Dolar 32,5073
Euro 34,8975
Altın 2.433,11
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 26°C
Az Bulutlu
Muğla
26°C
Az Bulutlu
Sal 26°C
Çar 24°C
Per 22°C
Cum 19°C

Milli güreşçiler madalyaları topladı 

Milli güreşçiler madalyaları topladı 
REKLAM ALANI
Ekim 16, 2023 9:41 am | Son Güncellenme: Ekim 16, 2023 12:18 pm
298
A+
A-

Milli güreşçiler madalyaları topladı
Dünya Plaj Güreşi Şampiyonası Serisi Finali, ‘Sarıgerme 2023’ Muğla’nın Ortaca ilçesinde yapıldı. Milliler toplamda 6 altın, 3 gümüş, 1 bronz madalya aldı.
Sarıgerme Belediye Plajı’nda düzenlenen şampiyonaya, Türkiye’nin yanı sıra, Almanya, Azerbaycan, Arjantin, Fransa, Gürcistan, İran, Ukrayna, ABD, Slovenya, Yunanistan, Romanya’dan kadın ve erkeklerde 67 sporcu katıldı.
Kadınlarda 50, 60, 70 ve +70 kiloda, erkeklerde ise 70, 80, 90 ve +90 kiloda müsabakalar yapıldı.
-Şampiyonada Türkiye final serisinde erkelerde 2 altın, 1 gümüş, 1 bronz, kadınlarda ise 1 altın, 1 gümüş madalya aldı. Genel klasmanda erkeklerde 2 altın, 1 gümüş, kadınlarda da 1 altın madalya alarak kürsüde istiklal marşını okuttular.

387862082 713519357467163 6361119789650190064 n - Milli güreşçiler madalyaları topladı 
Dereceye giren sporcuların madalyaları Ortaca Kaymakamı Kenan Aktaş, Belediye Başkanı Alim Uzundemir, Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürü Musa Kazım Açıkbaş, Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Şeref Eroğlu, UWW Dünya Güreş Birliği Başkanı Nenad Laloviç ve federasyon temsilcileri tarafından verildi.
Plaj Güreşi Teknik Sorumlusu İlhan Kurtul yaptığı açıklamada, Beş seri üzerinden gerçekleşen dünya serisinin Sarıgerme’de final ile Dünya şampiyonluğuyla sonuçlandığını söyledi.
Sporcuların başarılı sonuçlara imza attıklarını ifade eden İlhan Kurtul, “50 kiloda Emine Çataloğlu Genel Klasmanda Dünya Şampiyonu oldu. 70 kiloda Yunus Coşkun Genel Klasmanda Dünya Şampiyonu, ağır sıklet +90 kiloda Fatih Yaşarlı Dünya Şampiyonu oldular. Aynı zamanda son serinin de şampiyonu olarak bitirdiler. Bizleri gayet mutlu ettiler. Takım klasmanında şampiyon olduk. 90 kiloda dünya ikincisi olarak seriyi tamamlayan Mahmut Seyfi Özkaya sporcumuz da var” dedi.
Kurtul, “Tabi ki bu başarının arkasında öncelikle Türkiye Güreş Federasyonu Başkanımız Şeref Eroğlu’na, Gençlik ve Spor Bakanımız Osman Aşkın Bak beye, emeği geçen birçok arkadaşlarımıza, yöneticilerimize çok teşekkür ediyoruz. Başarılı bir sonuç elde ettik. Bütün arkadaşlarımı canı gönülden kutluyorum. Tabi bundan sonraki hedeflerimiz önümüzdeki sene, plaj güreşinin yaz olimpiyatları var. Bu sene olacaktı ama bu sene bazı durumlardan dolayı iptal edildi. Ama önümüzdeki sene yaz olimpiyatları bütün branşlarda olimpiyat düzenlenecek. Oraya da şu an dört kotamız var. Kotalarımızı da aldık. İnşallah orada da başarılı sonuçlar elde etmeyi planlıyoruz. Arkadaşlarımız çalışmalarına devam edecekler. Önümüzdeki sene yine dünya serimiz var. İki seneden beri seride başarılı sonuçlara imza atıyoruz. Devamı da gelecek inşallah” diye konuştu.
-Milli Güreşçi Fatih Yaşarlı, “Daha önce iki defa birinci olmuştum, bu üçüncü birinciliğim ve dünya şampiyonluğum. Kendi evimizde dünya şampiyonu olduğumuz için çok mutluyuz. Burada iki arkadaşımız daha dünya şampiyonu oldu. Geçen sene de ben dünya şampiyonu olmuştum bu sene de olduk. İnşallah hedefimiz olimpiyatlara girersek en iyi şekilde ülkemizi temsil etmek.”
-Milli Güreşçi Emine Çataloğlu, “Dünya ikinciliğim vardı bu ilk defa dünya şampiyonluğum oldu. O yüzden çok mutluyum. Dünya şampiyonasının son serisinin buraya gelmesi bizim için çok avantajlı oldu. Çünkü bütün destekçilerimiz Türk’tü ve onların desteklerinden dolayı kendimizi çok güçlü hissettik ve onların sayesinde de dünya şampiyonluğunu elde ettim. Sarıgerme halkına da çok teşekkür ediyorum.”

