Hentbol takımı transferde ilki gerçekleştirdi.
Türkiye’nin Hentbol tarihinde ilk defa bir Japon oyuncu Türkiye’ye gelerek sözleşme imzaladı. Japonya ve Kore’deki liglerde oynayan 25 yaşındaki pivot Kazuya Imasato 2023-2024 sezonunda Köyceğiz Belediyespor’un sarı-yeşil-beyaz renklerinden oluşan formasını terletecek.
Kısa sürede Türkçe öğrenen Kazuya Imasato, Köyceğiz kordonda yürüyüş yaptı, takımla birlikte ilk antrenmana çıktı. Kendisine Samurai olarak hitap edilmesini isteyen Kazuya Imasato, Japonca ve Türkçe açıklamalarda bulundu.
Köyceğiz Belediyespor Kulübü Başkanı Nadi Pirci, Kazuya Imasato ile sosyal medya aracılığı ile bağlantı kurduklarını, Imasato’nun Köyceğiz Belediyespor Hentbol takımını yakından takip ederek ilgi duyduğunu söyledi.
Köyceğiz Belediye başkanı Kamil Ceylan ve sponsorların desteğiyle yeni bir kadro oluşturduklarını kaydeden Nadi Pirci, “2023-2024 sezonuna 10 Temmuz itibariyle çalışmalarımıza başladık. Yeni bir takım oluşturmak için yeni hocayla anlaştık ve çalışmalarımıza hızlıca başladık. Transferlerimizde yerli ve yabancı oyuncular var. Geçen sene play offlarda şanssız bir şekilde birinci turda elendik. Bu şanssızlığı kırıp İnşallah 2023-2024 sezonunda Türkiye Hentbol ligine renk katacak, kendi mütevazi bütçemizle, Köyceğizlilerin destekleriyle iyi bir takım oluşturup daha iyi yerlere gelmeyi planlıyoruz” dedi.

samurai - KÖYCEĞİZ HENTBOL'A SAMURAİ
“Transfer döneminde Türkiye Hentbol tarihinde bir ilk”
Transfer döneminde Türkiye Hentbol tarihinde bir ilki gerçekleştirdiklerine dikkat çeken Nadi Pirci, “1976’da kurulan Türkiye Hentbol tarihinde ilk defa Japon bir oyuncu transfer ettik. Hemen bize uyum sağladı. Çok renkli bir kişiliğiyle, efendiliğiyle, oyuncularla antrenmanlarda herkesle hemen bir bağlantı kurdu. Sanki 40 yıllık bir Türk gibi bize uyum sağladı. İnşallah bu da bir ilk olduğunu, Köyceğiz Belediyespor olarak bir ilki başardığımıza inanıyoruz. İnşallah bize katkı sağlayacak. Biz de onun bize verdiği katkılarla daha iyi yerlere gelmeye çalışacağız” diye konuştu.
Nadi Pirci, ”Kazuya Imasato pivot”
”Kazuya Imasato pivot” mevkiinde oynuyor. İki tane bizim pivotumuz var. İnşallah o da bize büyük katkı sağlayacağına inanıyoruz. Daha önce Japon liginde ve Kore liginde oynadı. Japonya hentbolda Türkiye ve dünyada 5-10 seneden beri isminden söz ettirmeye başladı. Biz de buna istinaden Imasato’yu transfer ettik. O, ‘Samurai’ olarak hitap edilmesini istedi. Biz de ona Imasato değil de Samurai olarak hitap ediyoruz” ifadelerini kullandı.
Kazuya Imasato da, “Benim adım Kazuya Imasato, benim nick name Samurai, ben Japon’um ama kalbim Türkiye. Köyceğiz’e hentbol oynamaya geldim. Köyceğiz’i çok çok seviyorum. Herkese teşekkür ederim, birlikte başarılı olacağız” dedi.
-ÖMER KUNDAKÇI – GÜRCAN KUNDAKÇI

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.