387877981 714396564046109 3379868847522006622 n - Milli güreşçiler madalyaları topladı 
-Sarıgerme 2023 final serisi:
Kadınlar:
50 kiloda birinci Emine Çataloğlu (Türkiye) ikinci Yuliia Zasulska (Ukrayna) üçüncü Maia Abigail Cabrera (Arjantin)
60 kiloda birinci Daria Medvetska (Ukrayna) ikinci Mehlika Öztürk (Türkiye) üçüncü Sofiia Kushnir (Ukrayna)
70 kiloda birinci Oksana Herhel (Ukrayna) ikinci Adina Ionela Irimia (Romanya) üçüncü Olena Nikitinska (Ukrayna)
+70 kiloda birinci Eliana Rose Bommarito (ABD) ikinci Liudmyla Pavlovets Tychyna (Ukrayna) üçüncü Catalina Axente (Romanya)
Erkekler:
70 kiloda birinci Yunus Coşkun (Türkiye) ikinci Levan Kelekhsashvili (Gürcistan) üçüncü Oleksi Boruta (Ukrayna)
80 kiloda birinci Hossein Ali Abbaspourreikandeh (İran) ikinci Hugo Jose Fabien Cuenot (Fransa) üçüncü Muhammed Akdeniz (Türkiye)
90 kiloda birinci Hadi Bakhtiar Vafaeipour (İran) ikinci İbrahim Yusubov (Azerbaycan) üçüncü Hamidreza Mohammad Zarinpeykar (İran)
+90 kiloda birinci Fatih Yaşarlı (Türkiye) ikinci Mohammad Ebraim Alitabarfirouzjah (İran) üçüncü Mamuka Kordzaia (Gürcistan)
-Dünya klasman:
Kadınlar:
50 kiloda birinci Emine Çataloğlu (Türkiye) ikinci Yuliia Zasulska (Ukrayna) üçüncü Maia Abigail Cabrera (Arjantin)
60 kiloda birinci Daria Medvetska (Ukrayna) ikinci Anastasiya Kravchenko (Ukrayna) üçüncü Sofiia Kushnir (Ukrayna)
70 kiloda birinci Oksana Herhel (Ukrayna) ikinci Adina Ionela Irimia (Romanya) üçüncü Olena Nikitinska (Ukrayna)
+70 kiloda birinci Eliana Rose Bommarito (ABD) ikinci Liudmyla Pavlovets Tychyna (Ukrayna) üçüncü Catalina Axente (Romanya)
Erkekler:
70 kiloda birinci Yunus Coşkun (Türkiye) ikinci Oleksi Boruta (Ukrayna) üçüncü Levan Kelekhsashvili (Gürcistan)
80 kiloda birinci Hugo Jose Fabien Cuenot (Fransa) ikinci Hossein Ali Abbaspourreikandeh (İran) üçüncü Tyler Mackenzie Loethen (ABD)
90 kiloda birinci İbrahim Yusubov (Azerbaycan) ikinci Mahmut Seyfi Özkaya (Türkiye) üçüncü Hadi Bakhtiar Vafaeipour (İran)
+90 kiloda birinci Fatih Yaşarlı (Türkiye) ikinci Mamuka Kordzaia (Gürcistan) üçüncü Oyan Nazarriani (Azerbaycan)

HABER : ÖMER KUNDAKÇI

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.